BL: Mbappé? Továbbra is versenyt futunk az idővel – Lőw Zsolt

Vágólapra másolva!
2020.08.12. 09:13
null
A Paris Saint-Germain magyar másodedzője nehéz meccsre számít az Atalanta ellen
Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain magyar másodedzője beszélt a gondot jelentő sérülésekről, az európai elit titkairól és az Atalanta elleni negyeddöntőről is.

 

Magyarország legutóbbi húsz évének legjobb balhátvédjével beszélek?
– Igen, én lennék, olvastam hétfő reggel a hírt – mondta Lőw Zsolt, akit a XXI. századi magyar labdarúgás eddigi legjobb balhátvédjének választottak olvasóink, ám az Atalanta ellen a Paris Saint-Germain másodedzőjeként kell helytállnia szerda este. – Megtisztelő, hogy engem találtak a legjobbnak, a húsz év igencsak tág intervallum. Reményeim szerint nem édesapám hozott össze ennyi szavazatot... Komolyra fordítva a szót, örülök, hogy rengeteg válogatott balhátvéd közül rám gondoltak az emberek. Labdarúgóként mindig a címeres mez volt nekem a legfontosabb.

JOSIP ILICIC DEPRESSZIÓS

Nemcsak a PSG, hanem az Atalanta is nélkülözni kényszerül egyik legjobbját, a bajnokságban tizenöt, a Bajnokok Ligájában öt gólt szerző Josip Ilicic depresszióval küzd. Az Atalanta elnöke, Antonio Percassi (balra) úgy fogalmazott a football-italia.net oldalán, hogy nem hagyja cserben labdarúgóját. „A mérkőzés előtt és utána is felhívom – mondta a 67 esztendős üzletember. – A családomban úgy neveltek, hogy senkit se hagyjak hátra. Átsegítem a nehéz időszakán, és szentül hiszem, hogy a következő idényben ismét játszhat a csapatunkban.” A szlovén támadón kívül minden bizonnyal Adrien Tameze és Pierluigi Gollini is kihagyja a szerdai összecsapást sérülés miatt.

Másodedzőként pedig az Atalanta elleni ütközet lehet. Nem várt sérüléshullám rázta meg a csapatot: Kylian Mbappé, Marco Verratti és Layvin Kurzawa után Thomas Tuchel vezetőedzőről is aggasztó hírek jelentek meg.
– Már lassan hozzászokunk, hogy a Bajnokok Ligájában a nagy ütközetek előtt többnyire balszerencsések vagyunk. A Borussia Dortmund elleni párharc során is több sérüléssel, eltiltással és betegséggel kellett számolnunk, azonban úgy tartom, inkább a mérkőzés előtt érjenek minket a rossz hírek, a találkozón pedig legyünk szerencsések.

A nemzetközi sajtót napok óta izgalomban tartja Kylian Mbappé állapota. Játszhat szerda este az Atalanta ellen?
– Továbbra is versenyt futunk az idővel. Próbáljuk fokozatosan terhelni a bokáját a gyakorlásokon.

Ha már az edzéseket említette. Bejárta a világot a videofelvétel, amelyen Neymar technikás mozdulattal, a saját feje fölött ívelte át a labdát, s azt egy pattanást követően Ander Herrera a kapu jobb oldalába zúdította. Minden edzés ilyen vidáman telik?
– Fontos, hogy labdarúgóink vidáman, harmóniában és jó hangulatban készüljenek az összecsapásokra. Nyilvánvaló, az edzéseken megköveteljük a fegyelmet és a koncentrációt, ahogy a taktikai megbeszéléseken is az együttműködésre törekszünk. Ha kell, kompromisszumokat is kötünk, egyszer szorosabbra húzzuk a gyeplőt, máskor engedékenyebbek vagyunk. A lényeg, hogy mindig megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt. Elvárjuk, hogy Neymarék partnerek legyenek, és akkor mi is azok leszünk.

A Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közül csupán kettő – a Bayern München és a Barcelona –, hódította el korábban a trófeát. Átalakult az európai elit mezőnye?
– Igen, legalábbis a jelenlegi kiírásban több a meglepetéscsapat. Engem, mondjuk, nem érintett váratlanul a Lyon vagy az Atalanta továbbjutása. A Ligakupa-döntőben megtapasztalhattuk, hogy a Lyon jó erőkből áll, igaz, a Juventus ellen eléggé elfáradt a mérkőzés hajrájára, de még így is kitartott. Sokan a Leipziget sem várták a legjobb nyolc közé, de bizonyossá vált, hogy a szakmai és innovatív munka kifizetődik, s ennek Lipcsében most aratják le a gyümölcsét. A labdarúgás folyamatosan változik, csak azok a klubok maradhatnak az elitben, amelyek képesek megújulni, fejlődni. Ezért vagyok nagyon büszke, hogy részese lehetek a párizsi sikereknek.

Nem beszéltünk még az éppen aktuális ellenfélről, amely története során először került a negyeddöntőbe. Mit vár az Atalantától?
– Kellemetlen csapattal találkozunk. Biztos vagyok benne, hogy megpróbál nekünk esni az elején. Szoros emberfogással és letámadással is próbálkozhat, idővel szeretnénk kibújni a szorításból. Ha sikerül, területek nyílhatnak meg előttünk, amit a támadóink kihasználhatnak. Ugyanakkor észnél kell lennünk, mert az Atalanta nem véletlenül szerzett száznál több gólt az idényben.

Lisszabonba utazásuk előtt négynapos edzőtáborozást tartottak Portugáliában. Megszokták az éghajlatot?
– Szerencsés helyzetben voltunk, mert nagy különbség nem volt Franciaországhoz képest – talán hűvösebb is van Portugáliában. Az elmúlt időszakban mindenhol nagyon meleg volt Európában, az edzések időpontjait úgy választottuk, hogy ne tűző napon gyakoroljanak játékosaink. Elfoglaltuk a szállásunkat, készen állunk a küzdelemre.

Négy kupát elhódítottak az évadban, és azzal a nem titkolt céllal érkeztek a portugál fővárosba, hogy meglegyen az ötödik.
– Nem akarunk túlságosan előreszaladni, az egymeccses párharcok esetében tényleg csak a következő feladatra koncentrálunk. Először az Atalanta jelentette akadályt szeretnénk sikerrel venni.

A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
Szerda
21.00:
Atalanta (olasz)–PSG (francia), Lisszabon (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Csütörtök
21.00:
RB Leipzig (német)–Atlético Madrid (spanyol), Lisszabon (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Péntek
21.00: Barcelona (spanyol)–Bayern München (német), Lisszabon (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szombat
21.00:
Manchester City (angol)–Lyon (francia), Lisszabon (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik