Újabb hihetetlen PSG-kiesés, Rashford a nyolc közé lőtte az MU-t

Vágólapra másolva!
2019.03.06. 20:49
null
Marcus Rashford 94. perces tizenegyese döntött Párizsban (Fotók: AFP)
A Manchester United 3–1-re győzött a Paris Saint-Germain otthonában, ezzel idegenben szerzett több góllal kiharcolta a továbbjutást a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol) 1–3 (1–2)
Párizs,
Parc des Princes, 47 441 néző. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
PSG: Buffon – Kehrer (Meunier, 70.), Th. Silva, Kimpembe – D. Alves (Cavani, 95.), Verratti, Marquinhos, Draxler (Leandro Paredes, 70.), Bernat – Mbappé, Di María. Vezetőedző: Thomas Tuchel
MAN. UNITED: De Gea – Bailly (Dalot, 36.), Smalling, Lindelöf – A. Young (Greenwood, 87.), A. Pereira (Chong, 80.), McTominay, Fred, Shaw – R. Lukaku, Rashford. Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Bernat (12.), ill. R. Lukaku (2., 30.), Rashford (94. – tizenegyesből)
Továbbjutott: a Manchester United, 3–3-as összesítéssel, több idegenben szerzett góllal

A keddi Real Madrid–Ajax mérkőzés után nem lehetett azt mondani, hogy a PSG–MU csata második felvonása lefutott párharc lett volna, még úgy sem, hogy a körülmények teljesen különbözőek voltak a Santiago Bernabéu Stadionban rendezett meccshez képest. Párizsba nem egy olyan Manchester United látogatott, melynek minden kulcsjátékosa rendelkezésre áll és a párharc első, hazai pályán játszott meccsén sokkal jobb eredményt is elérhetett volna. És nem is egy olyan PSG volt a házigazda, amely széthullófélben van és egy korszak végén jár.

De azért hasonlóan kezdődött a találkozó, mint a madridi, hiszen a vendégcsapat nagyon hamar megszerezte a vezetést. A 2. percben Kehrer a saját térfelének közepén könnyelműen elpasszolta a labdát, amelyet Romelu Lukaku egy az egyben rávezethetett Buffonra, el is húzta mellette, de kicsit hosszan tette ezt, így kisebb bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy becsúszva még a kapuba tudja lőni (0–1).

A belga támadó 1 perc 51 másodperc elteltével szerzett találata a Manchester United legkorábban elért gólja volt a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában 2010 márciusa óta, amikor Wayne Rooney már a 64. másodpercben bevette a Bayern München kapuját. Nem mellékes, hogy a manchesteriek sorozatban a 21. idegenbeli tétmeccsükön szereztek gólt, amivel beállították a 62 éves klubrekordot.

A századik európai kupameccsét vívó PSG egyáltalán nem esett kétségbe attól, hogy hamar kátrányba került, a kapott gól után azonnal kapuja elé szegezte a vendégeket, és rövid idő alatt sikerült is egyenlítenie. A 12. percben Dani Alves védők mögé bepasszolt labdájára Mbappé startolt rá, a francia titán laposan középre lőtt, a hosszú oldalon magányosan érkező Juan Bernatnak három méterről nem volt nehéz dolga (1–1).

A spanyol balhátvéd a harmadik gólját is a Bajnokok Ligájában szerezte a PSG-ben (korábban a Liverpool és a Napoli kapuját vette be), míg a találatot előkészítő Mbappé az ötödik gólpasszát jegyezte a mostani BL-idényben, ezzel vezeti az asszisztrangsort.

NINCS LEFUTOTT PÁRHARC
A Real Madrid, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain és az AS Roma helyett eddig az Ajax, a Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Porto jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Felkészül a Lyon és a Schalke…?

Apropó, Mbappé! A világbajnok francia 20 évesen és 76 naposan Cesc Fabregas, Bojan Krkic és Roque Santa Cruz után a negyedik legfiatalabb játékos lett, aki eljutott 25 meccsig a BL-ben.

Az egyenlítés után is a PSG játszott veszélyesebben, benne is volt a levegőben, hogy megfordítja a mérkőzést, ám a helyzetek kimaradtak, majd ahogy teltek-múltak a percek, úgy lett egyre inkább kiegyenlítettebb a játék – de azért a franciák kézben tartották a meccset.

Az viszont nemigen volt benne a meccsben, hogy a United újabb gólt szerez, aztán láss csodát… A 30. percben Rashford „Kígyó térről” eleresztett, pont Buffon előtt lepattanó lövése után a labda kijött az olasz kapusról, s a vércseként lecsapó Lukaku öt méterről, estében a kapuba lőtt (1–2).

A belga támadó az utóbbi időben kettesével rugdossa a gólokat, sorozatban a harmadik meccsén duplázott. A múlt héten a Premier League-ben a Crystal Palace-nak és a Southamptonnak is kétszer talált be.

A félidő hajrájában megsérült Bailly, az angolok középhátvédje, de ezen Solskjaer talán már meg sem lepődött. Az elefántcsontparti védő csatlakozott a sérültlistán lévő Darmianhoz, Ander Herrerához, Joneshoz, Lingardhoz, Alexis Sánchezhez, Martialhoz, Matához, Maticshoz és Valenciához, a helyére Diogo Dalot állt be. A portugál szélsőn kívül még az argentin válogatott Romero és Rojo, valamint négy tinédzserkorú játékos, Garner, Angel Gomes, Greenwood és Chong ült a kispadon (utóbbi kettő a meccs hajrájában be is állt).

A szünet után jelentősen visszaesett a tempó, kevés esemény történt, ezek egyike Di María les miatt meg nem adott találata volt. Pedig Mbappé sarokkal parádésan húzta a labdát az argentin elé.

A Manchester United a hajrában sem tudta ráerőltetni az akaratát a PSG-re, nem nagyon lehetett látni, hogy önerőből hogyan tudná bevenni ismét Buffon kapuját.

És aztán a 93. percben jött a segítség! Diogo Dalot tizenhatoson kívülről leadott, kis túlzással a nézőtérre tartó lövését Kimpembe kézzel blokkolta. Skomina játékvezető először szögletet ítélt, de aztán a bírói szobából szóltak neki, hogy érdemes lenne visszanéznie az esetet.

Visszanézte.

És tizenegyest ítélt!

Tény és való, hogy Kimpembének nem volt leszorítva a keze, de az is biztos, hogy nem szándékosan nyúlt hozzá a labdához. Ám a kezezés ettől még kezezés. Jó, de legalábbis védhető ítélet született azzal, hogy Skomina a büntetőpontra mutatott.

Az bizony kéz volt
Az bizony kéz volt

A tizenegyest Marcus Rashford már a 94. percben a kapu jobb oldalába vágta, ezzel továbblőtte az MU-t a legjobb nyolc közé! Elképesztő fordulat! A Manchester Unitedet megelőzően soha egyetlen csapat sem jutott tovább kétgólos hazai vereség után a BL-ben.

A PSG játékosai hasonló élményt élhetnek át, mint szűk két évvel ezelőtt Barcelonában, ahová 4–0-s előnyben érkeztek, de 6–1-es vereséggel kiestek.

Mi jön még ezek után a Bajnokok Ligája mostani idényében?! Például az, hogy az FC Porto szintén a videobíró közreműködésével kiejtette a Romát!

A győztes hadvezér
A győztes hadvezér
Sztárcsatár vigasztal sztárcsatárt
Sztárcsatár vigasztal sztárcsatárt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik