Veled vagyunk, Gustavo!

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.11.18. 11:11
Mindig fájó dolog volt számomra mások nehéz sorsába belegondolni, elképzelni, hogy milyen szörnyű trauma lehet egyik napról a másikra egy halálos...

Carlos y Gustavo MartinsMindig fájó dolog volt számomra mások nehéz sorsába belegondolni, elképzelni, hogy milyen szörnyű trauma lehet egyik napról a másikra egy halálos betegséggel ébredni. Most szintén közelről csapott mellbe a megdöbbenés: a Benfica fenegyerekének, a Granadában játszó Carlos Martinsnak három éves kisfiáról derült ki, hogy leukémiában szenved. Vamos ajudar o Gustavo!Carlos y Gustavo MartinsMindig fájó dolog volt számomra mások nehéz sorsába belegondolni, elképzelni, hogy milyen szörnyű trauma lehet egyik napról a másikra egy halálos betegséggel ébredni. Most szintén közelről csapott mellbe a megdöbbenés: a Benfica fenegyerekének, a Granadában játszó Carlos Martinsnak három éves kisfiáról derült ki, hogy leukémiában szenved. Vamos ajudar o Gustavo!

A portugál válogatott Carlos Martinsszal a keretében jutott ki az EB-re, 6-2-re tönkreverve a Luzban a bosnyákokat. A csupaszív(és ez most nem üres lózung, tényleg az!) Carlos Martins most mégsem tud ennek annyira örülni: amennyiben nem találnak donort az épp tegnap harmadik születésnapját ünneplő csöppségnek, akkor végig kell néznie saját gyermeke haláltusáját.

Carlos Martinsék esete persze nem egyedi, tudjuk, hogy rákos gyerekeket diagnosztizálnak minden nap a kórházakban, és a kis Gustavo esélye a túlélésre a család anyagi lehetőségei miatt még nagyobb, mint másoknak, mégis ezek az esetek gondolkodtathatnak el mindenkit arról, hogy mit is tettünk le az asztalra eddig, amiért megérte élni...Gustavo Martins

Kihasználtuk mind a három évünket, hogy azzal töltsük, akit szeretünk, vagy csak elszaladt az idő, aminek a súlyát most, hogy nagyon kevésnek tűnik érezzük meg? Nyugodtan nézhetnénk a tükörbe, ha nekünk is fel kellene tennünk ezt a kérdést?

Néha a pénz, a csillogás, és a siker világában is megáll az idő: van az a pénz, és vannak azok az érmek, amik már nem érnek semmit amikor szervdonorra vársz kiszolgáltatottan. Van, amikor egyik napról a másikra megváltozik minden, amikor már csak egyetlen sikert tudnál igazi sikerként értékelni: az életet.

Hála Istennek a közösség Carlos Martins mellett áll, a Benfica, Jorge Jesus, Coentrao, Cristiano Ronaldo, Bento, és még sokan mások egyből jobbulást kívántak Gustavonak, és ugyan egyikük sem csontvelődonornak jelentkezett, ez is nagyon sokat jelenthet a család számára. Ilyenkor minden kapaszkodóra szükség van, így kérlek titeket, hogy akinek csak egyszer is felment a pulzusa egy Carlos Martins löket után, vagy aki úgy érzi, hogy egyetlen lájkkal is segíthet a családnak, az tegye meg ide kattintva!

A szurkoló már csak olyan, hogy egy közösséghez tartozónak érzi magát, néha családtagként kezelve a játékosokat is-hisz a Benficára különösen igaz, hogy egy nagy család-, így tényleg csak remélni tudom, hogy a magyar szurkolók közt is szeretett Carlos Martins és fia sorsa jobbra fordul. Az ilyen történetek ritkán végződnek jól, de a magyar benfiquisták nevében nagyon szorítok a családnak, hogy beteg gyerekek millióinak lehessen szerte a világon példa Gustavo gyógyulása!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik