De Boer: Nem volt büntető, Balotelli ipponnal nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.02. 11:26
null
Frank de Boer szerint Balotelli a hosszabbításban cselgáncsmozdulatot mutatott be (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának második fordulójában a Barcelona Cesc Fabregas hajrában szerzett góljával nyert idegenben a Celtic ellen, míg az Ajax és a Milan csatáján a vendégek a 94. percben, véleményes büntetőből mentettek pontot. Frank de Boer, az amszterdamiak edzője szerint nem tizenegyes, hanem ippon volt Balotelli részéről az esetnél.

SZAVAZÁS

Ön szerint jogos volt a Milan büntetője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Balotelli cselgáncsmozdulatot végzett, úgy nézett ki, mint valami ippon. Egyértelműen nem volt tizenegyes – nyilatkozta Frank de Boer. – Balotelli megfogta Mike van der Hoornot, és két kézzel lerántotta.”

A holland mester ettől függetlenül bírálta együttesét is az elveszített pontok miatt.

„Két perccel a vége előtt 1–0-ra vezettünk, sohasem szabad kiengedni a győzelmet a kezünkből – tette hozzá a holland mester, aki a mérkőzés összképéről is beszélt. – Az első félidőben mi voltunk a jobbak, a másodikban nem. Ekkor megint nem játszottunk elég jól, túl hanyagok voltunk, ami nagy kár, mert megvolt a szabad terünk a játékra.”

De Boer szerint ugyanakkor a holland bajnok céljai nem változtak: „Továbbra is a harmadik helyért küzdünk, de fél szemmel azért a másodikra is figyelünk.”

„Savanyú íze van ennek az eredménynek. Nagyszerű volt a végén gólt szerezni és azt hinni, hogy győztünk, egyikünk sem tudta elképzelni, hogy a legvégén egyenlít az ellenfél” – mérgelődött a lefújást követően Mike van der Hoorn, az Ajax védője.

„Azt hiszem, nem érdemeltünk volna vereséget, a második félidőben sokkal jobbak voltunk. Ha Hollandiába látogatsz, olyan ellenfélre kell számítanod, amely azonnal lerohan téged. Ez történt a PSV ellen is a playoffban. Az első félidőben nem lőttünk kapura, de aztán csak feljavultunk” – értékelt Riccardo Montolivo, a Milan csapatkapitánya.

„Megpróbáltuk lassítani a játékot, és az első félidőben ügyesen védekeztünk, keveset kockáztattunk, és sokszor labdát szereztünk. A második félidőben az Ajax már nem tudott olyan jól játszani, mint korábban, ezért nyerhettünk volna, mert mi viszont sebességet váltottunk. Pechünkre túl sok labdát adtunk el, utolsó passzaink pontatlanok voltak, aztán kaptunk egy gólt, így elégedettek lehettünk a döntetlennel is. Összességében jól játszottunk, az első félidőben taktikailag teljesítettünk remekül, aztán megleptük az Ajaxot. Mario Balotellinek sem ment rosszul, sok helyzete volt, lőtt egy kapufát is. Eddig egyébként két irányítóval álltunk ki, ma eggyel próbálkoztunk: először Walter Birsával szerettem volna, de ő lesérült a mérkőzésre, így Montolivo kapott lehetőséget, de Robinho is sokat mozgott a csatár mögötti területen” – értékelt Massimiliano Allegri, a Milan mestere.

AJAX–MILAN 1–1

A másik összecsapáson a skót Celtic a spanyol Barcelonát fogadta. A sokáig viszonylag eseménytelenül csordogáló találkozón a 60. perctől emberelőnyben játszhattak a katalánok, akik végül Cesc Fabregas fejes góljával nyertek.

„Nem érdemelt volna piros lapot játékosom, csak minimális fizikai érintkezés történt. Sok múlt a játékvezetőn, de más, kisebb dolgokon ment el ez a mérkőzés. Mindenesetre a kiállítás megváltoztatta a dolgokat. Az ellenfél kapusa, Víctor Valdés jól védett, de nem emlékszem, hogy az én kapusomnak, Fraser Forsternek sok dolga lett volna; persze azért három bravúrt be kellett mutatnia a végén, igaz, Valdésnek még ennél is nagyobbakat kellett védenie. Neymar egyébként briliáns futballista, bár néha kissé túlzásokba esik a pályán” – nyilatkozott csalódottan a skótok mestere, Neil Lennon a lefújást követően.

„Tíz főre fogyatkozni a második félidő elején mindig olyan, mintha hegyre felfelé rohamoznál csata közben. Azt hiszem, azért jól védekeztünk, ha értékesítjük helyzeteinket, minden más lett volna” – mondta Charlie Mulgrew, a Celtic védője, s utóbbi kijelentésével nem is lehet vitatkozni.

„A Celtic olyan csapat, amely ellen játszani igen megerőltető. Tudtuk, hogy ez a fellépés sokat kivesz belőlünk, de jó mérkőzést játszottunk, sőt ebben az idényben ezen a találkozón játszottunk a legösszeszedettebben” – dicsekedett csapata játékával a győztes gólt szerző Cesc Fabregas, a katalánok középpályása.

„Lehetetlen nem észrevenni Lionel Messi hiányát. Vannak olyan mérkőzések, amelyeken nélküle kell kiállnunk, de nélküle is jó mérkőzést kell játszanunk, no és győznünk. Azt hiszem, ma így tettünk. Többet birtokoltuk a labdát, még akkor is, ha a kezdés után nem találtuk ritmusunkat. A második félidőre aztán megnyugodtunk” – értékelt a Barcelona élén még veretlen Gerardo Martino.

EMLÉKEZETŐÜL – LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

AJAX AMSTERDAM (holland)–AC MILAN (olasz) 11 (0–0)
Amszterdam,
Amsterdam ArenA, 51 692 néző. Vezette: J. Eriksson (svéd)
Gólszerző: Denswil (90.), ill. Balotelli (94. – 11-esből)

CELTIC FC–FC BARCELONA 01 (0–0)
Glasgow, Celtic Park, 58 128 néző. Vezette: Lannoy (francia)
Gólszerző: Fabregas (76.)
Kiállítva: S. Brown (59.)

AZ ÁLLÁS
1. Barcelona 2 2 5–0 +5 6
2. AC Milan 2 1 1 3–1 +2 4
3. Ajax 2 1 1 1–5 –4 1
4. Celtic 2 2 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik