Tíz perc izgalom, három gól – minimális előnyt szerzett a Roma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 20:50
null
Nicolo Zaniolo volt a Roma hőse (Fotó: AFP)
Az AS Roma 2–1-re legyőzte az FC Portót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így előnyből várhatja a visszavágót.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Roma (olasz)–Porto (portugál) 2–1 (0–0)
Róma, Stadio Olimpico, 51 727 néző. V: Danny Makkelie (holland)
ROMA: Mirante – Florenzi, Manolasz, Fazio, Kolarov – Lo. Pellegrini (Nzonzi, 83.), De Rossi, Cristante – Zaniolo (Santon, 87.), Dzeko, El Shaarawy (Kluivert, 90.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
PORTO: Casillas – Éder Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles – H. Herrera, Danilo, Otávio (Hernani, 84.) – Fernando (André Pereira, 76.), F. Soares, Brahimi (Adrián López, 68.). Vezetőedző: Sérgio Conceicao
G: Zaniolo (70., 76.), ill. Adrián López (79.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nem a legjobb formában várhatta a FC Porto elleni Bajnokok Ligája-párharcot az AS Roma, amely a bajnokságban igencsak visszaesett, s így Eusebio Di Francesco állása is bizonytalanná vált. A Porto ezzel szemben október óta egyetlen tétmérkőzést sem veszített el a rendes játékidőben, igaz, az előző öt bajnokiján háromszor is csak döntetlenre volt képes, és a Benfica ezt kihasználva egy pontra megközelítette a listavezetőt. Ugyanakkor Olaszországban pocsékul teljesít a portugál együttes, a legutóbbi hét látogatása alkalmával hatszor vesztesen távozott.

Ezúttal nem kezdett rosszul a Porto, a feljebb tolt letámadás láthatóan nem ízlett a Romának, amely meglehetősen halvány volt az elején, az első félidő – a jelenlegi kiírás legkevesebb lövését hozó játékrésze... – legveszélyesebb mozzanatai mégis a hazaiak nevéhez fűződtek. Az első negyedóra végén Edin Dzeko bal oldali beadását majdnem a kapuba mentette Jaszin Brahimi, míg a 38. percben a bosnyák támadó remek lövőcsel után lőtte szét a jobb kapufát.

A fordulás után továbbra is a Porto birtokolta többet a labdát, helyzetei azonban a Romának voltak, s a 70. percben jött is az áttörés: Dzeko nagyszerűen tartotta meg a labdát, és készítette le Nicolo Zaniolónak, aki hat méterről a jobb alsóba lőtt (1–0). A 19 éves középpályás az első gólját szerezte a Bajnokok Ligájában, Mario Balotelli után ő a második legfiatalabb olasz, aki betalált a sorozatban.

És ha egy üzlet beindul elvet követve nem kellett sokat várni a duplázásra sem, hat perccel később a Lorenzo Pellegrini által indított Dzeko Héctor Herrera és Alex Telles közül jobbal 15-ről, középről a jobb oldali kapufa tövére lőtt, a kipattanó meg Zaniolóé lett, aki Tellest megelőzve a bal sarok elől az üres kapu közepébe passzolt négy méterről (2–0). Mondanunk sem kell, a legfiatalabb olasz duplázó ő lett.

Erre már a Portónak is akadt válasza, bár a szerencse is kellett hozzá – a gólpasszt tekintve mindenképpen. Pepe ívelését Adrián López készítette le szépen Francisco Soaresnek, aki a 16-os elől borzalmasan találta el kapásból a labdát, de éppen így lett jó passzként a feladónak, aki az ötös jobb sarka és a védő elől kapásból a hosszú alsóba lőtt (2–1).

A Roma a helyzetek alapján megérdemelten szerzett előnyt a visszavágóra, ám a kapott gólt bánhatja – még sokba kerülhet a visszavágón...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik