Öt perc alatt kettőt, összesen négyet kapott a Zenit a BVB-től

Vágólapra másolva!
2014.02.25. 17:56
null
A Zenit nem tudta tartani a lépést a Dortmunddal (Fotók: Reuters)
A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében a Dortmund idegenben 4–2-re legyőzte a Zenitet. A találkozó ötödik percében már 2–0-ra vezetett a német csapat.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT TALÁLJA MEG!

Még egyszer sem találkozott egymással a Zenit és a Dortmund tétmérkőzésen. Az oroszok számára azonban bizakodásra adhatott okot, hogy a legutóbbi négy, német csapat elleni hazai BL-meccsükön nem kaptak ki – háromszor nyertek egy döntetlen mellett. A statisztikák azonban semmit sem érnek – legalábbis ezt bizonyította az első öt perc.

A LEGGYORSABB DUPLÁZÁS
A Borussia lett az első csapat a BL-ben, amely két gólt lőtt az első öt percben idegenben. Hazai pályán az első négy percben csak egyszer született két gól, 2000-ben, a Lazio és a Valencia összecsapásán. Akkor Angulo és Gerard volt eredményes a spanyoloktól, öt kettő lett a vége.

Az első nagyobb lehetőség a Zenit előtt adódott, Hulk azonban a három a kettő elleni szituációban rosszul passzolt. A 4. percben viszont a másik oldalon a Borussia már nem hibázott. Reus húzta meg a jobb oldalt, majd szép csel után Mhitarjan elé került a labda, aki élt a lehetőséggel, s a hosszú alsóba lőtt.

Nem sokkal a középkezdés után ismét betaláltak a vendégek, Grosskreutz készítette le a labdát Reusnak, aki kapásból a bal alsó sarokba bombázott. Öt perc alatt eldőlt a továbbjutás?

A folytatásban a Dortmund okosan futballozott, irányította a mérkőzést, nem hagyta kibontakozni a Zenitet, amely több mint két hónapja nem játszott tétmeccset. Ez meg is látszott az orosz csapat teljesítményén. A dortmundiak sokkal gyorsabban mozogtak, nagy különbség volt a két együttes játékosainak ritmusa között.

Jogos az öröm. Az első meccsen döntött a Dortmund?
Jogos az öröm. Az első meccsen döntött a Dortmund?

A második játékrészben visszajött némi remény az oroszok számára. Remek kiugratás után Rondón találta telibe a kapufát, a kipattanóra azonban Satov érkezett, aki már nem hibázott. Szinte a semmiből jött a gól, de a hazai öröm nem tartott sokáig.

A 61. percben ugyanis Lewandowski jelezte, ott van a mérkőzésen, miután a Piszczektől visszakapott labdát 13 méterről a kapuba helyezte. Fajzulin csak bele tudott érni a labdába.

A mérkőzés felpörgött, igazi közönségszórakoztató nyolcaddöntővé vált. Nem sokkal később ugyanis újabb gólváltás következett. Előbb Hulk zárkóztatta fel tizenegyesből csapatát, majd Lewandowski ezúttal egy még pontosabb lövésből visszaállította a kétgólos különbséget. A második félidő négy gólja az 57. és a 71. perc között született, szép kis időszak volt.

A Dortmund remek eredményt ért el, a visszavágón nem sok esélye lesz a szentpétervári klubnak.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BL-NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS

ZENIT (orosz)–DORTMUND (német) 2–4 (0–2)
Petrovszkij Stadion. Vezette: Collum (skót)
ZENIT: Lodigin – Anjukov (Szmolnyikov, 84.), Luís Neto, Lombaerts, Criscito – Witsel, Fajzulin (Kerzsakov, 84.)– Arsavin (Timoscsuk, 15), Satov, Hulk – Rondón
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Friedrich, Papasztatopulosz, Schmelzer – Sahin, Kehl – Grosskreutz (Durm, 90.), Mhitarjan (Aubameyang, 70.), Reus (Hofmann, 85.) – LewandowskI
G: Satov (57.), Hulk (69.), ill. Mhitarjan (4.), Reus (5.), Lewandowski (61., 71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik