Tetszik ez a hét, de maradjon is így!

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.01.20. 15:01
8 év után elődöntőt játszhatunk a kupában, emellett komoly erősítéseket könyvelhetünk el a jövőre nézve. Vieira Úr mégis betartja, amit...

8 év után elődöntőt játszhatunk a kupában, emellett komoly erősítéseket könyvelhetünk el a jövőre nézve. Vieira Úr mégis betartja, amit ígért? Viszont veszteségek is érhetik a csapatot, de kitérek majd az efféle pletykákra is. Heti összegzés.8 év után elődöntőt játszhatunk a kupában, emellett komoly erősítéseket könyvelhetünk el a jövőre nézve. Vieira Úr mégis betartja, amit ígért? Viszont veszteségek is érhetik a csapatot, de kitérek majd az efféle pletykákra is. Heti összegzés.

Haladjunk időrendben, még ha a felvezetésben nem is így tettem. Szerdáig bezárólag 3, azazhárom alapemberünk is szerződést hosszabbított, elnökünk tehát elkezdte, amiről beszélt, mégpedig a fontos játékosokkal való hosszútávú megállapodásokat. Persze ezzel együtt csak remélni tudjuk, hogy a kiárusítás hacsak nem is ér véget, de minimalizálódik, és nem kell évente új csapatot építenie Jesusnak vagy majd az utódjának.

Számszerűen:

- Óscar Cardozo 2016 nyaráig írt alá, 60 milliós kivásárlási záradékkal, ezzel holtversenyben az élen áll Salvióval. Óscarnál ez valószínűleg azt jelenti, hogy letett a nagyobb bajnokságokról, hiszen májusban 30 éves lesz, és érte nem hinném, hogy bárki fizetne ennyit. Nem bánkódom, mert szükségünk van rá!

- Nemanja Matic 2018 nyaráig tette meg ugyanezt, az ő esetében "csupán" 45 milliós a lakat. Hihetetlen ez a srác, mit rinyáltunk Javi Garcia elvesztése miatt, erre előrelép, és pár hónap elteltével már lassan überelni fogja a spanyolt. A közelmúlt eseményei ismeretében (belga pénzéhes buzi) abszolút érthető a magas összeg, perkáljon csak, aki vinné akarja az újabb kincsünket.

- Jardel pedig szintén a 2018-as szezon végéig szignózótt az újabb kontraktustervezetre. Nála titok maradt a kivásárlási összeg, de az idei teljesítményével abszolút megérdemelte a hosszútávú bizalmat, hiba nélkül pótolta Luisaot, és ezt megteheti az elkövetkezendőkben is, hiszen nincs már messze az őrségváltás.

Ami még belerondíthat a képbe, az Pablo Aimar és Bruno César esetleges elvesztése. Előbbi szinte a teljes eddigi szezonban sérült volt, nyáron lejár a szerződése, és bizonyos oldalak már tényként kezelik az Emírségekbe szerződését, méghozzá Quaresma és Grafite mellé az Al-Ahlyba, Quique Sanchez Flores kezei alá, aki ugye régi ismerősünk. Szerintem Pablo jóval többet érdemelne annál 4 és fél év után, minthogy elpasszoljuk egy jelképes összegért, egy olyan szezonban, ahol minden esélye megvan egy újabb bajnoki címre és egy kupagyőzelemre. Ez jár neki, és kész, akkor is, ha nem lesz már alapember többé. Aztán mehet pénzt keresni, én is ezt tenném 34 évesen az ő helyében.
Bruno pedig a Salvio-trade egyértelmű áldozata, ha távozik, ha marad. Én sem padoznék egy gyengébb játékos mögött, aki ennek ellenére soha a büdös életben nem tud majd annyira rosszul játszani, hogy kimaradjon a csapatból. Brunót tavaly az egyik legnagyobb vételnek gondoltam, erre a nyakára hoznak valakit, feleslegesen, klubrekordért. Nem szívlelem Salviót, aki olvas minket, tudja. Ez nem előítélet, szurkoló vagyok, aki minél erősebb és jobb csapatot akar. Ő a közelébe sincs a legjobb 11-nek ebből a mostani keretből, semmit olyat nem mutatott ősszel, amitől be kéne csinálnom, hogy "ez igen, megérte"! Szóval köszönjük Rui, köszönjük Jesus!

És most, hogy kiörömködtem és kipanaszkodtam magam egyszerre, újra ideje örömködni. 2004 óta először(!) elődöntőbe jutottunk a Portugál kupában, ahol majd az eddig rendkívül jó szezont futó Pacos lesz az ellenfél, a másik ágon pedig aBelenenses-Guimaraes párosból kerül ki a döntős. Azért elnézve ezt a 3 csapatot, illene behúzni, amolyan C trófeának a bajnoki cím és az Európa liga elsőség mellé. Persze ezek a sikerek csak akkor következhetnek be, ha tudjuk állandósítani a coimbrai formát, nem pedig a Porto ellen látott beszari köcsög ívelősdi megy majd. Ha erre vágyom, megnézem a Stoke-Sunderland meccset, de remélem mi olyan gyorsan elfelejtjük, amilyen gyorsan múlt vasárnapmegérkezett a semmiből. Ilyenkor jövök rá, hogy erősek vagyunk, de nagyon hiányzik egy Axel Witsel a középpályáról. Nagyon-nagyon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik