BL: „Nem hülye a tervünk, sokkolni akarjuk a világot!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.11. 21:48
Kedd este a Bayern München megpróbálkozik a lehetetlennel, és pályára lép a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján az FC Barcelona ellen úgy, hogy háromgólos hátrányt kell ledolgoznia. A sajtótájékoztatón kiderült, a bajorok nem keseredtek el a vereség miatt, sőt, már tervük is van…

„Nincsenek hiú reményeim, de pesszimistának sem mondanám magamat” – mondta Thomas Müller, a Bayern München támadója. Thomas Müller, a Bayern München támadója.

„A képlet egyszerű, minden lehetőségünket ki kell használnunk, hiszen csak így van keresnivalónk a pályán. Mindenki tudja, milyen nehéz a feladat, de van egy tervünk. Hazai pályán minden más lesz, majd meglátják! A tervünk nem hülye, ha továbbjutunk, az egész futballvilágot sokkoljuk” – tette hozzá a magabiztos Müller.

Müllerék különleges tervvel készültek (Fotó: Reuters)
Müllerék különleges tervvel készültek (Fotó: Reuters)

„Mi vagyunk a Bayern München! Sohasem mondtam mérkőzés előtt, hogy nincs esélyünk. Mindenünk megvan ahhoz, hogy továbbjussunk. Nem adjuk fel, mindent beleadunk. A mentalitás nem probléma ennél a csapatnál, ne feledjük, hogy hét-nyolc világbajnokunk is van” – mondta Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője.

„Örülünk, hogy itt lehetünk az elődöntőben. Három-nullára vesztettünk az első mérkőzésen, de mindent megteszünk a továbbjutásért. Makulátlan védekezésre lesz szükség, a Barca kiválóan kontrázik, ha hibázunk, azonnal büntetnek. Az emberek azt mondják, támadnunk kell minden erőnkkel, de nem eshetünk nekik fejetlenül, hanem irányítanunk kell a játékot.”

Korábban megírtuk, hogy Franz Beckenbauer, a bajorok tiszteletbeli elnöke elégedetlen Mario Götze hozzáállásával, gyerekesnek nevezte az irányító viselkedését, de Guardiola kiállt játékosa mellett.

„Götzére is számítok holnap. Nem akarok a játékosokról külön beszélni, de természetesen Mario kiváló labdarúgó – folytatta Guardiola. – Együtt, csapatként kell végrehajtanunk az előttünk álló feladatot.”

A másik oldalon Luis Enrique mindössze annyit kér játékosaitól, próbáljanak végig higgadtak maradni, akkor nem lehet nagy baj.

„Mindig tisztelned kell az ellenfeledet, éppen ezért nem szabad túlságosan elbíznunk magunkat. A legfontosabb, hogy nyugodtak maradjunk. Pontosan tudjuk, milyen remek csapat a Bayern, így kemény munka vár ránk, ha meg akarjuk akadályozni őket a gólszerzésben. Persze nem fogunk csak a védekezésre koncentrálni, ha betalálunk, még jobban meg nehezítjük az életüket” – mondta Luis Enrique.

Luis Enrique nem szeretne őrült meccset (Fotó: Reuters)
Luis Enrique nem szeretne őrült meccset (Fotó: Reuters)

„A céljaink egyértelműek, a fináléba akarunk jutni! Tudjuk, mire készülnek, Pep Guardiola taktikája nem ismeretlen számomra. Nem akarok őrült meccset, de biztos vagyok benne, hogy remek találkozót látnak kedd este a szurkolók” – tette hozzá a Barcelona mestere.

„Ha változtatunk a taktikánkon, mindent elveszíthetünk” – figyelmeztetett Javier Mascherano, a gránátvörös-kékek játékosa a sajtótájékoztatón.

„Pontosan úgy kell futballoznunk, mint az első mérkőzésen, ha ezt megtesszük, nincs miért aggódnunk. Nem állunk be a kapunk elé, gólt, gólokat akarunk szerezni! Tudjuk, hogy a müncheniek fel lesznek tüzelve, meg akarják mutatni, hogy képesek vert helyzetből felállni, de készültünk erre, hatástalanítani tudjuk őket” – mondta az argentin, aki honfitársáról is szót ejtett.

„Lionel Messi a legjobb, akivel valaha játszottam. Sőt, ő a legjobb, akit valaha láttam futballpályán. Sosem lesz hozzá hasonló kaliberű futballista” – tette hozzá Mascherano.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
MÁSODIK MÉRKŐZÉS

Május 12., kedd
20.45: Bayern München–Barcelona (Tv: Sport1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
Az első mérkőzésen: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik