Vigyáztunk, sima meccs lett

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.02.25. 19:02
Ha egy mérkőzésen gólt szerzünk szögletből, és még Salvio is képes villogni, ott vagy valami nem stimmel, vagy egy negyedik ligás fél-profi...

Ha egy mérkőzésen gólt szerzünk szögletből, és még Salvio is képes villogni, ott vagy valami nem stimmel, vagy egy negyedik ligás fél-profi, villanyszerelőkkel töltött csapat az ellenfél. De mégsem, hiszen a Pacos Ferreira a Bajnokok Ligájáért harcol. Akkor most mi volt itt?Ha egy mérkőzésen gólt szerzünk szögletből, és még Salvio is képes villogni, ott vagy valami nem stimmel, vagy egy negyedik ligás fél-profi, villanyszerelőkkel töltött csapat az ellenfél. De mégsem, hiszen a Pacos Ferreira a Bajnokok Ligájáért harcol. Akkor most mi volt itt?

Igazából semmi váratlan. Jelenleg ez Portugália, ezzel a Pacosszal harmadszor játszottunk idén, és csak akkor nem vertük őket simán, amikor még a pénzéhes buzi belgán értetlenkedtünk. És hiába emelte ki Jesus a meccs után, hogy Európa élbajnokságai közül már csak a holland és a luzitán végletekig kiélezett, attól még válságban a Primeira Liga, de ezt testvérblogunkon már jó párszor kitárgyaltuk, és valószínűsítem, hogy lesz még ilyen.

Mindenesetre mesterünk elhitette a srácokkal, hogy ez tényleg nehéz meccs lesz, amiért jár a dicséret. Jól kezdtünk, már a 8. percben megvolt az előny, miután Salvio(!) adott forintos labdát Enzónak egy szépen megkomponált sok passzos akció végén, aki nem hibázta el a ziccert.

A folytatásban sem változott a játék képe, kontrolláltuk a meccset, de látszott, hogy nincs az az eszeveszett iram. Egyszerűen nem volt benne a meccsben, hogy gólt kapjunk, csupán Luisinho könnyelműsége után volt egy megpattanó lövés, ami az oldalhálóban kötött ki. És valahogy a mostani szezonban sokkal okosabb ez a csapat, sokkal okosabb Jesus, minthogy egy ilyen meccsen széthajtsuk magunkat, gólarány ide, gólarány oda. A bajnokságot úgysem ez fogja eldönteni, mivel a lesajnált Sporting gyönyörűen csecsre teszi a Jackson bandát a hétvégén.

'baby John kiugratása után Cardozo lesgólt szerezhetett volna, de a kapufa nem segített a paraguayinak, ezért a szünetre maradt az egygólos vezetés.

A második félidő elején aztán eldőlt minden, miután Carlos Martins szöglete(!!!) után Luisao tudott fejelni, és a kapufáról kipattanót már bevágta Óscar, 2-0. Nem vagyok egy statisztikafüggő, de szerintem minimum 100 szöglettel ezelőtt volt utoljára ilyen sikeres pontrúgásunk a sarokból.

Ezután ismét átengedtük a területet, de a kanárik képtelenek voltak igazolni, hogy miért is érdemelnék meg a bronzérmet. Bejött Gaitán majd Aimar is, átálltunk 4-2-3-1-re, mert hát nekünk nem kellett sietni, a vendégek pedig beletörődtek a sorsukba. Josué azért megpróbálta átemelni Artúrt, amit nem nagyon értek annak fényében, hogy nem is állt kint a kapujából...

Az utolsó 10 percben beállítottuk a végeredményt, egy ismételten nem csúnya támadás végén előbb Lima, majd Salvio is betalált. Én azt mondom, Lima mellese is áthaladt a gólvonalon, utóbbitól már a teljesítmény is csodaszámba ment, érje be ennyivel. Idénre kifutotta a jó formát, az tuti.

A végeredmény tehát 3-0, az egyik legsimább győzelem a bajnokságban, meggyőző játékkal. Megállás nincs, szerdán ligakupa elődöntő Bragában, vasárnap pedig Aveiroi kirándulás, ahol kötelező a győzelem, nincs mese. Egy hét múlva már az élen állunk majd, meglátjátok!

Összefoglaló itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik