BL, D-csoport: három perc alatt eldőlt a továbbjutók meccse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.11.28. 22:58
A Bajnokok Ligája D-csoportjában a kora esti meccsen a Lokomotiv Moszkva hazai pályán 2–0-ra legyőzte a török Galatasarayt, és vagyis a továbbjutásra már esélytelen orosz brigád négy vereség után megszerezte első győzelmét a sorozatban. Ezzel együtt az is eldőlt, hogy az este kilenckor kezdődő egymás elleni mérkőzésük eredményétől függetlenül a Schalke és az FC Porto is továbbjutott a csoportból – végül a Porto ünnepelhetett győzelemmel.

A mínusz 9 fokos moszkvai hidegben rendezett mérkőzésen a hazaiak a 43. percben kerültek előnybe: a lengyel Grzegorz Krychowiak lövése után Ryan Donkon megpattant a labda, az UEFA a holland labdarúgó öngóljának könyvelte el a találatot.Ryan Donkon megpattant a labda, az UEFA a holland labdarúgó öngóljának könyvelte el a találatot.

A második félidőben nem kellett ennyit várni az újabb hazai találatra: az 54. percben Vlagyiszlav Ignatyev talált be a törökök kapujába, s állította be a 2–0-s végeredményt.

Ezzel tehát a BL-továbbjutás lehetőségétől már korábban elköszönő oroszok megszerezték első győzelmüket a sorozatban, egyben életben tartották reményüket a tavaszi, El-szereplésre – feltéve, hogy sikerül a végén megszerezniük a csoport harmadik helyét.

A kora esti találkozó eredménye egyben azt is jelentette, hogy az FC Porto–Schalke 04 mérkőzés résztvevői már a találkozó előtt tudhatták: tavasszal is a Bajnokok Ligájában folytatják.

Ha esetleg valaki csak a szünet után tudott becsatlakozni a meccs követésére, nem sokról maradt le, a lényegi események jelentős része második félidő elején történt. A Porto előbb vezetést szerzett: szöglet utáni beadást követően Éder Militao felejt a németek kapujába.

Három perccel később aztán jött Jesús Corona, és remek kényszerítő után megszerezte csapata második gólját, 2–0.

A hajrá is izgalmasra sikerült: Óliver Torres kezezése után ítélt büntetőt Hategan játékvezető a Schalkénak, amit Nabil Bentaleb váltott gólra a 89. percben.

A mérkőzés 3–1-es végeredményét Moussa Marega állította be a 94. percben.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
D-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Galatasaray (török) 2–0 (1–0)
Moszkva,
Lokomotiv Stadion, 14 037 néző. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
Gólszerző: Donk (43. – öngól), Ignatyev (54.)

FC Porto (portugál)–Schalke 04 (német) 3–1 (0–0)
Porto, Estádio de Dragao, 41 603 néző. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző:
Éder Militao (52.), Jesús Corona (55.), M. Marega (94.), ill. Bentaleb (89. – 11-esből)

HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK
December 11., kedd
18.55: Galatasaray–Porto
18.55: Schalke–Lokomotiv Moszkva

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Porto 5 4 1 12– 4 +8 13
2. Schalke 04
5 2 2 1 5– 4 +1 8
3. Galatasaray 5 1 1 3 3– 5 –2 4
4. Lokomotiv Moszkva 5 1 4 4–11 –7 3
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek