BL: Wenger és Klopp egyetért, nem véletlenül nyert az Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 23:13
null
Roman Weidenfeller jól védett, de ő sem akadályozhatta meg az Arsenal sikerét (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában az Arsenal kétgólos győzelmet aratott az Emirates Stadionban a Dortmund felett, így a továbbjutásukat már korábban biztosító németek után a záró forduló eredményétől függetlenül készülhet a tavaszi BL-folytatásra az angol klub. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Eltartott egy ideig, mire lendületbe jöttünk – mérgelődött a németek mestere, Jürgen Klopp. – A lehető legrosszabbul kezdtünk, hiszen gyorsan gólt kaptunk. Voltak azért olyan szituációk, amikor azt tettük, ami az erősségünk, de igen ritkák voltak ezek a momentumok. A mérkőzés nagy részében rosszul teljesítettünk, az Arsenal ezért megérdemelten diadalmaskodott. Sokkal jobban kell ennél muzsikálnunk, ez a terv. Sokat kell még dolgoznunk ezért, most olyan negatív periódust élünk meg, amikor semmi sem sikerül. Igaz, sokszor nem volt meg bennünk a megfelelő kurázsi, nem zártuk le a területeket, és nem álltunk elég közel az ellenfélhez. Ezer és egy oka van annak, hogy pocsékul játszottunk ma, de ezt az eredményt nem lehet magyarázgatni."

„Szerencsére nem kellett mindenképpen nyernünk itt. Az első másodperctől kezdve erősen koncentráltunk, de lerohant minket az Arsenal a kezdés után. A második félidőben valami hiányzott játékunkból, megérdemelten szenvedtünk vereséget" – nyilatkozott őszintén a lefújást követően Ilkay Gündogan, a Dortmund középpályása, aki ebben az évben először kezdett klubjában.

„Szerintem sokkal jobbak voltunk ma, mint a Dortmund, többnyire mi uraltuk a játékot – értékelt boldogan az összecsapás után Arsene Wenger, a londoniak mestere. – Mindig is szeretünk többet támadni, mint az ellenfél, és mostanában sokszor túl merészek voltunk, fellazult hátul a védelmünk. Ma egyáltalán nem volt szó ilyesmiről. Mikel Arteta nincs túl jól, a vádlija sérült meg. Nagyon nehéz ilyenkor belemenni a kemény párharcokba, amikor még ilyen sok mérkőzés vár ránk, és ilyen sok a sérültünk. Azt hiszem, Arteta is kiesik pár mérkőzésre. Hogy mi volt a mostani sikerünk kulcsa? Az összpontosítás. Védekezésünket jól összehangoltuk, helyzeteinket megfelelő arányban értékesítettük, ezért is nyertünk teljesen megérdemelten."

„Nagy volt rajtunk a nyomás a gyengébb bajnoki eredmények miatt, de mondom, azért nem ment eddig, mert túlságosan kitámadtunk. Nem egyszerű mindig magas színvonalon futballozni, ám büszke vagyok a csapatomra, a klub pedig több türelmet érdemel. Februárig van időnk még erősebbé tenni a csapatot, de ebből a sikerből erőt meríthetünk, no, és csak felépülnek lassan sérültjeink. Egyébként Alexis Sánchez elképesztően lelkesen futballozott, a tehetség és az elszántság ideálisan keveredik benne" – tette hozzá a francia szakember. A chilei szerezte meg egyébként Wenger csapatainak 250. BL-gólját.

„A mai győzelem kulcsa a szilárd védekezés volt, nem adtunk túl sok helyet az ellenfélnek, főleg a második félidőben – értékelte az Arsenal teljesítményét a klub német bekkje, Per Mertesacker. – Hátvédsorunk teljesítményére lehetünk a legbüszkébbek, az elmúlt hetek csalódásai után ez a legfontosabb számunkra. Sokat számított, hogy korán sikerült megszereznünk az első gólt, de a kulcs a biztos védekezés volt. Eszünkbe jutott természetesen a mérkőzés közben, hogy az Anderlecht ellen jobb helyzetből sem nyertünk, és hogy így jártunk a Manchester United ellen is, de sokat tanultunk az elmúlt hetek hibáiból. Összességében elégedettek lehetünk azzal, amit ma mutattunk. Most már a Premier League-ben is bizonyítanunk kell, az elmúlt idényben is sok pontot veszítettünk a BL-meccsek utáni szombatokon. Szerencsére a BL-csoportból továbbjutottunk, így most már koncentrálhatunk a pontvadászatra, amelyben sorsdöntő hetek várnak ránk."

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Arsenal–Borussia Dortmund 2–0
(Sanogo 2., A. Sánchez 57.)
Anderlecht–Galatasaray 2–0
(Chancel Mbemba 44., 86.)

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 5 4 0 1 13–3 +10 12
2. Arsenal 5 3 1 1 11–7 +4 10
3. Anderlecht 5 1 2 2 7–9 –2 5
4. Galatasaray 5 0 1 4 3–15 –12 1

A 6. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Galatasaray–Arsenal
Borussia Dortmund–Anderlecht

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik