Így festünk jelenleg

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.08.02. 22:08
Lassan véget ér a felkészülési időszak - már csak egyetlen barátságos mérkőzésünk van hátra - és a keret is kezd összeállni. Kérdőjelek...

Lassan véget ér a felkészülési időszak - már csak egyetlen barátságos mérkőzésünk van hátra - és a keret is kezd összeállni. Kérdőjelek azonban még mindig vannak. Ez a poszt amolyan összefoglalója lesz a keret eddigi alakulásának, megpróbálom tehát rendbe szedni kusza gondolataim, különös tekintettel a fontosabb játékosokra.Lassan véget ér a felkészülési időszak - már csak egyetlen barátságos mérkőzésünk van hátra - és a keret is kezd összeállni. Kérdőjelek azonban még mindig vannak. Ez a poszt amolyan összefoglalója lesz a keret eddigi alakulásának, megpróbálom tehát rendbe szedni kusza gondolataim, különös tekintettel a fontosabb játékosokra.

Eredetileg ez egy értékelő poszt lett volna a Juventus elleni barátságos meccs után, de sajnos az egészből csupán 4-5 percet láttam, hála a jobbnál jobb streameknek, no meg az internetem sem szakadt bele a nagy gyorsaságba. Eléggé békés embernek tartom magam, de tegnap nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy különböző használati tárgyakat rúgjak szét itthon mérgemben. Jól van, tudom, hogy ez nem tétmeccs volt, de mégiscsak a Juventus ellen játszottunk és semmiképpen nem szerettem volna kihagyni. A végeredmény azonban némiképpen megnyugtatott, még ha nem is voltam szemtanúja véghezvitelének, hiszen az olasz bajnok elleni 1-1 jó eredményként könyvelhető el. Lehet bizakodni!

Kapusok

Artur továbbra is a királyunk. A felkészülési meccseken nem igazán lehetett rá panaszunk, a Juve ellen tegnap pedig büntetőt is hárított. Az új idényben is stabilan ő őrzi majd a hálónkat, cseréje pedig Paulo Lopes lesz majd. Sokan nem számoltunk azzal, hogy JJ igazol még egy kapust, azt hittük a fiatal Mika lehet majd Artur betoncseréje, de az ifjoncnak várnia kell még a sorára.

Védők

Úgy gondolom, hogy csapatunk leggyengébb része jelenleg a védelem. Luisao és Garay középen stabilnak, jónak tűnnek és valójában azok is, de sérülés esetén nincs minőségi pótlásuk. Jardel tavaly megmutatta, hogy fontos meccseken is lehet rá számítani, ha úgy kívánja a helyzet, de továbbra sem tartom őt elég jónak. Rajta kívül itt van még Sidnei is, aki idén valószínűleg nem kerül sehová kölcsönbe, hanem marad nálunk. A széleken vannak továbbra is nagy problémáink. Maxi a jobb oldalon stabil és örök, viszont nincs pótlása. Egyáltalán nem tetszik, ha JJ Witselt rendeli a helyére, ha éppen eltiltását tölti (ami egyébként nem ritkaság). Miguel Vitor elméletileg a jobb oldalon is tud játszani, viszont JJ nem igazán bízik benne.

Lorenzo MelgarejoEgyelőre Melgarejo tűnik befutónak a bal oldalon

A bal oldal üresen maradt azután, hogy Emerson és Capdevila kiszorultak a keretből (utóbbi már az Espanyol játékosa), JJ és Rui Costa mégsem nyúlt mélyen Vieira zsebébe, hogy igazoljon valakit erre a posztra. A kölcsönből visszatérő Melgarejo eddig megfelelő játékot nyújt itt ahhoz képest, hogy ez igazából nem az ő posztja, reméljük Coentraohoz hasonlóan gyorsan feltalálja magát a védelem bal oldalán, már ha tényleg vele képzelik el a jövőt a klub fejesei. Luisinhóval kapcsolatban viszont enyhe kétségeim vannak, mert a felkészülési meccseken sokat hibázott. Tegnap is az ő hibájából egyenlített a Juve az utolsó percben. Lényeg a lényeg, ide mindenképp kéne egy megbízható játékost igazolni, különben fogjuk még a hajunkat tépni, úgy érzem.

Középpályások

Javi Garciára jövőre is számíthatunk, kicsivel előtte pedig Witsel tolja majd, ha imáim meghallgattatnak és nem ragadja őt el tőlünk a csúnya Real Madrid. Matic továbbra is stabil csere lesz. Mivel Martins bomba formában kezdte meg a felkészülést, úgy gondolom, hogy ő lesz a kezdőember Aimar helyett, aki jelenleg sérülés miatt hagyott ki jó pár barátságos meccset. A két szélen óriási verseny folyik a kezdőcsapatba kerülésért. Minőségi játékosaink vannak itt, akik közül valószínűleg egyik sem veszi majd jó néven a cserepadon ülést, épp ezért gondolom úgy, hogy JJ keményen fogja rotálni a fiúkat. Bal oldalon Nolito, Ola John és Gaitán, a jobb oldalon pedig Bruno César, Enzo Pérez és a frissen leigazolt Salvio versenghet majd egymással (Bruno egyébként középen is bevethető). Yannick Djaló minden bizonnyal látókörön kívülre kerül majd, hacsak JJ nem tervezi bevetni őt Maxi cseréjeként, mert már ilyeneket is hallottam.

Carlos Martins és Enzo PérezMartins és Enzo a két visszatérő, akiknek úgy tűnik komoly szerepük lesz idén a csapatban

Csatárok

Idén is Cardozo zörgeti majd az ellenfelek hálóját, aminek nagyon örülök. Szerencsére a nagycsapatok alulértékelik, az erős bajnokságokban játszó középcsapatok pedig nem nagyon érdeklik Óscart, hiszen nálunk BL-t játszhat, és mindene megvan, ami kell. Rodrigo lesz minden bizonnyal a cseréje, bár mostanában Rodrigo Mora is látókörön belülre került és lehetséges, hogy kettejük között komoly versengés fog kialakulni. Szegény Saviolának nem jósolok fényes jövőt, neki inkább csak a múltja fényes már. Nem hiszem, hogy sok lehetőséget fog kapni JJ-től, szerződéshosszabbítása pedig érthetetlen. Ja, és itt van még Alan Kardec is, no meg a Pacostól leigazolt Michel - aki a Juve ellen mutatkozott be - de megmondom őszintén, fogalmam sincs hova tegyem őket. Elég nagy rá a sansz, hogy kölcsönadjuk őket valahová, vagy a B csapatban végzik.

Rodrigo MoraŐ nem a fiatal Kurt Russell, hanem Rodrigo Mora

Mindent összevetve tehát erős csapat várja a szezonkezdést, aminek ugyanaz az erőssége, de a gyengéje is, mint a tavalyinak. Az átigazolási időszaknak viszont még nincs vége, ahogy a csapatformálásnak sem, bár JJ itt már nem hinném, hogy sokat fog kozmetikázni. Ha Witsel velünk marad, Melgarejo pedig Coentraói magasságokba emelkedik majd - bár ez egyik napról a másikra úgy sem fog menni - akkor bizony komolyan lehet velünk számolni a BL-ben is (nem mintha tavaly fosnunk kellett volna bárkitől is).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik