BL: Klopp szerint a Juventus megérdemelten nyert, de...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.24. 23:33
null
A Juventus egygólos előnnyel utazhat a dortmundi visszavágóra (Fotó: Reuters)
Jürgen Klopp szerint a Juventus megérdemelten nyert a BL-nyolcaddöntő első felvonásán, de hisz benne, hogy a Dortmund otthon kiharcolhatja a továbbjutást. Carlos Tévez örül, hogy előnnyel várja a Juventus a visszavágót, véleménye szerint akkor sem lenne lefutva a párharc, ha 3–0-ra nyertek volna. Főként így, hogy a torinóiak „csak” 2–1-re győztek hazai környezetben.

„Az nem igaz, hogy a második félidőben kapura lövésünk sem volt, de az elsőben jobban teljesítettünk. A célunk az volt, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk, amikor náluk van a labda, különösen Chiellinire és Bonuccira, és a gólunk is ebből született. Ugyanakkor két nagyon könnyű gólt kaptunk, ami mindig probléma” – vélekedett Jürgen Klopp, a dortmundiak mestere.

„Az első félidőben nem érdemeltük meg, hogy hátrányba kerüljünk, de a Juve a szünet után eleget tett azért, hogy megérdemelten nyerjen – mondta Klopp, aki bízik a csapatában. – Úgy vélem, erősek lehetünk otthon, és még ha ez a meccs döntetlenre végződött is volna, akkor is úgy éreznénk, hogy győznünk kell otthon. Ha a két meccsre gondolunk, nem akkora gond az egyiket elveszíteni egy góllal. Megpróbáljuk megfordítani a párharcot a visszavágón.”

„Jó meccs volt, és pozitív eredménnyel várjuk a visszavágót. Az ő góljuk a mi hibánkból született – mondta a mérkőzés után Carlos Tévez. – A visszavágó? Még ha három nullára is nyertünk volna, akkor sem lenne lefutva a párharc.”

„Boldog vagyok. A Dortmund bajnoki helyezése ellenére sem volt egyszerű meccs. A visszavágó kemény lesz, de odamegyünk, és mindent kiadunk magunkból” – jegyezte meg a második hazai gólt szerző Álvaro Morata.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

JUVENTUS (olasz)–DORTMUND (német) 2–1 (2–1)
Torinó, Juventus Stadion. V: Mateu (spanyol)
JUVENTUS: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo (Pereyra, 37.), Pogba – Vidal (Padoin, 86.) – Tévez (Coman, 89.), Morata. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek (Ginter, 32.), Szokratisz (Kirch, a szünetben), Hummels, Schmelzer – Gündogan, Sahin – Aubameyang, Mhitarjan, Reus – Immobile (Blaszczykowski, 76.). Vezetőedző: Jürgen Klopp
G: Tévez (13.), Morata (43.), ill. Reus (18.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik