BL: Róma? Nem akarunk róla beszélni – Ter Stegen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.15. 21:56
null
Marc-André ter Stegen reméli, a Barcelona idén már sikerrel veszi a negyeddöntős párharcát a BL-ben (Fotó: AFP)
Kedden rendezik az FC Barcelona–Manchester United párharc visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A katalánok német kapusa, Marc-André ter Stegen nem szeretett volna párhuzamot vonni a keddi, valamint az MU párizsi BL-mérkőzése között, amelyet a „vörös ördögök” 3–1-re megnyertek, s ezzel kiejtették a PSG-t a nyolcaddöntőben.

 

„A Barcelona különbözik a Paris Saint-Germaintől. Holnap minden kiderül, de mi más módon játszunk, mint a PSG – kezdte Ter Stegen a mérkőzést felvezető keddi sajtótájékoztatót. – Veszélyes az eredmény, mert nagyon szűk az előnyünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a lehető legjobb kimenetel eléréséhez ugyanúgy kell játszanunk és tartanunk a labdát, mint máskor. Szeretnénk megőrizni az előnyünket és bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk.”

Ter Stegennek az újságírók felemlegették, hogy a Barcelona tavaly megnyert helyzetből maradt alul az AS Romával szemben a Bajnokok Ligája ezen fázisában – mint emlékezetes, a katalánok a 4–1-es hazai győzelem után idegenben 3–0-s vereséget szenvedtek –, ám a német kapus reméli, idén nem lépnek ugyanebbe a folyóba.

„Nem akarunk arról beszélni, hogy mi történt tavaly. Elég nehéz volt megélni, de elmúlt. Nem szeretnénk, hogy megismétlődjön” – szögezte le a német kapus.

Ernesto Valverde vezetőedző az első mérkőzésen Chris Smalling által lekönyökölt, ezért a múlt hétvégi bajnoki találkozót elővigyázatosságból kihagyó Lionel Messi kapcsán elmondta, az argentin klasszis ott lesz a pályán kedd este.

„Messi jól van, teljes mértékben készen áll a meccsre” – fogalmazott Valverde, akit emlékeztettek, hogy legnagyobb sztárja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 12 mérkőzés óta nem szerzett gólt. Legutóbb 2013-ban, a Paris Saint-Germain elleni párharc első felvonásán talált be.

„Ez azt jelenti, hogy egyre közelebb van a gólszerzéshez. A statisztikák azért jók, mert a múltra épülnek, és nem mondják meg, mit tartogat a jövő” – bölcselkedett a Barcelona vezetőedzője.

A Camp Nouban rendezendő visszavágó kedden 21 órakor kezdődik, s a német Felix Brych vezeti.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Keddi mérkőzések
21.00:
Juventus (olasz)–Ajax (holland)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–1
21.00: Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–0
Az egyik mérkőzést az M4 Sport, a másikat a Spíler2 közvetíti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik