Ronaldo játszhat, de óriási a nyomás a Realon

Vágólapra másolva!
2011.03.16. 12:31
null
A Real Madrid Ronaldóval a soraiban múlná felül a Lyont a visszavágón (Fotók: Action Images – archív)
A Real Madrid ma este a Santiago Bernabéu Stadionban csap össze (20.45, tv: Digi Sport) az Olympique Lyonnal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A spanyol csapaton hatalmas a nyomás, hogy hat elbukott párharc után végre továbblépjen a BL kieséses szakaszának első fordulójából. A Lyonnál a Realt tartják a párharc esélyesének, de persze bíznak a bravúrban a hazai 1–1 után.

Cristiano Ronaldo a sérülése miatt kihagyott két meccs után minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap helyet a Real Madridban a ma esti, Lyon elleni találkozón. A visszavágón hatalmas a tét a spanyol együttes számára: hat elbukott nyolcaddöntő után kellene továbblépnie, ráadásul tavalyi kiejtője ellen.

A madridi sajtó sem könnyíti meg a blancók dolgát: az AS mai kiadása „Ronaldo az átok ellen" címmel jelent meg, míg a Marca napilap internetes oldala az év legfontosabb meccseként emlegeti a Lyon elleni összecsapást, valamint arról ír, hogy határvonalhoz ért Mourinho és csapata.

SZAVAZÁS

A Real Madrid–Lyon BL-nyolcaddöntő visszavágó 1–1-ről indul. Ön szerint melyik csapat jut tovább?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Emmanuel Adebayor, a Real togói kölcsönjátékosa is érzi a hatalmas nyomást, de a csatár szerint a madridi klubnál mindenki képes kezelni ezt a terhet, amelynek a játékos szerint pozitív hatása van.

„Futballista vagyok. Örülök, ha kilencven percet játszom, de akkor is boldog leszek, ha csak tizenöt-húsz percet kapok, és továbbjutunk. Nem az érdekel, hogy játsszak, hanem az, amit mindannyian akarunk: a továbbjutás. Karimnak jól megy az utóbbi időben, kiváló játékos. Aláírnám, hogy gólt szerez, mint az első meccsen, és továbbjutunk. A Real Madridnál egészen más a BL-ben szerepelni, mint a Monacónál vagy az Arsenalnál. A játékosok arcára van írva minden: mindenki meg akarja nyerni a sorozatot. Nagy a nyomás, de ez pozitív, hiszen mindannyian győzni akarunk. Ez nem hátráltat minket. A közönség segítségével továbbléphetünk" – mondta Adebayor.

Claude Puel, a Lyon vezetőedzője tisztában van azzal, hogy a hazai döntetlen után a Real Madrid a BL-nyolcaddöntős párharc esélyese, de a szakember bízik benne, hogy együttese az idén ismét „megfoghatja" a blancókat.

„A Real Madrid a párharc esélyese, de nekünk is lesz esélyünk a sikerre. Ugyanazzal a céllal érkeztünk a Bernabéuba, mint egy évvel ezelőtt. Keményen kell harcolnunk, jól kell védekeznünk, de a támadásokban is jeleskednünk kell. Nagy meccs van előttünk. Mindkét csapat bízik magában. Heves összecsapás lesz. Nyílt meccsre számítok, amelyen nagy szerep hárul a védelmünkre, de helyzeteket is ki akarunk dolgozni és értékesíteni" – mondta Puel.

Benzemától sokat várnak Madridban
Benzemától sokat várnak Madridban

„Ronaldo kiemelkedik a Real Madridból, de a spanyol csapatban számos másik kiváló játékos van. Pozitív, ha mindenki bevethető lesz az ellenfélnél, mivel így nagyobb értéke lenne a kiütésüknek. A részletek döntenek a találkozón, és bízunk abban, hogy ezek a mi javunkra befolyásolják a meccset. Képesek vagyunk megállítani a Real Madrid nagyszerű játékosait. Ha jó napot fogunk ki, nyerhetünk" – tette hozzá a szakember.

Jean Michel Aulas, a Lyon elnöke a Real Madridot irányító José Mourinhónak válaszolt, aki úgy nyilatkozott a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy a francia sportvezető szerint a blancók biztosan a 0–0-ra játszanak majd.

„Mourinho nagyon intelligens ember, és legalább olyan jól kommunikál, mint amilyen jó edző. Igaza van, elnökként nulla nullás eredményt jósoltam, de egyetértek azzal, amit mondott. Különleges érzés visszatérni a Bernabéuba, a Real Madrid otthonába, amely hatalmas klub. Normál esetben ők jutnának tovább, de a Lyon elnökeként bízom benne, hogy kettő kettő lesz a végeredmény" – jelentette ki Aulas.

A francia klub elnökének kollégája, Florentino Pérez is nagy reményekkel készül a ma esti mérkőzésre, legalábbis a vezető tegnap együtt vacsorázott a csapat tagjaival, pedig gondosan ügyelni szokott arra, hogy megtartsa a megfelelő távolságot. Az üzletember soha nem utazik együtt a csapattal a meccsekre, és az edzéseket is ritkán látogatja. Kérdés, Pérez közeledése motiválja-e a játékosokat vagy inkább még nagyobb nyomást tesz az utóbbi években a nyolcaddöntőben rendre elbukó együttesre.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–OLYMPIQUE LYON (francia)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 20.45. Tv: Digi Sport. Vezeti: Skomina (szlovén)
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Casillas – S. Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Benzema
LYON: Lloris – Réveillere, Lovren, Cris, Cissokho – Toulalan, Källström – Briand, Gourcuff, Delgado – Lisandro López
Az első mérkőzés eredménye: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik