Ibráéknak csak lesgólokra futotta, négy között a Manchester City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.12. 20:44
null
Kevin De Bruyne a négy közé jutást jelentő gólját ünnepli (Fotó: Reuters)
A Manchester City az idegenben elért 2–2-es döntetlen után hazai pályán 1–0-ra legyőzte a francia bajnok Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, ezzel fennállása során először bejutott a BL-ben a legjobb négy közé. Az angliai mérkőzés egyetlen gólját Kevin De Bruyne szerezte a második félidő közepén.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Manchester City–Paris Saint-Germain 1–0 (0–0)
Manchester, Etihad Stadion, 53 039 néző. V: Velasco Carballo (spanyol)
MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – J. Navas, De Bruyne (Y. Touré, 84.), D. Silva (Delph, 87.) – Agüero (Iheanacho, 93.). Menedzser: Manuel Pellegrini
PSG: Trapp – Van der Wiel, Aurier (Pastore, 61.), Thiago Silva, Maxwell – Marquinhos, Thiago Motta (Lucas Moura, 44.), Rabiot – Di María, Ibrahimovic, Cavani. Vezetőedző: Laurent Blanc
Gólszerző: De Bruyne (76.)
Továbbjutott: a Manchester City, 3–2-es összesítéssel

A PSG NEM TUD MIT KEZDENI A LABDÁVAL

Az első húsz perc jobbára párizsi labdajáratással telt el, a City emberei ellentámadások reményében szűrtek a felezővonal környékén – egyelőre eredmény nélkül, de a gólkényszer nem őket hajtotta. A kényszerűségből felforgatott középpályás sorral érkező PSG kereste a fogást, csakhogy nem találta, egyedül Zlatan Ibrahimovic 25 méteres, léc alá tartó szabadrúgása adott munkát Joe Hartnak. Nagy védés volt a 17. percben!

A játékrész derekától változott a képlet, a világoskékek egyre többet birtokolták a labdát, és szemben a vendégek meddő összjátékával, az ő gyorsabb játékukban inkább benne volt a gól. Sergio Agüero előbb közelről, éles szögből, majd egy eredményes letámadást követően, távolról lőtt mellé.

MEGINT KIMARAD EGY TIZENEGYES!

Egyre inkább az történt a pályán, amit a City akart: határozott védekezés, zavarba hozott, hibákra kényszerített ellenfél – és bónuszként egy kiharcolt 11-es! A 29. percben a párizsiak eladták a labdát a saját térfelükön, Kevin Trapp rossz ütemben futott ki a kapujából, Agüero eltolta mellette a labdát, a kapusnak már csak az argentin lába maradt célpontnak – el is találta. Trapp sárga lapot kapott, a City tizenegyest – Agüero elvállalta, majd a bal alsó sarok mellé lőtt… Úgy látszik, ebben a párharcban nincs meccs kihagyott 11-es nélkül.

A megúszott büntető hitet csepegtethetett volna a párizsi lelkekbe, elkedvetleníthette volna a hazaiakat, azonban egyiknek sem láttuk jelét. Továbbra is a City irányított, a 40. percben Serge Aurier rettenetesen rossz passza után például Jesús Navas riogatott lövéssel, labdája alig szállt a kapu mellé.

Közben Agüeróért aggódott a hazai publikum, a kis argentin egy fejpárbaj után rosszul érkezett a talajra, bokája és térde is bánta, végül hosszas ápolás után visszatért a pályára. Nem úgy Thiago Motta, a combját fájlaló PSG-középpályást az első félidő végén le kellett cserélni.

Hogy milyen jól zökkenti ki ellenfelét a City, és mennyire készteti kapkodásra a PSG-t a tét, jól jelzi: az első félidőben a párizsiak több mint 80-szor veszítették el a labdát – többször, mint a 2012–2013-as idény óta vívott BL-meccseik bármelyikének első félidejében.

ÚJRA EGY IBRA-SZABADRÚGÁS, HART ISMÉT VÉD

A második félidő veszélyes Ibrahimovic-szabadrúgással kezdődött: a svéd világklasszis ezúttal félmagas lövéssel próbálkozott 23 méterről, Hart résen volt, vetődve szögletre ütötte a kapu jobb oldalába tartó labdát.

A párizsiak ezúttal sikeresebben és nagyobb sebességgel szőtték támadásaikat, mint a szünet előtt, a City rombolói közelebb szorultak saját tizenhatosukhoz – más kérdés, hogy hiába vibrált több veszély a vendégek támadásaiban, gólhelyzet nem alakult ki.

Illetve Lucas Moura egyszer betalált a City kapujába, csakhogy Maxwell lesről adott be Ibra sarokpassza után, és ezt a játékvezetői csapat illetékese lefülelte.

A PSG TÁMADÓBBRA VÁLT – A CITY SZEREZ GÓLT

Blanc tizenkilencre lapot húzott, védő helyett támadásépítőt küldött harcba Javier Pastore személyében – ezzel elméletileg mindkét oldal gólképesebbé vált. Hogy a védelem átalakulása volt-e az oka, vagy az idő múlásával emelkedő feszültségszint, eldönthetetlen, de tény, gyors egymásutánban kétszer villant a sárga a PSG-játékosok előtt.

Hiába azonban a váltás, a City – akárcsak az első félidőben – megint úrrá lett a legfeljebb közepesen nehéz helyzeten, és ha alkalmanként csak az idő múlatása volt is a cél, játékosai hosszasan adogattak a párizsi térfélen.

S végül egy ilyen kettős célú labdajáratásból született meg a győzelmet és továbbjutást érő gól: a labda mindkét oldalon felbukkant, mielőtt Kevin De Bruyne középről, mintegy 20 méterről remek jobblábas lövéssel a kapu bal oldalába küldte. 1–0

CAVANI KIHAGYJA AZ UTOLSÓ HELYZETET

A PSG-nek nem maradt más hátra, mint az elveszőben lévő fejsze nyele után kapkodni. Edinson Cavani is kapkodott egy kicsit… A 80. percben a leshatárról kiugró uruguayi kicsit hosszan szöktette magát, így nem volt a legjobb pozícióban, amikor célba vette a kaput, Hart már ott tornyosult előtte, és kinyújtott bal karjával védett, meghiúsítva az egyenlítést.

Maradt a végére még egy Ibrahimovic-lesgól, de a lényegen ez nem változtat: egy érvényes találat született kedd este – és az éppen elég volt a Manchester Citynek ahhoz, hogy kitűzze az angol lobogót a BL-elődöntőben.

A PSG elbúcsúzott BL-álmaitól. Ibrahimovicnak ez volt a kilencedik BL-negyeddöntője – és a nyolcadik kiesése. Egyetlen labdarúgó sem bosszankodhatott ilyen sokszor kiesés miatt a sorozat eme fázisában.

ÖSSZEFOGLALÓ


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik