Európai Szuperkupa: egekben a szállásárak Szkopjéban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 14:58
Az augusztusi Real Madrid–Manchester United találkozó miatt jelentősen emelkedtek a szállásárak a labdarúgó Európai Szuperkupa-mérkőzésnek otthont adó macedón fővárosban.

A Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid és az Európa-liga-győztes Manchester United csaknem egy hónap múlva, augusztus 8-án játszik egymással, de Szkopje belvárosában már most csak fejenként 1500 euró (462 ezer forint) körüli összegért lehet szállást foglalni egy éjszakára a meccs időszakában. Máskor egy átlagos nyári periódusban mindez 40 és 60 euró között mozog, de ezúttal a város legolcsóbb szállójában sem lehet szobát kapni 300 euró alatt.

Sok szurkolót a jelentős áremelés sem tántorít el, ugyanis a szálláshelyek már most jelentős foglaltsággal büszkélkedhetnek azokra a napokra.

Sok szurkolót a jelentős áremelés sem tántorít el, ugyanis a szálláshelyek már most jelentős foglaltsággal büszkélkedhetnek azokra a napokra.

Petar Nikolov hoteltulajdonos elárulta, meglepődött, amikor a közelmúltban kiderült, hogy az árak még a vártnál is jobban emelkedhetnek.

„Tele vagyunk. Két nappal a meccs előtt és két nappal utána sincs már szabad szobánk. Elégedett vagyok, mert ez a négy nyári nap két-három hagyományos hónapnak felel meg” – nyilatkozta.

A jelentős kereslet miatt néhányan úgy döntöttek, kiadják a lakásukat, ezért 2000 euró körüli összeget kérnek három éjszakára. Aki hajlandó közös helyiségben aludni másokkal, az a legolcsóbb lehetőséget is választhatja, éjszakánként körülbelül 100 euróért.

Az áremelkedés nem csak a szállásokat érinti. Egy szkopjei kávézó tulajdonosa elmondta, egy átlagos napon 1000 és 1500 euró között mozog a bevételük, de augusztus elején reményei szerint ez megháromszorozódik.

A vendéglátósokkal ellentétben a taxisofőrök biztosan nem járnak ilyen jól, mert jogszabály rögzíti a tarifájukat, amelyet így a futballmeccs miatt sem emelhetnek. A városközponttól a stadionig az utasoknak biztosan nem kell többet fizetniük öt eurónál, a repülőtérről a belvárosig pedig 20 euróba kerül egy utazás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik