BL: Most nem szabad megállnunk - Pellegrini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 00:21
A hátralévő két fordulóban elért eredménytől függetlenül biztosította a helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mezőnyében az angol Manchester City, amely a 4. fordulóban hazai környezetben 5–2-re nyert az orosz CSZKA Moszkva ellen. Manuel Pellegrini, a Man. City szakvezetője arra figyelmeztette övéit: nagy tettet hajtottak végre, de most nem szabad megállniuk.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen olyan eredményt értünk már most el, ami az elmúlt két év egyikében sem sikerült, és valóban nem könnyű dolog – mondta Pellegrini. – Két mérkőzéssel a csoport zárása előtt már most bebiztosítottuk a helyünket a nyolcaddöntőben. Ez a legfontosabb mindannyiunk, a klub, a szakmai stáb és a játékosok, valamint mindenki más számára, aki a klubbal szimpatizál. Azt most még nem tudom, hogy ez majd mennyiben jelent könnyebbséget, de a szezon első célját sikerült teljesítenünk. Ebben az időszakban ez volt számunkra a legfontosabb. Meglátjuk majd, mi történik a sorsoláson, nem tudjuk, ki lesz az ellenfelünk, de abban biztos vagyok, hogy ellenünk senki nem játszik majd szívesen.”Pellegrini. – Két mérkőzéssel a csoport zárása előtt már most bebiztosítottuk a helyünket a nyolcaddöntőben. Ez a legfontosabb mindannyiunk, a klub, a szakmai stáb és a játékosok, valamint mindenki más számára, aki a klubbal szimpatizál. Azt most még nem tudom, hogy ez majd mennyiben jelent könnyebbséget, de a szezon első célját sikerült teljesítenünk. Ebben az időszakban ez volt számunkra a legfontosabb. Meglátjuk majd, mi történik a sorsoláson, nem tudjuk, ki lesz az ellenfelünk, de abban biztos vagyok, hogy ellenünk senki nem játszik majd szívesen.”

A chilei szakember nemcsak a mérkőzés, hanem az őszi szezon egészét tekintve dicsérte támadóit, a CSZKA ellen triplázó Álvaro Negredót, valamint a duplázó Sergio Agüerót.

„Mindketten fontos szereplők nálunk, de ami még fontosabb, hogy a csapat egésze kiválóan teljesít támadásban. Most például öt gólt szereztünk, és még volt további öt-hat esélyünk a gólszerzésre. Öt gólt szereztünk most, az elmúlt három napban tizenkettőt, mind itthon, ezt is nagyon fontosnak tartom. Most nem szabad megállunk, természetesen megcélozzuk a csoport első helyét, ami persze nagyon nehéz lesz. Viszont a Bayern a következő fordulóban megy Moszkvába, meglátjuk, mit ér el ott. Aztán már csak nekünk kell elmennünk Münchenbe...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik