Női BL: javított a Fradi, Fenyvesi volt a nyerőember

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 20:25
A magyar bajnok Ferencváros a második félidei góloknak köszönhetően 2–0-ra legyőzte a török Konak Belediyesport a női Bajnokok Ligája hollandiai selejtezőcsoportjának második fordulójában. A Fradi találatait Nagy Ágnes és Fenyvesi Evelin jegyezték.

Az első percekben a török csapat játszott veszélyesebben, ám a folytatásban a Fradi fokozatosan átvette a játék irányítását, de nagy helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A játékrész derekához érve az osztrák játékvezető a 32 fokos hőség miatt ivószünetet rendelt el.

Az első félidő hajrájában felgyorsultak az események, ferencvárosi oldalon Ebere Orji és Telek-Sümegi Éva szalasztott el nagy gólszerzési lehetőséget, de a törökök is kihagytak egy ígéretes helyzetet.

A szünet után eleinte keveset forogtak veszélyben a kapuk, Dörnyei Balázs azonban remekül nyúlt bele a mérkőzésbe, a 64. percben pályára küldte Nagy Ágnest, aki hat perccel később előnyhöz juttatta a Fradit. Az MTK-tól szerződtetett támadó középpályás Fenyvesi Evelin átadása után védhetetlenül lőtt a törökök kapujába (1–0).

A 75. percben Cosmina Dusa vezethette rá a labdát Németh Júliára, ám a Ferencváros kapusa óriásit védett, majd Orji huszonöt méteres lövése zúgott el a léc fölött. A 82. percben aztán lezárták a meccset a zöld-fehérek, az első gólt előkészítő Fenyvesi Evelin talált be távolról (2–0).

Az utolsó percekben a Konak nem tudott újítani. A Ferencváros megérdemelt győzelmet aratott, de a továbbjutáshoz nem került közelebb, mivel a csoport másik meccsén a Twente a papírformának megfelelően kiütötte a máltai Hibernianst – pedig az első góljára a 26. percig kellett várni.

A Fradi vasárnap 15.30 órától a Hibernians ellen fejezi be a selejtezőt.

A főtáblára a csoportgyőztes jut fel.

NŐI BL-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 9. CSOPORT
Ferencváros–Konak Belediyespor (török) 2–0 (0–0)
Oldenzaal,
Sportpark Vondersweijde. V: Poxhofer (osztrák)
FTC: Németh J. – Horváth Zs. (Aleksic, 71.), Csigi, Zlidnis, Szabó D. – Fenyvesi E., Bognár E., Csankovics – Orji, Telek-Sümegi (Gruber, 92.), Vidovenyecz (Nagy Á., 64.)
G: Nagy Á. (70.), Fenyvesi E. (82.)

A másik mérkőzésen
Twente (holland)–Hibernians (máltai) 9–0

A csoport állása: 1. Twente 6 pont, 2. Konak Belediyespor 3 (5–2), 3. Ferencváros 3 (3–2), 4. Hibernians 0

1. FORDULÓ
Twente (holland)–Ferencváros 2–1
Konak Belediyespor (török)–Hibernians (máltai) 5–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik