Lahm: Lehetetlen mindig tökéletesen koncentrálni, most sikerült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 07:41
null
A Bayern megtette az első lépést a címvédés felé? (Fotó: Action Images)
Győzelemmel indított a címvédő Bayern München a Bajnokok Ligája csoportkörének D jelű kvartettjében, három nullára legyőzve odahaza az orosz CSZKA Moszkvát. A németek új edzője, Josep Guardiola természetesen elégedett volt a biztos sikerrel. A Manchester City 3–0-s sikerrel kezdett, a Viktoria Plzen elleni három pont idegenbeli begyűjtését fontos ténynek tartja a csapat menedzsere, Manuel Pellegrini és támadója, Edin Dzeko is.

 

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, különösen azzal, amelyet az első félidőben mutatott – értékelt a mérkőzés lefújását követően Josep Guardiola, a Bayern München mestere. – A BL megnyerése után mindig nehéz újra pályára lépni a sorozatban, bár ezt senki sem hinné el. Azért vagyok itt, hogy támogassam játékosaimat, és nagyon büszke vagyok rájuk ma mutatott futballjuk miatt."

„Nyugodtnak kell lennünk, nem előzhetjük meg saját magunkat, lépésről lépésre kell végigjárnunk az utat a BL-ben. Jól startoltunk, semmi több. Tudjuk, hogy első célunk az, hogy továbbjussunk a csoportból. Még igen korai szakasza ez a sorozatnak" – értékelt feltűnően higgadtan Arjen Robben, a Bayern holland szélsője.

„Az elejétől kezdve nyomtuk a gázt, agresszíven futballoztunk – idézte a sport1.de a Bayern csapatkapitányát, Philipp Lahmot a lefújás után. – Amikor egy szezonban hatvan meccset játszol, lehetetlen, hogy mindig százszázalékosan ott legyél a pályán, és koncentrálj, főleg egy-egy válogatott mérkőzés után. Ma viszont sikerült, minden összejött.”

„Borzalmasan erős ellenféllel találkoztunk, amely végig irányította a találkozót, sok helyzete volt, és nem egyet ki is használt ezek közül. Gyorsan kaptunk egy gólt, ami nagy hatással volt csapatunk játékára, bár nekünk is volt pár gólszerzési lehetőségünk később" – mondta a CSZKA edzője, Leonyid Szluckij.

„Azt hiszem, jól játszottunk már az első félidőben is, de a másodikban ment nekünk igazán remekül. Folyamatosan mi támadtunk, szerencsére három gólt is tudtunk lőni. Sokat futottunk, képesek voltunk megbontani a tíz emberrel védekező csehek hátsó sorait, de ez a BL, itt nincsenek már könnyű mérkőzések. Játékosaim is tudják ezt, minden mérkőzésen a legjobbat akarják kihozni magukból. Nincsenek prioritásaink, bár tudjuk, hogy a City csapnivalóan szerepelt az elmúlt idényben a BL-ben, ám a hazai bajnokság is ugyanilyen fontos. Fontos három pontot szereztünk most" – mondta a Viktoria Plzen elleni találkozó után Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere.

„Ez a tökéletes rajt, az elmúlt két idényben nem tudtuk ezt megvalósítani. Mindig nehéz a BL-ben idegenben szerepelni, és a Plzen bebizonyította ezt az első játékrészben. Aztán amikor betaláltam, könnyebb lett a dolgunk. Remélem, most az igazi Manchester Cityt láthattuk, az elmúlt két BL-idény csalódást okozott a klub és a szurkolók számára is. A célunk az, hogy túléljük a csoportkört, persze tudjuk, nem lesz egyszerű. Új, minőségi játékosaink azonban sokat segítenek" – vélekedett a City éke, az egy gólt szerző Edin Dzeko.

A KEDDI JÁTÉKNAP ÖSSZES GÓLJA IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ!

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Bayern München (német)–CSZKA Moszkva (orosz) 3–0
München, Allianz Arena. Vezette: Rocchi (olasz)
Gólszerző: Alaba (4.), Mandzukic (41.), Robben (68.)

Viktoria Plzen (cseh)–Manchester City (angol) 0–3
Plzen, Struncovy Sady Stadion. Vezette: Tagliavento (olasz)
Gólszerző:Dzeko (48.), Y. Touré (53.), Agüero (58.)

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Manchester City 1 1 0 0 3–0 +3 3
1. Bayern München 1 1 0 0 3–0 +3 3
3. CSZKA Moszkva 1 0 0 1 0–3 –3 0
3. Viktoria Plzen 1 0 0 1 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik