SOMOGYI ZSOLT 2019.07.12 23:31 Frissítve: 2019.07.12 23:31

Négyből négy – Somogyi Zsolt jegyzete

 

 
A Ferencváros legyőzte idehaza a Ludogorecet
Fehérvár FC: máris kipipálva az El-továbbjutás!
Lehetett volna közte négy is, de a Honvéd így is nagyot lépett a 2. kör felé
Boldog lett a születésnap: a DVSC három góllal legyőzte a Kukësit

Négy nemzetközi kupamérkőzés, négy győzelem – furcsa volt ismerkedni az érzéssel. A Vasas gyönyörű új otthonában csütörtök késő este, tizenegy óra körül, amikor a Honvéd meccse véget ért, egymást kérdezgették az emberek: mikor volt ilyen legutóbb? Mikor volt ilyen valaha? – fűzte hozzá egy viccesebb úr, de mintha nem mertünk volna örülni. Világos: olyan korai szakaszban kell bekapcsolódniuk az NB I csapatainak az európai küzdelmekbe, hogy itt azért még el lehet kapni egy-két gyengécskébb ellenfelet – ugyanakkor hosszú évtizedek kitartó pofon-özöne után az ember előbb-utóbb rááll arra, hogy minden egyes győzelmet nagyon megbecsül. Jár tehát a taps a Fradi, a Mol Fehérvár, a DVSC és a Honvéd sikerének, még akkor is, ha a bajnok zöldekre kőkemény visszavágó vár, és jó eséllyel gólt kell rúgniuk a továbbjutáshoz. A Honvéd simán szerezhetett volna négygólos előnyt azután, hogy egy év alatt négy, magyar szinten kiemelkedő támadót (Davide Lanzafamét, Eppel Mártont tavaly, Danilót és Holender Filipet az idén) vesztett el. A Loki megküzdött az albánokkal, talán szerencséje is volt, de megdolgozott érte, a Fehérvár meg könnyen vette a montenegrói akadályt, és máris a következő körre készülhet.

Igen, épp utóbbi tette magasra a lécet: egy éve fegyelmezett játékkal, szervezett védekezéssel, a saját képességek pontos ismeretével a csoportkörbe jutott, és a tavaszt is megérhette volna – az a mentalitás példát mutatott.

Egyelőre örüljünk a váratlanul szép rajtnak, és szurkoljunk, hogy mind a négy csapat versenyben maradjon. Olcsó vicc, a jövő hét közepén négy döntetlent is elfogadna most a magyar futball hétköznapi rajongója, hogy aztán újabb sikerekben reménykedjen. Ugyanakkor a bajnoki kiírás mindent segít, csak a kupacsapatokat nem: három és fél héttel az NB I rajtja előtt csúcsformában kellene lenni, a mieink nem voltak, nem lehettek játékban (decemberben, januárban lesz bajnoki, júliusban nincs – érti ezt valaki?), így szakmailag még értékesebb a négyből négy.

Bizakodva várjuk a jövő hetet.

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...

2020.04.14 23:13:29

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem mehet minden veszendőbe.

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.