Előnyben a Juve, de Chiellini nagy hibája még sokba kerülhet

Vágólapra másolva!
2015.02.24. 20:40
null
Carlos Tévez szerezte meg a Juventus első gólját a Dortmund ellen Torinóban (Fotók: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Juventus a Dortmundot fogadta Torinóban a párharc első mérkőzésén, és 2–1-re nyert. A hazaiak góljait Carlos Tévez és Álvaro Morata szerezte, amire csak Marco Reus tudott válaszolni Giorgio Chiellini hatalmas hibáját kihasználva.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

JUVENTUS (olasz)–DORTMUND (német) 2–1 (2–1)
Torinó, Juventus Stadion. V: Mateu (spanyol)
JUVENTUS: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo (Pereyra, 37.), Pogba – Vidal (Padoin, 86.) – Tévez (Coman, 89.), Morata. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek (Ginter, 32.), Szokratisz (Kirch, a szünetben), Hummels, Schmelzer – Gündogan, Sahin – Aubameyang, Mhitarjan, Reus – Immobile (Blaszczykowski, 76.). Vezetőedző: Jürgen Klopp
G: Tévez (13.), Morata (43.), ill. Reus (18.)

A németek nem bunkerfutballra készültek, már a meccs elején agresszívan letámadták az olaszokat, a labdaszerzés után pedig egy szép összjáték után Immobile távoli tekerése szállt kevéssel a jobb felső sarok fölé. Amikor viszont nem sikerült a labdaszerzés, meglett a Juve első gólja, Morata lövésszerű beadását Weidenfeller épp Tévez elé ütötte, aki közelről gond nélkül tálalt a kapuba (1–0).


Még mindig csak a 18. percben jártunk, amikor nagy lépést tett céljai elérése felé a Dortmund, igaz, ehhez szükség volt egy kis hazai segítségre. Chiellini ugyanis senkitől sem zavartatva elcsúszott a labda átvétele helyett, Reus így ziccerben törhetett kapura, és 16 méterről a jobb alsóba emelt (1–1).

A két sérülést is hozó első játékrész hajrájában a Juve gondoskodott róla, hogy jobb szájízzel vonulhasson pihenőre: Tévez Pogbát szöktette a bal oldalon, akinek centerezését a teljesen szabadon érkező Morata belsőzte hat méterről a kapuba (2–1).

Marco Reus könyörtelenül kihasználta Giorgio Chiellini hibáját
Marco Reus könyörtelenül kihasználta Giorgio Chiellini hibáját

A fordulást követően a torinóiak léptek fel támadólag, de igazán nagy helyzetekkel nem veszélyeztették a dortmundi kaput. Egy óra játékot követően Tévez aktivizálta magát, előbb a léc fölé, majd kevéssel a jobb alsó sarok mellé lőtt, mielőtt Ginter „chiellinizése” után 17 méterről ágyúzott kapura, de Weidenfeller védett.

A hajrában még Pereyra pörgetése kerülte el kevéssel a németek kapujának bal alsó sarkát. Újabb gól így nem esett, idegenben szerzett góljával pedig veresége ellenére sem várja kedvezőtlen helyzetből a visszavágót a Dortmund.

PERCRŐL PERCRE

94. perc: véget ért a mérkőzés!

Három perc lesz a ráadás.

89. perc: Tévez le, Kingsley Coman be.

86. perc: Vidal le, Simone Padoin be.

86. perc: Morata indította remek ütemben Pereyrát, aki hét méterről pörgetett a bal alsó sarok mellé nagyon kevéssel!

81. perc: Blaszczykowski megpattanó beadását Mats Hummels fejelte 12 méterről kapu mellé, közben ütközött Bonuccival is, ami utóbbinak fájt jobban.

79. perc: Pereyra kaszálta el Henrih Mhitarjant, jogos a sárga.

77. perc: Ginter csúszott el, így Tévez lőhetett kapura 17-ről, Weidenfeller szögletre mentett. A sarokrúgás után Chiellini fejelt a kapu fölé.

76. perc: a Juve szurkolói „köszöntötték” Immobilét, akit Jakub Blaszczykowski váltott.

74. perc: Immobile távoli átlövése kerülte el Buffon kapuját jócskán.

71. perc: Tévez bogozta ki a labdát három sárga mezes között, majd 16 méterről lőtt a jobb alsó mellé centikkel, ez volt a 2. félidő eddigi legnagyobb lehetősége.

Labdabirtoklás: Juventus 46%, Dortmund 54%.

62. perc: jobb oldali beadás után Marcel Schmelzer csúsztatta a labdát Tévez elé, aki 11 méterről lőtt a kapu fölé mindenféle teketóriázás nélkül.

60. perc: Pogba könyöke találkozott Kirch arcával, de hiába maradt lent a földön a vendégek játékosa, nem kapott szabadrúgást.

56. perc: Aubameyang passza után Immobile fordulásból lőtt kapura éles szögből, a labda pontosan Buffon ölébe ment.

53. perc: újabb Marchisio-szöglet után ismét veszély a Borussia kapuja előtt, Weidenfellernek szerencséje volt, hogy senki sem tudott beleérni a labdába, mielőtt az eljutott hozzá.

52. perc: Marchisio szögletét követően Morata bombázott öt méterről a kapu fölé, de előtte már lendült a partjelző zászlója, lesen volt a korábbi Real Madrid-csatár.

49. perc: a csereként beálló Kirch lőtt a kapu fölé méterekkel egy lecsorgó labdát.

48. perc: Vidal rúgta fel Reust, ezúttal már nem úszta meg a sárga lapos figyelmeztetést.

A szünetben Jürgen Klopp lecserélte Szokratisz Papasztatopuloszt, a görög helyén Oliver Kirch folytatja.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

Morata pályafutása során két gólt szerzett eddig a BL-ben, mindkettőt német csapat ellen jegyezte a spanyol csatár (Schalke, Dortmund).

45+3. perc: véget ért az első félidő!

Kettő perc lesz a ráadás az első félidőben.

Morata gólja:

43. perc: GÓL! Tévez dobta ki a labdát oldalra Pogbának, aki remekül centerezett a bal oldalról, középen a védők teljesen üresen hagyták Moratát, aki hat méterről jobb belsővel helyezte a labdát bal alsó sarokba. 2–1

40. perc: Vidal taposott rá nagyon durván az ellenfele bokájára, de ő is megúszta sárga lap nélkül.

37. perc: Pirlo is megsérült, Roberto Pereyra váltotta a veterán olasz karmestert.

34. perc: Nuri Sahin tüzelt ballal távolról, ez a kísérlet nem jelenthetett gondot Buffonnak.

32. perc: Lukasz Piszczek megsérült Paul Pogba igencsak kemény belépője után, Matthias Ginter állt be a helyére.

Arturo Vidal pályafutása során nyolc meccsen játszott a Dortmund ellen a Bundesligában, és csak egyetlen alkalommal volt győztes csapat tagja a chilei.

27. perc: HOPPÁ! Andrea Pirlo bal oldali szabadrúgása után Bonucci fejelt kapura a hosszú oldalon három méterről, elsőre veszélyesnek tűnt a helyzet, de a labda jócskán a kapu fölé ment.

Téveznek ez volt a 10. gólja a BL-ben, ezzel ő lett a tizedik argentin, akinek sikerült tíz vagy annál több gólt szereznie ebben a sorozatban.

21. perc: Tévez mentett meg akrobatikus mozdulattal egy már-már elveszettnek hitt labdát, ráadásul pontos is volt az argentin, de Morata fejese már nem volt az igazi, a labda a bal alsó sarok mellé ment 14 méterről.

Reus gólja:

18. perc: GÓL! Egészen hihetetlen jelenet játszódott le, Chiellini teljesen ártalmatlan szituációban csúszott el a tizenhatosa előtt (ráadásul ezzel együtt sikerült kizárnia a játékból Leonardo Bonuccit), így Marco Reus tört kapura senkitől sem zavartatva, majd 16 méterről lőtt nagyon higgadtan a jobb alsó sarokba. 1–1

Tévez gólja:

13. perc: GÓL! Carlos Tévez remek perdítése után Álvaro Morata tört kapura, nem túl erős lövését Roman Weidenfeller nem tudta kivédeni, a lecsorgó labdát végül Tévez kotorta a kapu közepébe négy méterről. 1–0

12. perc: Pierre-Emerick Aubameyang átlövési kísérlete nem volt sikeres, a labda Giorgio Chiellini lábában akadt el.

Az „Öreg Hölgy” 46 mérkőzés óta veretlen otthon minden versenysorozatot figyelembe véve, legutóbb a Bayern München tudott nyerni Torinóban 2013 áprilisában (2–0).

7. perc: Patrice Evra pocsék bal oldali beadását követően Claudio Marchisio mentette meg a labdát, de ő sem tudott pontosan beadni a másik oldalról.

Gianluigi Buffon hazai pályán legutóbb 2006-ban volt győztes csapat tagja német együttes ellen, a Juve akkor a Werder Brement győzte le 2–1-re.

1. perc: Ciro Immobile tekert jobb belsővel a kapu fölé 25 méterről, nem tévesztett sokat az olasz.

1. perc: a Dortmund kezdte a mérkőzést!

A Dortmund hétszer játszott a torinóiak ellen története során, és mind a hét találkozón kapott legalább egy gólt.

A két csapat legutóbb az 1997-es BL-fináléban találkozott egymással Münchenben, azt a mérkőzést a németek nyerték meg 3–1-re.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Juventus–Borussia Dortmund labdarúgó-mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik