BL: 3-2 után - Pellegrini szerint Agüero 3 és fél gólt szerzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 23:19
null
Agüero a végén ragadozóként csapott le minden lehetőségre (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligájának E-csoportjában a Bayern München és a házigazda Manchester City is megfordította egyszer kettejük mérkőzését, és a „forgóból" az angolok jöttek ki jobban. A mérkőzés hőse a háromgólos Sergio Agüero volt. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Minden nagy csapatnak szüksége van nagy játékosokra, Sergio Agüero pedig igazán remek labdarúgó, nagyon fontos a jelenléte számunkra. Az egész csapat nagyon jól játszott ma este, az elejétől a végéig; két hihetetlen gólt kaptunk, de nem adtuk fel, és egészen a lefújásig dolgoztunk keményen, megfelelően koncentrálva. Hogy feladom-e a reményt? Nem, nem. Soha. Hogy továbbjuthatunk-e? Többféle eredmény is elképzelhető az utolsó fordulóban. Mi mindig optimisták vagyunk, és pozitívan állunk a dolgokhoz, de nem csak tőlünk függenek a dolgok. Ha a CSZKA nyer Németországban, nem számít, hogy mi mit játszunk. De meg kell ragadnunk az esélyt, ez pedig azt jelenti, hogy győznünk kell Rómában" – így a lefújás után a hazaiak menedzsere, Manuel Pellegrini, akinek tulajdonképpen megmenekül állása. Legalábbis egy időre.

Pellegrini a BBC szerint egy aranyköpéssel is megajándékozta a futballvilágot, az fejtegetvén, hogy „Agüero tulajdonképpen három és fél gólt szerzett, mert kiharcolt egy büntetőt is". Alkalmazott matematika, na ja...

„Nagyon boldog vagyok, ez a három pont roppant fontos számunkra. Nem lesz könnyű továbbjutni ebből a csoportból, de most még egyszerűen csak örülünk annak, hogy megnyertünk egy nehéz mérkőzést. Értékes skalpot gyűjtöttünk, ám tényleg nagyon fontos, hogy a következő meccset is megnyerjük" – így a három kapura lövésből mesterhármast (pontosabban mesteri három és felest, vagy egyszerűbben inkább negyedfelest) elért Sergio Agüero.

„Emberhátrányban is kiválóan futballoztunk, igazán-igazán büszke vagyok az egész csapatra! Nem érdemeltek játékosaim vereséget, nagyon sajnálom őket. Tíz emberrel játszottunk a mérkőzés nagy részében, de így is labdabirtoklási fölénybe kerültünk agresszív játékunkkal. A mai este talán nagy lecke nekünk. Ez még csoportmeccs, de ha ilyen végjátékot mutat be egy csapat a tizenhat között, akkor kiesik. A végére egy kicsit elfáradtunk – irányítottuk a mérkőzést, de elkövettünk két hibát, és ki is kaptunk" – vigasztalta övéit a müncheniek mestere, Pep Guardiola.

„Nem érdemeltünk vereséget. Megmutatta erejét csapatom, hiszen tíz emberrel fordítani tudtunk – morgott a lefújást követően a szokottól ezúttal szürkébben futballozó Arjen Robben. – Két labdavesztésünk után két gólt lőtt a Manchester City, így elveszítettük a meccset is. Nagy kár a hibákért, mert egészen jól játszottunk."

Hasonlóképpen vélekedett Robert Lewandowski is.

„Két hibát követtünk el az utolsó percekben, mindkettőt góllal büntették. Pedig remekül futballoztunk emberhátrányban is, ám pont nélkül kell távoznunk. Talán nem koncentráltunk megfelelően a végén..."

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Bayern mellett a BL E jelű csoportjából?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Manchester City (angol)–Bayern München (német) 3–2 (Agüero 22., 85., 90. – 11-esből, ill. Xabi Alonso 40., Lewandowski 45.)
CSZKA Moszkva (orosz)–Roma (olasz) 1–1 (V. Berezuckij 93., ill. Totti 43.)

 

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 5 4 0 1 13–4 9 12
2. Manchester City 5 1 2 2 7–8 –1 5
3. CSZKA Moszkva 5 1 2 2 6–10 –4 5
4. Roma 5 1 2 2 8–12 –4 5
Pontazonosság esetén a 6. fordulóig a gólkülönbség, a csoportmérkőzések végén az egymás elleni eredmény rangsorol első helyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik