Dortmund: újabb kép a csapatbuszról – fotó

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 10:32
Továbbra sem tudni, hogy pontosan milyen szerkezetű bomba robbant kedd este a Dortmund buszánál. Az már azonban világos, hogy célzott támadásról van szó.

A támadásról a helyi rendőrség szerda hajnalban azt közölte, hogy a futballcsapat volt a célpontja, de nem tudják, hogy mi volt az indítéka, és egyelőre nem terrortámadásként, hanem „emberölési kísérletként” tekintenek a merényletre – tették hozzá. A mára halasztott mérkőzésre a rendőrség fokozott biztonsági intézkedéssel készül – közölték. a futballcsapat volt a célpontja, de nem tudják, hogy mi volt az indítéka, és egyelőre nem terrortámadásként, hanem „emberölési kísérletként” tekintenek a merényletre – tették hozzá. A mára halasztott mérkőzésre a rendőrség fokozott biztonsági intézkedéssel készül – közölték.

Eddig csak a busz hátuljáról kerültek elő képek. A jármű azon részénél az ablaküveg is betört, ez okozta Marc Bartra sérülését. A spanyol védőt meg kellett operálni, egyelőre nincs hír az állapotáról. Arról még nincs hivatalosan megerősített információ, hogy milyen robbanószerkezetet használtak, ám a Bild kedden késő este azt írta, valószínűleg csőbomba robbant.

Egybehangzó német sajtóhírek szerint iszlamista szál van a háttérben.

FotÓ: STR/EPA/REX/Shutterstock
FotÓ: STR/EPA/REX/Shutterstock

 

Élő hírfolyam ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik