BL: „Ezt nem egészen értem” – a Molde edzője a kezezésekről

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 23:59
null
Moe csalódott a döntetlen miatt (fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros 2–0-s előnye ellenére a végén egy büntetővel harcolta ki a 3–3-as döntetlent a norvég Molde otthonában a Bajnokok Ligája playoffkörében. A találkozó után Szerhij Rebrov nem foglalkozott a tizenegyessel, kollégája, Erling Moe viszont elmondta: nem egészen érti, miért nem büntető az egyik kezezés, és miért az a másik.


A 3–3-as eredménnyel véget érő mérkőzés 74. percében kellett először alkalmaznia a spanyol Carlos del Cerro Grande játékvezetőnek a videobírós segítséget, amikor a tizenhatoson belül eleső Haratin mintha estében kézzel blokkolta volna Leke James lövését – s miután a spanyol bíró maga is megnézte az esetet, szögletet ítélt. A hajrában aztán ismét egy kezezés miatt fordult a VAR-hoz a játékvezető, ám ezúttal megtekintés nélkül adott büntetőt a Ferencvárosnak, mert Zubkov lövése után Brynhildsen kezére pattant a labda a norvégok tizenhatosának vonalán – Ihor Haratin értékesítette is a tizenegyest, ezzel beállítva a végeredményt.

Természetes, hogy a találkozó után a meccset közvetítő norvég tévében elsőként a két szituációról kérdezték Erling Moe-t, aki miután kifejtette a véleményét, a találkozóról és a visszavágóval kapcsolatos várakozásairól is szólt.

„Meg kell mondjam, nem egészen értem, hogy mi alapján lett tizenegyes az egyik kezezésből, miért nem lett a másikból, amikor a két eset nagyon hasonlított egymáshoz. A mérkőzést egyébként meg kellett volna nyernünk, annak ellenére, hogy könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. A második félidőben mindent »feltettünk a pályára«, úgyhogy büszke vagyok a csapatra, még ha az eredmény miatt, főleg annak alakulása miatt kicsit csalódottnak is érzem magam. Győzni megyünk Budapestre, ma bizonyítottuk, hogy képesek lehetünk erre” – idézte Moe televíziós nyilatkozatát a vg.no.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF (4. FORDULÓ)
ELSŐ MÉRKŐZÉS
MOLDE FK (norvég)–FERENCVÁROS 3–3 (0–1)
Molde, Aker Stadion, zárt kapuk mögött, Vezette: Del Cerro Grande (spanyol)
Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Wolff Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – L. James (Bolly, 89.). Vezetőedző: Erling Moe
Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér D., 70.) – Nguen (Isael, 88.), F. Boli (Zubkov, 73.), Uzuni. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: L. James (55.), Wolff Eikrem (65.), Ellingsen (83.), ill. F. Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (87. – 11-esből)

A visszavágót szeptember 29-én, kedden, 21 órai kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik