BL: Rég játszottunk ennyire kiválóan idegenben - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 10:30
null
Mourinho szerint csapata fantasztikusan játszott <br />(Fotó: Action Images)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere rendkívül büszke a csapatára a Schalke elleni 5–0-s keddi Bajnokok Ligája-győzelem után, míg Roberto Di Matteo, a németek edzője úgy véli, együttese megtört a korán kapott gólt követően, utána pedig már tudott elég agresszíven játszani.

„Nagyon elégedett vagyok! – kezdte José Mourinho. – A csapat nagyon magabiztos volt, és lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Már az első pillanatban megmutattuk, hogy van esélyünk. A védekezésünk szilárd volt, nem is emlékszem rá, hogy Thibaut Courtois-nak védenie kellett volna. Fantasztikusan játszottunk.”

„Normális esetben ha ennyi gólt lősz, akkor az ellenfél sokat hibázik, ám ma nem így történt. Annyira jó volt a csapat, hogy több gólt is szerezhettünk volna. A Schalke most nyilvánvalóan csalódott, vigaszként azt mondhatom nekik, hogy egy nagyon erős Chelsea-től kaptak ki. Nem is emlékszem rá, utoljára mikor futballoztunk ilyen kiválóan idegenben. Lenyűgöző volt. Megnyertük a csoportot, a focistáim élvezik a játékot, és ennek nagyon örülök. A jelenlegi Chelsea van olyan jó, mint a régebbiek voltak, de az is lehet, hogy még jobb is! Egyelőre azonban nem nyertünk semmit, úgyhogy nem szabad leeresztenünk” – fejezte be Mourinho.

Roberto Di Matteo, a Schalke trénere természetesen csalódott volt az 5–0-s kudarc után.

„Ha a második percben gólt kapsz, utána nagyon nehéz lesz játszani. Túlságosan is tiszteltük az ellenfelünket, nem birtokoltuk eleget a labdát, és nem is voltunk kellően agresszívek. A Chelsea nagyon jól futballozott ma, és tulajdonképpen megsemmisített minket. Egy nullánál volt egy kapufánk, ami ha bemegy, talán megváltozik a játék képe, aztán amikor ismét gólt kaptunk, megtörtünk.”

„Meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket, és reménykedjünk, hogy a Sporting kikap Angliában. Még mindig van esélyünk. Holnap elemeznünk kell a hibáinkat, és tanulni belőlük. Ma nem jött össze, amit elterveztünk, a Chelsea pedig talán most játszott a legjobban ebben a szezonban.”

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Schalke 04–Chelsea 0–5 (Terry 2., Willian 29., Kirchhoff 44. – öngól, Drogba 76., Ramires 78.)
Sporting CP (portugál)–Maribor (szlovén) 3–1 (Mané 10., Nani 35., Szlimani 65., ill. Nascimento 42. – öngól)

AZ ÁLLÁS
1. Chelsea 5 3 2 0 14–2 +12 11
2. Sporting CP
5 2 1 2 11–9 +2 7
3. Schalke 5 1 2 2 8–14 –6 5
4. Maribor 5 0 3 2 4–12 –8 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik