Női BL: kikapott és nehéz helyzetbe került a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.23. 20:23
A magyar bajnok Ferencváros 2–1-re kikapott a Twentétől a női Bajnokok Ligája hollandiai selejtezőcsoportjának első fordulójában, ezzel nehéz helyzetbe került a továbbjutásért folyó csata szempontjából.

A Ferencváros és a Twente tavaly is azonos csoportban szerepelt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, akkor a hollandok 2–0-ra nyertek, ezzel megalapozták a továbbjutásukat. Az enschedei együttes erejét jól mutatja, hogy a főtáblán később búcsúztatta a német bajnok Bayern Münchent.

A meccs elején a Ferencváros játszott veszélyesebben, a 21. percben mégis a Twente szerezte meg a vezetést Renate Jansen góljával, aki tavaly is bevette a zöld-fehérek kapuját (1–0). Nem sokkal később Ellen Jansen révén megduplázták az előnyüket a hollandok (2–0).

Az első félidőben már nem változott az eredmény, a szünet után viszont szinte azonnal szépíthetett volna a Fradi, ám Nagy Ágnes ordító helyzetben hibázott. Az 53. perchez érve a holland tudósítások megjegyezték, csoda, hogy a Fradi még nem szerzett gólt – ezek után két perc sem telt el, és Inna Zlidnis közeli találatával feléledtek az FTC reményei (2–1).

A Ferencváros a 79. percben állt a legközelebb az egyenlítéshez, ám Vidovenyecz Anna lövése célt tévesztett. A hajrában a Twente is többször veszélyeztetett, de játékosai nem találták el Németh Júlia kapuját.

A Fradi végül 2–1-re kikapott, ami nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy az idén sem jut fel a BL főtáblájára, mivel a Twente annyival erősebb a csoportban szereplő másik két csapatnál, hogy nagy meglepetés lenne, ha nem kilenc ponttal zárná a selejtezőt.

„Nagyon nehéz most megszólalni. Valamiért leblokkoltunk. Megvoltak a lehetőségeink, de ma nem azt nyújtottuk, amit valójában tudunk. A második félidőben jöttünk rá, hogy össze kell kapnunk magunkat, mentünk előre, de sajnos nem jött össze a gólszerzés” – mondta a mérkőzés után Inna Zlidnis a fradi.hu-nak.

A másik meccsen a török Konak Belediyespor 5–0-ra megverte a máltai Hibernianst.

A Ferencváros csütörtök 18.30 órától a Konak ellen folytatja szereplését, míg vasárnap 15.30-tól a Hiberniansszal csap össze.

NŐI BL-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 9. CSOPORT
Twente (holland)–Ferencváros 2–1 (2–0)
Geesteren,
Sportpark De Peuverweide. V: Lampadariu (görög)
FTC: Németh J. – Mosdóczi (Gruber, 69.), Aleksic, Zlidnis, Telek-Sümegi – Fenyvesi E., Csankovics – Orji, Nagy Á. (Bognár E., 61.), Vidovenyecz – Bulatovics (Horváth Zs., 44.)
G:
R. Jansen (21.), E. Jansen (34.), ill. Zlidnis (55.)

A másik mérkőzésen
Konak Belediyespor (török)–Hibernians (máltai) 5–0

A csoport állása: 1. Konak Belediyespor 3 pont, 2. Twente 3, 3. Ferencváros 0, 4. Hibernians 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik