Köpőcsészét elő, jön a Porto!

Vágólapra másolva!
2011.04.01. 19:04
Nagy fába vágja a fejszéjét Andre Villas-Boas kis csapata vasárnap, ugyanis a felfuvalkodott újgazdagok éppen nálunk akarják megnyerni 25. bajnoki...

Nagy fába vágja a fejszéjét Andre Villas-Boas kis csapata vasárnap, ugyanis a felfuvalkodott újgazdagok éppen nálunk akarják megnyerni 25. bajnoki címüket. Még mit nem?!Nagy fába vágja a fejszéjét Andre Villas-Boas kis csapata vasárnap, ugyanis a felfuvalkodott újgazdagok éppen nálunk akarják megnyerni 25. bajnoki címüket. Még mit nem?!

Más esetben persze fognánk a hasunkat a röhögéstől, semmivel sem jobbak nálunk a falusiak, idén mégis jól mennek, és hazain egy laza ötöst rámoltak be Roberto kapujába. Baljós előjelek kontra javuló tendencia...

Mi egy hosszúra sikerült nyári szünet után idén már összeszedtük magunkat, és ugyan a Pacos elleni gólgálát megelőzően a Braga és a Portimonense is megtréfált minket, előtte 11 bajnoki meccset hoztunk le győzelemmel, nem beszélve arról, hogy a kupában is ott vagyunk az elődöntőben, az Európa Ligában pedig a Stuttgart és a PSG is csak egy lelkes szájkaratéra volt jó ellenünk, a pályán átmasíroztunk rajtuk.

Most a Dzsudzsák-féle Eindhovent fogadjuk csütörtökön, ahogy a Porto is befizetett egy moszkvai túrára, bár csütörtökön még nekik sem kell utazgatniuk. Várhatóan ez a két meccs némi elővigyázatosságra inti majd a trénereket, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet, hiszen a mi minőségi játékoskeretünkkel nem versenyezhet egy sárkánytojáslikőrt szopogató melegbanda tarcsija.

A pihentetősdi, mint mondtam, számunkra nem jelenthet gondot, ám portói oldalon Hulk és Moutinho játéka rendre meghatározza, hogy mennyit töltenek az ellenfél térfelén, és hány labdát kap a labdafogóhálók réme, Falcao. Reményeink szerint kettejük közül legalább Hulk nem húzza föl a félrecsíkozott kék-fehér dresszt, mert a tavalyi derbi után Luisao minden bizonnyal jópár alvómacit széttépett rémálmai közepette, és rajta kívül még a Benfica-szimpatizánsok jelentős hányada is lelkesen öntözte szenteltvízzel a televíziót a meccs után... Az újak kedvéért íme a jóképű Hulk reggeli torna után:

Fordulópont lesz az is, hogy játékosaink mennyire tudják átérezni a derbi fontosságát, hiszen most nem fér bele egy Sidnei féle ámokfutás, mint az enbékettes Sporting ellen, az idei Porto nagyon elkapta a fonalat, és ha a Luzban nyernék meg a bajnokságot, akkor az ingerszegény drukkereik életük végéig ezt mesélhetnék a rossz helyre születő unokáiknak... Presztízs kérdés tehát a bajnokavatás elodázása, vasárnap még csak ez az egy célja kell, hogy legyen az együttesnek, a PSV ráér hétfőtől, és ha már egy ilyen szezon lett ez az idei, akkor elszánt arcokat, tökös legényeket akarok látni majd a pályán, nehogy már elkanászodjon a szőlőkapáláson felnőtt része az országnak.

Végezetül pedig egy kis (közel)múlt idéző, hisz mindenkinek van egy kedvenc derbije, amire szívesen emlékszik vissza, ami meghatározta a szemléletét az ilyen meccsekhez, így én is kicsit hátra dőlnék a karosszékben, és kicsit nosztalgiáznék:

Már csak egy kérdés maradt, amit anno Guimaraesben is feltettek: Kik ezek?!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik