Foci a barátságért: a debreceni fiatalokra még Bódi is irigykedik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 17:00
null
A DLA növendékei gőzerővel készülnek a milánói utazásra (Fotók: Cselényi-Szabó András)
Ebben az évadban a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) tavaly U14-es bajnoki címet nyerő csapata képviseli hazánkat a Gazprom Foci a barátságért társadalmi programjában. A kiválasztott ifjú futballisták ennek részeként megtekinthetik a Bajnokok Ligája május 28-i döntőjét. A szervezők profi környezetben, a Nagyerdei Stadionban mutatták be a Milánóba utazó „keretet” a „Foci és barátság napján”.

 

Az esemény nyitányaként Major Sámuel csapatkapitány átadta azokat a karkötőket, amelyek a programhoz való tartozást jelképezik. A DLA a Debreceni VSC, a helyi egyetem és az önkormányzat közös tulajdonában áll; Papp László polgármester utóbbi képviseletében kijelentette, hogy a helyi futball jövője a fiatalokban van.

„Hiszek benne, hogy a debreceni labdarúgás elsősorban rajtatok múlik, és nem azon, hogy máshonnét milyen játékosokat hozunk ide. Alázattal és szorgalommal végezzétek a munkátokat!” – biztatta a gyerekeket a polgármester.

A Foci a barátságért program az 
összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet
A Foci a barátságért program az összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet

„Nagyon örülünk, hogy egy ilyen programban veszünk részt. Mindenki számára nagy élmény lesz. Úgy játszunk majd, hogy a pályán nem ellenségek vagyunk, hanem ellenfelek, és a sportszerűséget figyelembe véve küzdünk” – mondta Major Sámuel, akinek álmaiban egy Bayern München–Real Madrid finálé szerepel.

Herczeg András, a DLA vezetője kiemelte, az ifjak egytől egyig rászolgáltak az elismerésre, és biztos benne, hogy a rájuk váró élmény egész életükben elkíséri őket.

„Büszkék vagyunk a debreceni gyerekekre – mondta Herczeg. – Hatalmas élményt jelent majd ez nekik, emellett kapcsolatokra tehetnek szert és megismerkedhetnek más futballkultúrával rendelkező országok játékosaival, amiből akár a későbbi karrierjük során is profitálhatnak.”

„Kicsit irigyellek is benneteket, hiszen miközben ti Milánóban lesztek, én valószínűleg edzeni fogok” – viccelődött Bódi Ádám, a program hazai nagykövete, aki ugyancsak sok sikert kívánt a fiataloknak a 32 ország részvételével tartandó utcai focibajnokságra.

A Foci a barátságért program részeként immár hagyományosan a Bajnokok Ligája döntőjével párhuzamosan rendezik meg a nemzetközi utcai focibajnokságot és a harmadik Nemzetközi Gyerekfórumot. Mindkét rendezvényt Milánóban tartják május 26–28. között. A magyar gyerekek mellett Algéria, Argentína, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, az Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Japán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Örményország, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szíria, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna és Vietnam tehetséges ifjú labdarúgói vesznek részt a programban, összesen mintegy háromszázan.

A Milánóba utazó csapat
A Milánóba utazó csapat
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik