Véget ért az MU 23 meccses veretlenségi sorozata

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 22:53
Címkék
A Besiktas 1–0-ra legyőzte a tartalékos Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája 5. fordulójában, ezzel véget vetett a „vörös ördögök” 23 mérkőzés óta tartó hazai veretlenségi sorozatának. Az MU legutóbb 2005 februárjában veszített el BL-mérkőzést az Old Traffordon.
A fiatalokkal teletűzdelt Manchester nem bírt a Besiktassal (Fotó: Reuters)
A fiatalokkal teletűzdelt Manchester nem bírt a Besiktassal (Fotó: Reuters)

Mivel a Manchester United már az 5. forduló előtt biztossá tette továbbjutását a B jelű kvartettből, Sir Alex Ferguson alaposan felforgatott kezdőcsapatot küldött az Old Trafford gyepére: kezdőként kapott lehetőséget Ben Foster, Wes Brown, Gabriel Obertan, Darron Gibson, Federico Macheda és Danny Welbeck is.

A „vörös ördögök" ennek ellenére uralták a mérkőzés első negyedóráját, azonban a 20. percben a Besiktas szinte a semmiből megszerezte a vezetést. Tello 22 méterről lövésre szánta el magát, a Rafaelen megpattanó labda becsapta Fostert, és az MU kapujának jobb sarkába vágódott.

Biztossá tett továbbjutás ide, biztossá tett továbbjutás oda, számítani lehetett arra, hogy a hazaiak mindent megtesznek majd az egyenlítésért, hiszen a csoportelsőség kérdése még nem dőlt el a csoportban, de egy döntetlennel az MU a kvartett első helyét is megszerezte volna magának.

Sir Alex Ferguson pontosan tudta ezt, és az utolsó fél órához közeledve pályára küldte az aranylabdás Michael Owent, Patrice Evrát, majd Michael Carricket is – de az eredményen ez sem mutatkozott meg.

A hajrában tizenegyest reklamált a manchesteri kispad, miután Evra esett el a büntetőterületen belül, de a játékvezető továbbot intett. A hosszabbítás perceiben még a kapus Foster is előrement egy szöglethez, de ő sem tudta megakadályozni a „vörös ördögök” vereségét.

A Besiktas-győzelmével véget ért a Manchester United 23 mérkőzés óta tartó (és egyébként rekordnak számító) hazai veretlenségi sorozata a Bajnokok Ligájában: a „vörös ördögök” legutóbb 2005 februárjában szenvedtek vereséget az európai elitligában, akkor az AC Milan győzött az Old Traffordon.

TELLO GYŐZTES GÓLJA
 

 

 BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ
Manchester United–Besiktas 0–1 (Tello 20.)

A csoport másik mérkőzéséről szóló beszámolónkat ide kattintva olvashatják el!

 A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 5 3 1 1 7–5 +2  10
2. Wolfsburg 5 2 1 2 8–5 +3  7
3. CSZKA Moszkva 5 2 1 2 8–9 –1  7
4. Besiktas 5 1 1 3 2–6 –4  4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik