Az „egy gól és más semmi” volt a sláger az OM-Interen

Vágólapra másolva!
2012.02.22. 20:31
null
Az első félidőben a küzdelem dominált – meg a másodikban is... (Fotók: Reuters)
Címkék
A francia Olympique Marseille hazai pályán André Ayew 93. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az olasz Internazionalét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján. A találkozón kevés helyzet alakult ki, a franciák az utolsó tíz percet nyomták meg – egy kicsit. Az olaszok még azt sem...

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MARSEILLE–INTER TALÁLKOZÓRÓL!

Didier Deschamps-nak, a Marseille vezetőedzőjének kellemes emlékei lehettek a Claudio Ranieri elleni párharcról, a 2003–2004-as kiírásban ugyanis csapatával, az AS Monacóval 5–3-as összesítéssel kiejtette az elődöntőben az olasz mester vezette Chelsea-t. És most is a francia edző örülhetett...

Az első pár percben a Marseille játszott fölényben, a francia csapat hazai pályán megpróbált nyomást gyakorolni az olaszokra. Leginkább Cheyrou távoli lövése és szabadrúgása hordozott magában veszélyt. Az ötödik percre azonban kiegyenlítődtek az erőviszonyok.

Az első komolyabb lehetőségre egészen a 11. percig kellett várni, ekkor viszont hatalmas helyzetet hagyott ki az Inter: Diego Forlán közelről lőtt kapásból, de Steve Mandanda hatalmas bravúrral védett.

Az olaszoknál kezdő Javier Zanetti a harmadik legidősebb mezőnyjátékos lett, aki pályára lépett a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A 38 éves és 196 napos argentint csak Paolo Maldini (39 év 252 nap) és Alessandro Costacurta (40 év 2 nap) előzi meg e tekintetben. Ennek örülhetett a játékos, egy 14 évvel ezelőtti mérkőzésről azonban nincsenek jó emlékei: az 1998-as vb-negyeddöntőjében Zanetti itt, a Stade Vélodrome-ban az argentin válogatott tagjaként lépett pályára. Akkor egy emlékezetes Dennis Bergkamp-gól a hollandok továbbjutását eredményezte.

Sajnos Zanetti múltja érdekesebb volt, mint a pályán történtek, a folytatásban ugyanis teljesen lagymatag mérkőzést láthattak a nézők.

Szép játék nem nagyon alakult ki
Szép játék nem nagyon alakult ki

A találkozó amellett, hogy unalmas, teljesen kiegyenlített volt az első fél órában, amelynek végén a hazaiak szerezhettek volna vezetést. Souleymane Diawara azonban a kapu mellé szúrt.

A viszonylag eseménytelen első félidőben az Inter keveset mutatott, a szünet előtti blokkolt Esteban Cambiasso-lövés például az egyik legnagyobb lehetősége volt az olasz csapatnak. A franciáknál eddig jól működött a lesre állítás, de kockázatos játékot játszottak, hiszen ha egyszer kilépett volna az Inter, nagy baj lehetett volna belőle. De nem lett.

Ekkor azt hittük, hogy ennél csak jobb második félidő következhet. Végül a „versenyt" a két játékrész között egy ráadásbeli gól döntötte el, ami nélkül nehéz lett volna eldönteni, melyik sikeredett gyengébbre.

Eme tudósítás elkészítésében elég nagy hátrányt jelent, ha a semmit kell ragozni. Ez egyébként a pályán lévő játékosoknak nagyon jól sikerült, ide azonban illene valami tartalmasat írni. A második félidőről annyit lehet megjegyezni, hogy egy hajszálnyival aktívabb volt az Olympique, ami Jérémy Morel (mellékesen lecsúszó...) kapáslövésében csúcsosodott ki.

Aztán végre történt valami! A 74. percben egy bal oldali szabadrúgás a hazai védőkről pont Dejan Sztankovics elé pattant, aki futtából, hét méterről Mandandába lőtt. És egy lehetőség adódott a másik oldalon is: André Ayew hatméteres fejese természetesen elkerülte a kapu jobb oldalát.

Szépen lassan várták a csapatok (meg a nézők is...) a mérkőzés végét, amikor a ráadásban mégis kicsikarta a győzelmet a Marseille. Bal oldali szögletet követően André Ayew négy méterről fejelhetett – ezúttal sikeresen az Inter kapujába. 1–0

Az Inter kilátástalan játékát látva a franciáknak nem kis esélyük van a továbbjutásra. Persze Milánóban minden másképp alakulhat. Mi már egy kicsivel látványosabb mérkőzésnek is nagyon örülnénk...

A végén azonban határtalan volt a marseille-i öröm
A végén azonban határtalan volt a marseille-i öröm

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MARSEILLE–INTER TALÁLKOZÓRÓL!

OLYMPIQUE MARSEILLE–INTERNAZIONALE 1–0 (A. Ayew)

مرسيليا 1 اينتر ميلان 0 by aminecnl

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Marseille–Internazionale 1–0 (A. Ayew 93.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik