BL: Selim Bouadla nem gondolkodott - Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 22:28
null
A DVSC vezetőedzője szerint <br />két percre voltak az álmaiktól (Fotó: MTI)
Mint ismert, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a DVSC-Teva 3–1-es vereséget szenvedett Fehéroroszországban a BATE Boriszovtól, így elbúcsúzott a BL-től. Kondás Elemér a találkozó után elmondta, két percre voltak a debreceniek az álmaiktól.

„Nem tudom kritizálni a játékosaimat, mert többségükben csak dicséretet érdemelnek. Jól kezdtünk, megvolt a remélt gólunk is, miközben az ellenfélnek nem volt helyzete. Egyértelmű, hogy a kiállítás volt a fordulópont, sajnos Selim Bouadla nem gondolkodott annak tudatában, hogy már van egy sárga lapja. Innentől tudtuk, hogy túl hosszú ideig játszunk emberhátrányban, hamar meg is kaptuk az első gólt, aztán pedig védekeztünk, amíg lehetett. A fehéroroszoknak nyilván az is erőt adott, amikor meglátták a hatos számot a hosszabbítást jelző táblán, ettől függetlenül két percre voltunk az álmainktól, és ezt nagyon nehéz megemészteni…” – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője.

A meccs után Alekszandr Jermakovics, a BATE vezetőedzője is értékelt.

„A debreceniek is tudták, hogy végig támadni fogunk, ezért is kezdtünk végül három belső védővel, amely utólag remek taktikának bizonyult, hiszen így sikerült megfékezni a DVSC kontráit. A tizenegyes sokkolt, ahol én álltam, onnan ugyanis nem tűnt szabálytalanságnak. Nem gondolom, hogy másként alakul a meccs, ha nincs a kiállítás, szervezettek voltunk és nagyszerűen játszottunk, megérdemelten jutottunk tovább” – mondta a fehéroroszok vezetőedzője.

„Óriási boldogságot jelent ez az eredmény az egész fehérorosz futballnak. Valentin Belkevicsnek ajánljuk a győzelmet, aki augusztus elsején hunyt el. Kitűnő futballistát veszítettünk el személyében. Köszönettel tartozom játékosaimnak a küzdőszellemükért. Sokaknak voltak kételyei a meccs előtt, de harcoltak a végsőkig, a hazánkért, a kivívott státusunkért, a városunkért játszottak – remekül” – tette hozzá az uefa.com-nak.

„Csodálatos érzés ez, valószínűleg a szezon legjobb mérkőzését játszottuk, védekezésben és támadásban egyaránt. Mindenki jól futballozott. Hogy mit gondolok a győztes gólomról? Annyira emlékszem, hogy mentem a felívelésre, felugrottam, és a kapuba került a labda. Nem voltak gondolataim, csak érzelmeim, láttam, ahogy a szurkolóink valósággal megőrülnek a lelátón. Az ilyen pillanatokért érdemes futballozni” – vélekedett Szergej Krivec, a BATE győztes találatának szerzője.

„Még nem fogtuk fel, mit is tettünk, érzelmileg is kimerültünk. Köszönjük minden támogatónknak, köszönjük a szurkolóinknak, nélkülük nem sikerült volna elérnünk a kellő eredményt” – így Jegor Filipenko.

A BATE elnöke, Anatolij Kapszkij a mérkőzést követően bejelentette, távozik a szezon végén posztjáról.

„Ez az utolsó idényem a BATE-nél. Már egy hónapja megvolt a döntés, de vesztesként nem szerettem volna elhagyni a csapatot. Most teljesen nyugodt vagyok: gyönyörű stadionunk van, a szurkolóink pedig megint szurkolhatnak nekünk a csoportkörben, vagy a BL-ben, vagy az El-ben. Hogy őszinte legyek, nagyon elfáradtam a munkában, és csak egy egyszerű drukker szeretnék lenni a jövőben" – nyilatkozta.

Bár kiesett a BL-ből, a nemzetközi kupaszerepléstől nem búcsúzott a DVSC-Teva. A Loki az Európa-liga playoffkörébe jutott, amelynek sorsolását 2014. augusztus 8-án pénteken 13 órakor tartják. Az első mérkőzéseket augusztus 21-én, a visszavágókat augusztus 28-án játsszák.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

BATE (fehérorosz)–DVSC 3–1 (1–1), Összesítésben: 3–2, továbbjutott a BATE
Boriszov, Boriszov Aréna, 12 788 néző. Vezette: Johannesson (svéd)
BATE: Csernyik – Gajducsik (Szinyevics, 42.), Hagus (Pavlov, 69.), Filipenko, Mladenovics, Poljakov – Lihtarovics (Olehnovics, 55.), A. Volodko, Krivec, Gordejcsuk – Rogyionov. Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics
DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté P., Mészáros N. (Brkovics, 84.), Korhut – Bouadla, Varga J., Zsidai (Ludánszki B., 65.), Szakály P. (Bódi, 71.) – Seydi, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: A. Volodko (39.), Rogyionov (66.), Krivec (94.), ill. Sidibe (20. – 11-esből)
Kiállítva: Bouadla (38.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik