BL: „Teljesen más szint” – Solskjaer Messit dicsérte

Vágólapra másolva!
2019.04.16. 23:57
null
A lefújás után Solskjaer is gratulált Messinek (Fotó: AFP)
A Barcelona hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé. A katalánok sikerével és továbbjutásával záruló mérkőzést követően a két góljával a győzelemből oroszlánrészt vállaló Lionel Messi értékelte a találkozót, a másik oldalról pedig Ole Gunnar Solskjaer osztotta meg meglátásait a 90 perc után.

 

Noha két gólt szerzett Lionel Messi a Manchester United ellen, mégsem nyilatkozott maradéktalan örömmel a találkozó lefújását követően, véleménye szerint ugyanis a katalán gárda a meccs első perceiben mintha „bent ragadt” volna az öltözőben.

„Nem szabad így kezdeni egy mérkőzést a Bajnokok Ligájában, ahogy azt most tettük. Az első két helyzetüknél volt némi szerencsénk, és az első öt perc egy kicsit melegre sikerült. Sikerült összeszedni magunkat, és aztán jött az első gól, a második után megnyugodtunk, és végül megvalósítottuk a tervünket. Bejutottunk az elődöntőbe, de az igazi célunk persze a döntőbe jutás, ám akár a Liverpool, akár a Porto lesz az ellenfél, semmiképpen nem lesz könnyű dolgunk” – fogalmazott Lionel Messi.

A legyőzött Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer egyértelműen az argentint emelte ki mint a Barcelona sikerének zálogát, ugyanakkor azt is elárulta, jövőre újra meccselne a Barcával, hogy láthassa együttese fejlődését.

„Lionel Messi jelentette ma a különbséget a két csapat között, a két gólja után számunkra gyakorlatilag véget is ért a mérkőzés. Teljesen más szint, ma megmutatta, milyen minőséget is képvisel valójában. Arra vágyunk, hogy a Barcelona szintjére érjünk, de ahhoz rengeteg munkára lesz szükségünk. Szeretnénk jövőre újra játszani ellene, hogy lássuk, mennyit fejlődtünk, de ehhez most otthon az előttünk álló héten ránk váró feladatokat kell megoldanunk. Nincs értelme azon problémáznunk, hogy mi lett volna, ha” – célzott a MU bajnoki feladataira a norvég szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) 3–0 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, 96 708 néző. V: Felix Brych (német)
Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto (N. Semedo, 71.), Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Arthur (Ar. Vidal, 75.) – Messi, L. Suárez, Coutinho (O. Dembélé, 81.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Manchester United: De Gea – P. Jones, Smalling, Lindelöf, A. Young – McTominay, Fred, Pogba – Lingard (Alexis Sánchez, 80.), Rashford (R. Lukaku, 73.), Martial (Dalot, 65.). Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
G: Messi (16., 20.), Coutinho (61.)
Továbbjutott: a Barcelona, 4–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik