Az idegenben szerzett gólokon aligha múlik: 3–3-at játszott Moldében a Fradi

BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS  (percről percre)BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 20:45
null
Az idegenben szerzett gólokon aligha múlik: 3–3-at játszott Moldében a Fradi (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Már két góllal is vezetett a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőben a Molde otthonában, de egyenlítettek a norvégok, majd a hajrában a vezető gólt is megszerezték, ám büntetőből egyenlíteni tudtak a zöld-fehérek. A visszavágót szeptember 29-én, kedden rendezik a Groupama Arénában.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF (4. FORDULÓ)
ELSŐ MÉRKŐZÉS
MOLDE FK (norvég)–FERENCVÁROS 3–3 (0–1)
Molde, Aker Stadion, zárt kapuk mögött, Vezette: Del Cerro Grande (spanyol)
Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Wolff Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – L. James (Bolly, 89.). Vezetőedző: Erling Moe
Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér D., 70.) – Nguen (Isael, 88.), F. Boli (Zubkov, 73.), Uzuni. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: L. James (55.), Wolff Eikrem (65.), Ellingsen (83.), ill. F. Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (87. – 11-esből)

A visszavágót szeptember 29-én, kedden, 21 órai kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Amint felcsendült a Bajnokok Ligája meccs előtti indulója, csupa elszánt tekintetű futballista toporgott az előttük elsuhanó kamera előtt. S hogy a kezdés előtt lejátszott dallamoknak valóban motiváló erejük van, azt mi sem bizonyította jobban, minthogy a csapatok, a norvég Molde és a magyar aranyérmes Ferencváros a kezdés után harcosan egymásnak estek. A műfűvel borított talajon letámadással indítottak a hazaiak, talán így akarták tudatosítani, hogy nem a levegőbe beszéltek, amikor azt hangoztatták, támadni és irányítani akarnak.

No, de előbb a védekezésre kellett volna koncentrálniuk…

Hat perc és négy másodperc elteltével ugyanis Andreas Linde kapujában kötött ki a labda. A nyilatkozata miatt („Szétszedjük a Moldét!”) nagyképűséggel vádolt, korábban Norvégiában futballozó Franck Boli angyali szerénységgel ünnepelte gólját, és mindez azt jelentette, hogy a Ferencváros szokás szerint jól kezdett a nemzetközi porondon. Az is jelzésértékű immár, hogy a Celtic ellen Glasgow-ban a 7., legutóbb Budapesten a Dinamo Zagreb ellen a 2. percben szereztek gólt a zöld-fehérek, ezúttal Moldéban sem volt szükség teljes hét percre, hogy előnyhöz jusson az FTC.

A Molde labdarúgói talán nem nagyon tudták, mire számítsanak magyar ellenfelükkel szemben, a klub története során ugyanis nem kevesebb, mint 32 ország csapata ellen játszott már nemzetközi kupacsatát, magyar együttessel viszont szerda estig nem találkozott. Magabiztosan kezdett a Ferencváros, szó sem volt megilletődöttségről, az első zavar is csupán tizenöt perc elteltével adódott a magyar védelemben. Érezni lehetett persze, hogy a Molde nem rossz csapat, kifejezetten gyors és veszélyes támadókkal, a hazaiak az első félidőben mégis mindössze két lehetőséget tudtak kialakítani, Dibusz Dénes kapuját egyszer sem találták el. Erling Moe vezetőedző tervéből nem sok valósult meg, a hazaiak helyett a Ferencváros adogatta körbe többször is ellenfelét.

Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, tíz perc alatt mindkét csapat betalált. Előbb Myrto Uzuni csúsztatta a labdát mesterien a sarokba, majd a sokadik hazai szöglet után kihagyott a ferencvárosi figyelem, Somália lemaradt a házi gólkirály Leke Jamesről, így szépített a norvég együttes. A találat egyértelműen életet lehelt a hazaiakba, onnantól mintha begyújtották volna a rakétákat, támadni kezdtek.

A mérkőzés legnehezebb periódusát élte át ekkor az FTC, s a hazai erőfeszítéseknek meg is lett az eredménye, egyenlített a Molde. Kár volt a ferencvárosi üzemzavarért, hiszen addig egyértelműen jobb volt ellenfelénél, ám kétgólos előnyt herdált el.

A hazaiak belelkesedtek a hajrára, majd a játékvezető először támaszkodott a VAR rendszerre, a zöld-fehérek szerencséjére a videobíró segítségével sem ítélt tizenegyest Haratin bevetődése – a norvégok szerint kezezése – után. Szerhij Rebrov cserékkel próbált belenyúlni a mérkőzésbe, és a lefújás előtt már minden egyes lepergő percnek örülhettünk. Ment előre a Molde, a ferencvárosi játékosok ekkor fogukat összeszorítva védekeztek, de túlságosan is beszorult a csapat a kapu elé, és a hazaiak megszerezték a harmadik góljukat is Martin Ellingsen révén, azonban ami nem volt tizenegyes az FTC kapujánál, az lett a norvég tizenhatoson belül, és Ihor Haratin a végén egyenlített.

Változatos, sőt hihetetlen események sodrásában zajló mérkőzést láthattunk, az esély a jövő keddi visszavágón megvan arra, hogy a Ferencváros jusson be a BL-csoportkörbe. Ugyanakkor azt is látni kell, a norvég csapat roppant akaratos, elszánt és veszélyes – nem lesz könnyű tehát a jövő heti mérkőzés.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik