Volt egyszer egy 2011

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.12.28. 11:12
A karácsonyi üdvözletet kihagytam, így pótlólag is béke mindenkinek!, most pedig itt az idő, hogy szépen zárjuk az évet. Mint a csapatunk. A...

forrás: SL Benfica facebookA karácsonyi üdvözletet kihagytam, így pótlólag is béke mindenkinek!, most pedig itt az idő, hogy szépen zárjuk az évet. Mint a csapatunk.forrás: SL Benfica facebookA karácsonyi üdvözletet kihagytam, így pótlólag is béke mindenkinek!, most pedig itt az idő, hogy szépen zárjuk az évet. Mint a csapatunk.

A Benfica blog nem túl széles olvasó-, és kommentelőtáborral rendelkezik, ám még így sem mondhatnám, hogy az a pár ember, akik rendszeresen kommentelnek, azok ismernék egymást, vagy engem. Mégis hatalmas áttörés volt szerintem ez a 2011-es év, hiszen aki egy kicsit is naprakész szeretne lenni a Benficával kapcsolatban, az nagyjából megteheti, még ha munka és egyetem mellett fele annyi téma, és friss hír sincs feldolgozva, amiről lenne véleményem, és amit biztosan ti is szívesen fogadnátok.

Mégis tudom, hogy szükség van egy magyar nyelvű Benfica oldalra, hiszen a reyespisti féle gportalos oldal óta senki nem vette a fáradtságot, hogy tálcán kínáljon a magyar olvasóknak legalább egy véleményt, amin aztán lehet vitatkozni. Igen, egy véleményt, hiszen annál többet nagyon nem olvasattok itt, elég ritka esemény, hogy a Benfica blogtól vesz át friss hírt a BBC (bár az nso-t többször sikerült már megelőzni).

Szóval így állunk. 2011. március 28. óta 109 bejegyzés jelent meg a blogon, ezekre 514 komment érkezett, amiből szerény becsléseim szerint 439-szer mondták el trollok, hogy milyen egy tűzrevaló gyenge csapat ez a Benfica. Sem az olvasók, sem én nem panaszkodhatunk, hiszen a fenti számok alapján kb. 2,5 naponta érkeznek posztok, fontos meccs előzetesére pedig nem emlékszem, hogy elmaradt volna.

Nem azért indult ez a felület, hogy letaszítsuk trónjáról a népsport nagyágyúit, ám bevallom: nagyon pozitív csalódás volt számomra az olvasottság, hiszen az nso-ban elhelyezett blogketrec segítségével olyanokhoz is eljut a Benfica híre, aki nehezen lát ki saját topligájának a mezőnyéből. Tudom, kutyát sem érdekli, de szerintem szükség van olyan csapatok blogjaira is, akiket itthon a peremén kezel a magyar média. Én még emlékszem, amikor 10-12 évesen fényévente pottyant a Sztár Sportból egy Nuno Gomes poszter nedves tinilányoknak, és ennyivel el is volt intézve a Benfica egy darabig...

2011-ben tehát elértük, hogy van egy saját kis szegletünk az internetben, ahol igenis Luisao a világ legjobb védője, és ahol a bajnokság egyetlen esélyese mi vagyunk. Ezt persze tudtára is adtam lehetőségeim szerint a nagyvilágnak, ahogy ti a kommenteitekkel is gyakran védelmemre keltetek, vagy kiigazítottatok. Ez ha másra nem is volt jó, arra mindenképp, hogy divat lett elküldeni minket melegebb éghajlatra.

Találkozhatunk már idetévedő szimpatikus, ám valószínűleg más beállítódású sporttársakkal, akik csak beböfögnek valami nehezen szalonképesnek nevezhető, ám rendkívül magvas gondolatot, majd soha többet nem jönnek vissza. Láthattunk magasról nagyot koppanó Manchester szurkolókat (és MU-bloggert), de ezek az események is megtaníthattak minket arra, hogy bármennyire is simogatja a kis lelkünket a naugyehogymegmutattuk!-féle káröröm, a legszebb pillanatokat mindig akkor élhetjük át, amikor a csapattól kapunk valami szépet.

2011-ben így valami egészen új dolgot élhettünk át, és megmondom őszintén, én közelebb tudtam kerülni a csapathoz a blogolás által, de nagyon remélem, hogy ti is. Köszönöm minden olvasónak, és a népsport szerkesztőinek, akiktől nagyon sokat tanultam, hogy ennyi minden történhetett a 2011-es esztendőben!

Végül, de nem utolsó sorban így szeretnélek arra biztatni titeket is, hogy ha valaki szereti a csapatot, és kedvet érez magában, hogy megossza gondolatait, akkor az vegye fel velem a kapcsolatot, hogy még színesebb lehessen a Benfica blog!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik