BL: Buffonnak gyerekként nem lett volna kifogása ez ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 11:08
null
Buffon 125. BL-meccsére készülhet (Fotó: AFP)
Könnyen előfordulhat, hogy Gianluigi Buffon hosszú pályafutása utolsó Bajnokok Ligája mérkőzését játssza ma este, amikor a Juventus színeiben pályára lép a Real Madrid elleni negyeddöntő visszavágóján. A spanyolok francia védője, Raphaël Varane úgy véli, bárhogy is alakul a mérkőzés, számára mindig is példakép marad a kapus.

Az első meccsen a Real 3–0-ra győzött a Juventus otthonában, és a korábbi hasonló eredménnyel zárult BEK/BL-párharcok során a vesztes félnek egyszer sem sikerült a továbbjutást kiharcolnia. Ugyanakkor a Juventus előtt ott lebeghet a másik olasz csapat, az AS Roma példája, amelyik kedd este háromgólos hátrányból fordítva harcolta ki a továbbjutást – igaz, De Rossiék hazai pályán tették meg ezt, míg a Juventusnak Madridban kellene megcselekednie ugyanezt.

Amennyiben mégis sikerülne a Juventusnak a továbbjutás kiharcolása, úgy Buffon további mérkőzéseken léphetne pályára a BL-ben. Az olasz legenda egyébként pályafutása125. BL-mérkőzésére készülhet (a selejtezőket is ideszámolva), amivel megelőzi Zlatan Ibrahimovicot azon örökrangsor élén, amely a Bajnokok Ligájában legtöbb mérkőzést játszó, ám a sorozatot soha meg nem nyerő játékosokat összesíti.

„Nagyon bonyolult, nehéz feladat előtt állunk, de megpróbáljuk a lehetetlent, hogy megfordítsuk a párharcot” – mondta a legendás kapus, aki kitért arra az eshetőségre is, hogy ez lesz pályafutása utolsó szereplése a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Persze, ez a lehetőség is benne van ebben a találkozóban, de nem különösen nyomaszt, hiszen gyerekként biztos nem lett volna kifogásom az ellen, ha azt mondják, hogy a Santiago Bernabéu Stadionban játszhatom karrierem utolsó BL-meccsét” – fogalmazott az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerző ikon.

Buffonra a Real Madrid francia védője is kitért, Varane elmondta, az olasz kapus az egyik példaképe.

„Gigi napjaink labdarúgásának egyik valódi legendája, aki nagyszerű ember is. Azt nem tudom, hogy valóban ez lesz az utolsó BL-meccse, de az biztos, hogy nagyon felkészült a mérkőzésre. Azt nem tudom, hogy folytatja-e, vagy játszhatok-e még ellene később, de az biztos, hogy számomra ő az egyik példakép, nagy megtiszteltetés, hogy ellenfeleként játszhatok” – mondta a francia, aki elárulta, Sergio Ramos eltiltása miatt minden bizonnyal rá vár a védelem vezetése este.

„Sergio nem játszhat, így rám nagy szükség lesz a védelemben, és tudom, hogyan segítsek a csapattársaknak. Úgy csinálom, ahogy ő szokta: hangosan irányítom a társakat, és készen állok minden lehetőségre. Nem játszunk nulla-nullára, a győzelem a célunk” – közölte Varane.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–3 (0–1)
Torino, Juventus Stadion, 40 849 néző. Vezeti: Cüneyt Cakir (török)
JUVENTUS: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, K. Asamoah (Mandzukic, 69.) – Douglas Costa, Khedira (Cuadrado, 75.), Bentancur, Alex Sandro (Matuidi, 69.) – Dybala, Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric (Kovacic, 82.), Casemiro, Kroos – Isco (Asensio, 75.) – Benzema (L. Vázquez, 59.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: C. Ronaldo (3., 64.), Marcelo (72.)
Kiállítva: Dybala (66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik