Elképesztő! A Real Madrid 97. perces büntetővel az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 20:30
null
Cristiano Ronaldo ismét megmutathatta, hogyan tudja ökölbe szorítani a kezét (Fotó: AFP)
Egészen drámai módon jutott tovább a Real Madrid a Bajnokok Ligájában: hiába dolgozta le háromgólos hátrányát a Juventus, egy 97. percbeli büntetővel a királyi gárda szépített (1–3), így 4–3-as összesítéssel bekerült a négy közé. A végjátékban a reklamáló Gianluigi Buffon piros lapot kapott, ezért Wojciech Szczesnynek kellett beállnia, de nem tudta védeni Cristiano Ronaldo tizenegyesét.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–JUVENTUS (olasz) 1–3 (0–2)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Oliver (angol)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo – Modric (Kovacic, 75.), Casemiro (Lucas Vázquez, a szünetben), Kroos – Isco – Bale (Asensio, a szünetben), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
JUVENTUS:
Buffon – De Sciglio (Lichtsteiner, 17.), Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Khedira, Matuidi – Douglas Costa, Higuaín (Szczesny, 96.), Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
G:
Cristiano Ronaldo (97. – 11-esből), ill. Mandzukic (2., 37.), Matuidi (60.)
Kiállítva: Buffon (93.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Egy hete úgy tűnt, hogy a spanyol–olasz párharcok visszavágóit igazából lejátszani is felesleges már, hiszen a Barcelona 4–1-re verte a Romát, a Real Madrid pedig Torinóban 3–0-ra legyőzte a Juventust. A királyi gárda számára persze intő jel lehetett, hogy a katalánok egy nappal korábban a Stadio Olimpicóban elszenvedett 3–0-s zakóval kiestek, így Cristiano Ronaldóék nem vehették félvállról a visszavágót.

No, ehhez képest már 76 másodperc után beköszönt a Juve... Khedira jobb oldali beadására Mandzukic érkezett jó ütemben, és fejesével villámgyorsan 0–1-re módosult az állás.

A sokkból éledező Real Madrid Bale két nagy helyzetével veszélyeztetett, de előbb Buffon védett, majd az ismétlésnél a walesi sarokkal az oldalhálóba lőtt.

A mezőnyfölénybe kerülő házigazda Buffon újabb hárítása után Isco lövésével hiába vette be az olasz kaput, a spanyol támadó már lesen helyezkedett Cristiano Ronaldo próbálkozásának pillanatában.

A csendesebb Juventus a játékrész hajrájában szólalt meg újra, ám akkor újra sokkolta a Realt: a megsérülő De Sciglio helyére beálló Lichtsteiner beadására megint Mandzukic érkezett a megfelelő ütemben – Carvajal az esélytelenek nyugalmával próbálta ledolgozni a 17 centi magasságkülönbséget... (0–2).

Csak a „zebrák” tudnak felmutatni két játékost, aki duplázni tudott a BL-ben a Real otthonában: Mandzukic előtt 2008 novemberében Alessandro Del Piero volt erre képes.

A lefújás előtti pillanatokban Kroos szabadrúgása után Varane szépíthetett volna, de fejesét a léc hárította, így kifejezetten biztató állás mellett mehetett pihenni a vendégcsapat.

Zinédine Zidane kettős cserével próbálta felrázni együttesét, Bale és Casemiro helyére Asensio és Lucas Vázquez állt be, a házigazda pedig új erőre kapva támadott, Buffon azonban rendre a helyén volt – így Ronaldo kapáslövésénél is.

A 61. percben jött az újabb madridi sokk: Keylor Navas megijedt a rárontó Matuiditől, kiejtette a beadást, a francia pedig köszönte szépen és a kapuba lőtt (0–3).

Ő 2016 novembere óta az első BL-gólját szerezte, egyszersmind eltüntetve a Juventus hátrányát!

A hajrára, úgy tűnt, elkészült az erejével az olasz bajnok, a Real sorra alakította ki a helyzeteket, csakhogy Isco megpattanó lövését Buffon megint hárította, míg Varane fordulásból a bal felső mellé tekert.

Amikor már biztosnak látszott a hosszabbítás, Benatia buta szabálytalansága miatt a 93. percben büntetőhöz jutott a Real Madrid! A reklamáló Buffon pirosat kapott – ez ellen már vélhetően lett volna kifogása gyerekként –, így Szczesnynek kellett beállnia, ám a 97. perc legvégén ő sem tudta hárítani Cristiano Ronaldo lövését (1–3).

A címvédő Real Madrid így, ha nem is könnyen, de végül kiharcolta a helyét a legjobb négy között – sorozatban nyolcadszor.

A mérkőzés góljai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik