Dzeko gólt lőtt, de hibája sokba került a Wolfsburgnak

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 20:26
Címkék
A hazai pályán játszó CSZKA Moszkva 2–1-re legyőzte a német bajnok VfL Wolfsburgot a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, így életben tartotta továbbjutási reményeit. A „farkasoknak” már egy döntetlen is elég lett volna a nyolcaddöntő eléréséhez, és Dzeko révén vezettek is a Luzsnyiki Stadionban, de az orosz együttes Necid és Kraszics góljával megfordította a mérkőzést.
Aldonyin és Madlung párharcából előbbi került ki győztesen (Fotó: Reuters)
Aldonyin és Madlung párharcából előbbi került ki győztesen (Fotó: Reuters)

A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzéssel kezdődött a Bajnokok Ligája 5. fordulójának szerdai játéknapja: a CSZKA Moszkva fogadta a VfL Wolfsburgot. A B-csoportban az előző kiírás döntőse, a Manchester United már továbbjutott, míg a második továbbjutást érő helyért a német és az orosz csapat futott versenyt egymással – igaz, a VfL várhatta kedvezőbb helyzetből a 90 percet.

A mérkőzés előtt a német sajtó sokat cikkezett arról, hogyan alkalmazkodnak majd a Wolfsburg játékosai a Luzsnyiki Stadion számukra némileg szokatlan műfüves borításához – nos, 20 perc elteltével úgy tűnt, nagyszerűen.

A „farkasok” ugyanis sikerrel kivédekezték a CSZKA kezdeti (nem túlságosan acélos) rohamait, és első nagyobb lehetőségüket gólra váltották. A 19. percben az eltiltott Grafitét helyettesítő Obafemi Martins indította a lesgyanús szituációban kilépő Edin Dzekót, a bosnyák válogatott támadó pedig az ötös jobb sarkáról a jobb sarokba lőtt. A lassítások alapján úgy tűnt, hogy Dzeko nem volt lesen, inkább egyvonalról beszélhetünk.

A vendégek góljával gyakorlatilag a kiesés szélére sodródó CSZKA (a németeknek ugyanis a döntetlen is továbbjutást ért volna) a félidő hátralévő részében becsülettel próbált egyenlíteni, de öt perccel a félidő vége előtt Alekszej Berezuckij hatalmas ziccert hibázott. Egy szögletet követő kavarodás végén került a hátvéd elé a labda, aki hét méterről lőhetett, de Diego Benaglio nagy bravúrral hárítani tudott.

A fordulás után eldönthette volna a mérkőzést a Wolfsburg, és csak az első gólt szerző Dzeko hibája miatt nem növelte előnyét. Egy jobb oldalról érkező beadás után Martins lőtt kapura, de a gólba tartó labdába a lesen álló bosnyák még beletette a lábát, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A hiba megbosszulta magát, ugyanis az 58. percben egyenlítettek a hazaiak: Aldonyin szépen vette észre a kapu előtt üresen helyezkedő Tomás Necidet, beadása után pedig a cseh támadó a VfL kapujának jobb sarkába fejelt.

A „farkasok" még szinte magukhoz sem tértek az egyenlítő gól után, amikor a Luzsnyiki Stadion eredményjelzője már hazai vezetést mutatott, ugyanis Milos Kraszics 25 méterről hatalmas gólt ragasztott Benaglio kapujának bal sarkába.

A hajrában a németek mindent megtettek az egyenlítésért, de támadásaikból hiányzott az átütőerő, így maradt a 2–1-es hazai siker, ami azt is jelenti, hogy az utolsó forduló dönt majd a kvartett második továbbjutójának kilétéről.

 A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA VIDEÓN
 

 

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 3 1 0 7–4 +3  10
2. Wolfsburg 5 2 1 2 8–5 +3  7
3. CSZKA Moszkva 5 2 1 2 8–9 –1  7
4. Besiktas 4 0 1 3 1–6 –5  1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik