HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.04.12 08:00 Frissítve: 2017.04.12 10:37

Dortmund: Nem kérdés, a BVB csapatbusza volt a célpont – Watzke

Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója a Bildnek adott nyilatkozatában beszélt a kedd esti robbantásokról, a sokkról, s arról, milyen nehéz lesz az együttesnek túltennie magát a történteken.

Nem is kérdés, a BVB csapatbusza volt a célpont (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, kedden 19.15 órakor három robbanás történt a Dortmund buszának közelében. A történések háttere egyelőre tisztázatlan, de a rendőrség célzott támadásként kezeli. A robbantások során Marc Bartra megsérült, a klub tájékoztatása szerint a jobb csuklóját meg kellett műteni.

Hans-Joachim Watzke elmondta, mindenkit sokkoltak a történtek.

 
Robbanás a Dortmund csapatbuszánál! Szerdára halasztották a meccset!
Így nézett ki a dortmundi busz a robbanások után – KÉPEK
„Más színek, de együtt az erőszak ellen!” – REAKCIÓK

„Bartráról egyelőre nem tudok újat mondani. Én is csak azzal vagyok tisztában, hogy jelenleg is műtik, a Monaco elleni első mérkőzésre nem lesz bevethető állapotban. Mindannyian imádkozunk érte, megdöbbentettek minket a történtek. Amin ma keresztülmentünk, teljesen új fejezetet nyitott.”

„Nehéz elhinnem, hogy véletlen robbanás lett volna, ez célzott volt. Nem is kérdés, a Borussia Dortmund csapatbusza volt a célpont” – vélekedett Watzke.

„A történtek után gyorsan összeült a válságstáb, mindenről tájékozódtunk. Azt kell mondanom, nagyon profin kezelte mindenki a szituációt – az UEFA, a rendőrség, a tűzoltóság egyaránt remekül helytállt. Extrém helyzetbe kerültünk, ám konstruktívan, okosan sikerült megoldanunk.”

„Ami a szerdai találkozót illeti, úgy vélem, a biztonság maximális, nem aggódom, hogy bármi balul sülne el. A kérdés inkább az lesz, a csapat hogyan dolgozza fel a történteket, ebben segítenünk kell a játékosoknak, akik egyébként rendkívül sok mindent átéltek és megtapasztaltak már, ám mindenkit lesokkoltak a keddi események. Tapasztalat ide vagy oda, ezeket az érzéseket nem lehet csak úgy »félrerakni«. A gárda dolgozóinak ott kell lenniük a fiúk mellett, mindenben segíteni őket – Michael Zorc (a BVB sportigazgatója – a szerk.) már reggel velük kezd, s Thomas Tuchel vezetőedzőre is nagy feladat hárul. Vissza kell térnünk a normális kerékvágásba, nincs más lehetőség.”

„A klub most némileg elszigetelődött a külvilágtól – természetesen a családtagok a játékosok mellett vannak, de a futballistáknak hamarosan már a pályán kell helytállniuk. Nagyon nehéz szituáció, maximálisan koncentrálnia szükséges mindenkinek, ez a leglényegesebb. Aztán pedig meg kell terveznünk, hogyan tovább. Egyszerűen valahogy játékra alkalmas állapotba kell kerülnünk. Herkulesi feladat előtt állunk.”

A dortmundi rendőrség keddi sajtótájékoztatóján megerősítették, hogy 19.15 órakor három robbanás történt a Dortmund buszának közelében. A történések háttere egyelőre tisztázatlan, de a rendőrség célzott támadásként kezeli.

A szóvivő azt is elmondta, a helyszínen találtak egy levelet is, ám azt egyelőre nem tudni, hogy abban mi áll, és hogy mi köze lehet a robbantáshoz.

Az angol Guardian beszámolója szerint a sajtótájékoztatón az is elhangzott, a rendőrség jelenleg is keres egy külföldi rendszámú autót, amelynek köze lehet a támadáshoz. Ezt az információt a német Bild is megerősítette, valamint hozzátették, az elkövetők valószínűleg csőbombákat használtak.

A BVB szóvivője elmondta még, hogy a csapat egyik játékosa, Sven Bender észrevett egy másik robbanást, ezt pedig azonnal jelezte a buszsofőrnek.

 

A DORTMUNDI ROBBANÁSOKRÓL ITT OLVASHAT EL MINDENT!

A Dortmund–Monaco BL-negyeddöntőt szerda 18.45-re halasztották.

BAJNOKOK LIGÁJA
Negyeddöntő, 1. mérkőzések
18.45: Borussia Dortmund–Monaco (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: Bayern München–Real Madrid (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Atlético Madrid–Leicester City (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

2019.02.14 23:28:02

Bajnokok Ligája VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Uraim, miféle világ az, ahol már „tűhegynyi” les miatt a fél szabálykönyvet az egyszeri meccsnéző orra alá kell tolni?!

2019.02.13 20:46:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Eljött a címvédő ideje: a madridiak kegyetlenül kihasználták lehetőségeiket az Ajax ellen.

2019.02.13 17:37:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A német együttesnek 2010 februárja óta nem volt olyan rossz sorozata, mint most.

2019.02.12 20:38:49

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A franciák Neymar és Cavani nélkül is feladták a leckét a Unitednak és 2–0-s előnyre tettek szert.

2019.02.12 19:22:54

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az olasz csapat a hajrában kétgólos előnybe került, ám a Porto szinte azonnal szépített.