Ranieri: Nem áruljuk el a szurkolókat!

Vágólapra másolva!
2012.03.13. 11:29
null
Ranieri elmondta, mindent megtesznek a továbbjutásért (Fotó: Action Images)
Címkék
Nehéz helyzetben lévő két csapat küzd meg ma egymással a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján: az utóbbi hetekben rendkívül gyengén szereplő Marseille egygólos előny tudatában készülhet a szintén gödörben lévő Inter ellen a milánói összecsapásra. A francia csapat edzője, Didier Deschamps szerint a fekete-kékek az esélyesek, míg Claudio Ranieri ígéri, nem árulják el a szurkolókat a Giuseppe Meazza Stadionban.

Az olasz sajtóban már hetek óta téma, hogy Claudio Ranieri valószínűleg nem sokáig maradhat az Inter vezetőedzője, és az újságok szerint a Marseille elleni, mai találkozótól függ a szakember sorsa.

„Én soha nem éreztem így. A jövőm semmit sem számít, ebben az idényben az Inter edzője vagyok, és nem hiszem, hogy a jövőmnek ezen a meccsen kellene múlnia″ – mondta Claudio Ranieri, aki múlt pénteken öt bajnoki vereség és két döntetlen után nyert újra a milánói csapattal.

SZTANKOVICS: NAGY SZÍVVEL, DE HIDEG FEJJEL

Dejan Sztankovics, az Inter középpályása úgy véli, a Chievo elleni győzelem erőt adhat a milánói csapatnak a visszavágóhoz.

 

„Az az eredmény hitet és újabb motivációt ad nekünk a Marseille elleni visszavágó előtt. Tisztában vagyunk a meccs fontosságával. Összpontosítanunk kell, és nagy szívvel, de hideg fejjel kell játszanunk. Mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön" – mondta Dejan Sztankovics.

„Nem könnyű több mint egy hónapig csak vereséget szenvedni. Bár a fiúk mindig mindent megtettek a sikerért. Veronában is így tettek az utolsó pillanatig, és végül sikerült betalálnunk. A végsőkig küzdöttünk, és ennek meglett az eredménye" – jelentette ki az olasz szakember.

A Marseille André Ayew ráadásban szerzett góljával előnyt szerzett az Inter ellen az első mérkőzésen, de Ranieri úgy véli, kellően feltérképezték az ellenfelet, hogy le tudják győzni.

„Gólt kell szereznünk úgy, hogy közben nem kapunk. Ismerjük a Marseille kontratámadásait. Mindent tudunk róluk, a gyengeségeiket és az erősségeiket is. Nem lesz könnyű továbbjutni, mivel a Marseille jó csapat, de mindent megteszünk, hogy ott legyünk a következő körben. A stadion tele lesz, a szurkolók támogatni fognak minket, és biztos vagyok benne, hogy a csapat nem árulja el őket. A múlt heti győzelem lelkesít minket, csapatunk erős, jó formában vagyunk" – mondta bizakodóan Ranieri.

A Marseille hasonló cipőben jár, mint az Inter: a francia csapatnak nem megy a Ligue 1-ben, ahol a nyolcadik helyen áll, és legutóbbi négy bajnokiját elbukta. Didier Deschamps vezetőedző szerint nem is jelent túl sokat az egygólos előny.

„Igaz, hogy az első mérkőzésen szereztünk egy kis előnyt, de továbbra is az Inter az esélyes. Nehéz pillanatokra számítok. De nincs veszítenivalónk, és azt hiszem, hogy még jó esélyünk van a továbbjutásra" – mondta Didier Deschamps.

„Ellen kell állnunk az Inter támadásainak, de ez nem lesz elég, játszanunk is kell. Ha olyan szerencsések leszünk, hogy be tudunk találni, akkor már sokkal nehezebb lesz az Inter dolga. A két csapat közti különbség annyi, hogy nekünk két eredmény is továbbjutást jelent, míg az Internek csak egy. Nekik győzniük kellene″ – tette hozzá a francia szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
INTERNAZIONALE (olasz)–MARSEILLE (francia)
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 20.45 (tv: Digi Sport). V: Proenca (portugál)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
INTER: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, J. Zanetti – Poli, Sztankovics, Cambiasso – Sneijder – Pazzini, Milito. Vezetőedző: Claudio Ranieri
MARSEILLE: Mandanda – Azpilicueta, N’Koulou, Sou. Diawara, Morel – Alou Diarra, Be. Cheyrou, M’bia – Valbuena, A. Ayew – Rémy. Vezetőedző: Didier Deschamps
Az első mérkőzésen: Marseille–Inter 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik