BL: A második gólunk megszerzése után hatalmas káosz vette kezdetét – Dibusz

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 23:35
null
Dibusz Dénes szerint a saját kezükben van a sorsuk (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Mint ismert, a Ferencváros idegenben 3–3-as döntetlent játszott a norvég Moldéval a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a párharc első felvonásán. A mérkőzés után Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője, valamint a magyar bajnok két játékosa, Dibusz Dénes és Botka Endre értékelt az M4 kamerája előtt.

 

„Az első félidőben jól játszottunk, meg tudtuk tartani a labdát, meg tudtuk játszani az embereket. A második félidőben ez már nem nagyon sikerült. Igaz, hogy megrúgtuk a második gólt, de a második félidőben addig sem nagyon volt értékelhető momentumunk. Nagyon fontos volt, hogy kettő-nulla lett, azt gondoltam, hogy ez megnyugtatja egy kicsit a csapatot. A második gólunk megszerzése után hatalmas káosz vette kezdetét a pályán…”mondta Dibusz Dénes az M4 Sport kamerája előtt.

„A bal oldalunkra próbálták a létszámfölényüket helyezni, mi pedig nem tudtunk ezzel mit kezdeni. Annak ellenére, hogy megbeszéltük, mit kell ez ellen védekezni. Sajnos meg tudták fordítani a mérkőzést, de örülnünk kell, hogy a végén tudtunk egyenlíteni.”

„A kezünkben van a sorsunk. Ha a képességeinkhez mérten tudunk játszani, akkor meglesz a továbbjutás” – zárta mondandóját a magyar válogatott kapus.

A mérkőzés után a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov is rövid értékelést adott az M4 Sportnak.

„Semmi különös nem történt, nyilván nincs túl sok tapasztalatunk az ilyen sorozatokban, ilyen ellenfelek ellen. Nagyon jól ránk jöttek a második félidőben, ettől függetlenül hazai pályán lesz esélyünk bizonyítani. Ahogy a meccs előtt is mondtam, erős ellenfél ellen játszottunk, megérdemelték a góljaikat. Az eredmény jobb is lehetett volna… Most elemeznünk kell és készülnünk a visszavágóra” – fogalmazott az ukrán szakember.

„Most nem tudok tanulságokat levonni, majd a visszavágó után beszélhetünk erről. Elemezni szeretném ezt a meccset, és készülni a következőre. Ugyanannyi esélyt látok a továbbjutásra, mint az első meccs előtt. A Molde nagyon erős csapat, tisztelnünk kell.”

A két gólpasszt is kiosztó Botka Endre elmondta, ki kell javítani, sőt ki is fogják tudni javítani a hibákat. A jobbhátvéd szerint nem kell borúsan nézni ezt a mérkőzést, helyette inkább tanulni kell belőle.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF (4. FORDULÓ)
ELSŐ MÉRKŐZÉS
MOLDE FK (norvég)–FERENCVÁROS 3–3(0–1)
Molde,Aker Stadion, zárt kapuk mögött,Vezette:Del Cerro Grande (spanyol)
Molde:Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Wolff Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – L. James (Bolly, 89.).Vezetőedző:Erling Moe
Ferencváros:Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér D., 70.) – Nguen (Isael, 88.), F. Boli (Zubkov, 73.), Uzuni.Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző:L. James (55.), Wolff Eikrem (65.), Ellingsen (83.), ill. F. Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (87. – 11-esből)

A visszavágót szeptember 29-én, kedden, 21 órai kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik