Hármassal indított a Bayern München és a Manchester City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.17. 22:36
null
Mario Mandzukic fejelte a második müncheni gólt (Fotó: Action Images)
Mind a Bayern München, mind a Manchester City 3–0-s győzelemmel indított a Bajnokok Ligája csoportkörének D jelű kvartettjében. A címvédő együttes David Alaba révén már a harmadik percben betalált, így a bajorok nevéhez fűződik a csoportkör első gólja. A City az első félidőben kapufákig, a másodikban már gólokig jutott.

BAYERN MÜNCHEN–CSZKA MOSZKVA

A Bayern München címvédőként várta a csoportkört, és természetesen abszolút esélyesként fogadta a CSZKA Moszkvát. Javi Martínez játékától kénytelen volt eltekinteni Pep Guardiola, ám Bastian Schweinsteiger már leülhetett a kispadra.

A német együttes villámrajtot vett, a harmadik percben David Alaba erős szabadrúgása a bal sarokba vágódott, Igor Akinfejev csak belekapni tudott a labdába, hárítani már nem volt esélye. Ez volt a 2013–2014-es Bajnokok Ligája-csoportkör első gólja (1–0).

Három perccel később már kettővel is mehetett volna a Bayern, ám Mario Mandzukic ziccerénél védeni tudott Akinfejev. Az oroszok egyáltalán nem találták a fonalat, jellemző, hogy az első negyedóra végéhez közeledve 81:19 százalék volt a labdabirtoklási arány.

A játékrész végén Mandzukic előbb kapufát fejelt, majd a 41. percben Robben szabadrúgása után a lesre játszó védők közül kilépve már a hálóba bólintott (2–0).

Leonyid Szluckij a második félidőre behozta Zoran Tosicsot, a korábbi Manchester United-játékostól várva, hogy valamennyire stabilabbá teszi csapatát. A játékrész elején a Bayern nem igazán erőltette a támadásokat, a CSZKA pedig nem igazán tudott felnőni a feladathoz. Ráadásul az oroszok kínjai tovább fokozódtak a 68. percben, amikor Arjen Robben mellre vett egy remek Alaba-indítást, majd a hálóba bombázott (3–0).

A hajrában a csereként beálló Xherdan Shaqiri csak centikkel hibázta el a jobb alsó sarkot, de a Bayern enélkül is fölényes győzelemmel indította a csoportkört.

VIKTORIA PLZEN–MANCHESTER CITY

A Manchester City az előző két szezonban csúnyán leszerepelt a Bajnokok Ligájában, mindkétszer a csoportkör jelentette a végállomást. Roberto Mancinit azóta menesztették, Manuel Pellegrini egyik legnagyobb feladata az volt, hogy legalább ezúttal éljék túl az őszt a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Viktoria Plzen ehhez kellemes ellenfélnek tűnt, mivel a cseh csapatot nem igazán jegyzik a továbbjutásra esélyesek között. Ennek köszönhetően az első félidőben fölényben volt a City, de ahhoz ez kevésnek bizonyult, hogy a vezető gólt megszerezze, pedig Sergio Agüero kétszer is eltalálta a kapufát. A Plzen megmutatta, miért veretlen 14 tétmeccs óta, szervezetten játszott, de az ellenfél kapujára nem igazán volt veszélyes.

A 49. percben azonban már semmi nem menthette meg a Plzen kapuját a góltól: Agüero megnyerte a párharcát Lukas Hejdával szemben, majd kiszolgálta Edin Dzekót, aki közelről nem hibázott (0–1).

A kapott gólból még gyakorlatilag fel sem ocsúdhatott, máris újra zörgött a háló: Yaya Touré megcsillantotta remek rúgótechnikáját, és 24 méteres lövése a felső sarokba vágódott (0–2).

És ha egy üzlet beindul: Agüero a kapunak háttal állva kapott labdát Samir Nasriról, megfordult, és ballal, 17 méterről Matús Kozacik hálójába lőtt (0–3). A Plzen a becsületgólt sem tudta megszerezni, Tomás Horava a kapufát találta el. A City fontos győzelemmel kezdte a BL-t.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Bayern München (német)–CSZKA Moszkva (orosz) 3–0
München, Allianz Arena. Vezette: Rocchi (olasz)
Gólszerző: Alaba (4.), Mandzukic (41.), Robben (68.)

Viktoria Plzen (cseh)–Manchester City (angol) 0–3
Plzen, Struncovy Sady Stadion. Vezette: Tagliavento (olasz)
Gólszerző:Dzeko (48.), Y. Touré (53.), Agüero (58.)

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Manchester City 1 1 0 0 3–0 +3 3
1. Bayern München 1 1 0 0 3–0 +3 3
3. CSZKA Moszkva 1 0 0 1 0–3 –3 0
3. Viktoria Plzen 1 0 0 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik