Videó: amikor Messi óriási szabadrúgásgólt lőtt a Liverpoolnak

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 11:47
null
Az első mérkőzésen még volt mit ünnepelniük Messiéknek… (Fotó: AFP)
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Ezúttal Lionel Messi egyik mestermunkáját, egy remek szabadrúgásgólt elevenítünk fel.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt rendezték meg a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Barcelona–Liverpool párharc első mérkőzését, amelyen a katalán együttes 3–0-ra legyőzte az angol ellenfelét.

A mérkőzés 82. percében Lionel Messi parádés góllal tette fel a pontot az i-re. Nagyjából 26 méterre Alisson kapujától jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat, az argentin klasszis pedig védhetetlenül küldte a jobb felső sarokba a labdát – ezzel saját maga második, csapata harmadik gólját szerezte meg a mérkőzésen.

Ráadásul a Barcelona felnőttcsapatában, tétmeccsen ez volt Messi 600. gólja.

A folytatásra minden bizonnyal a Liverpool-szurkolók emlékeznek vissza szívesebben, hiszen az angol együttes a visszavágón 4–0-ra nyert, így bejutott a Bajnokok Ligája madridi döntőjébe, amelyben a Tottenhamet legyőzve a trófeát is megszerezte.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC BARCELONA (spanyol)–LIVERPOOL FC (angol) 3–0 (1–0)
Barcelona,
Camp Nou.V:Kuipers (holland).
BARCELONA:Ter Stegen – Sergi Roberto (Alená, 94.), Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Ar. Vidal – Messi, L. Suárez (O. Dembélé, 93.), Philippe Coutinho (N. Semedo, 60.).Vezetőedző:Ernesto Valverde
LIVERPOOL:Alisson – J. Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (Origi, 85.), Fabinho, N. Keita (Henderson, 24.) – Szalah, Mané, Wijnaldum (Firmino, 78.).Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző:L. Suárez (26.), Messi (75., 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik