BL: M. Nikolics miatt Szerbiában is élőben közvetítik a Mol Vidi mérkőzését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.21. 14:48
null
Marko Nikolics reméli, hogy Juhász Roland legalább még két évig a klubnál marad (Fotó: Mol Vidi FC)
Szerda este 9 órától a Mol Vidi FC a görög AEK Athént fogadja a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája playoffkörének 1. fordulójában. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Marko Nikolics vezetőedző mesélt arról, Szerbiában mennyire követik figyelemmel a székesfehérvári gárda teljesítményét, illetve az is kiderült, hogyan kerülték el a játékosokat eddig a sérülések. A csapatkapitány, Juhász Roland elárulta: abban bízik, hogy nem csak a Vidi szurkolói lesznek ott a stadionban.

A Mol Vidi FC trénere, Marko Nikolics azzal kezdte, hogy megjegyezte: sohasem látott még ennyi érdeklődő újságírót a székesfehérváriak találkozója előtt.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy Bajnokok Ligája-mérkőzést tudtunk Magyarországra hozni. Volt egy álmunk, és most itt vagyunk a playoffban. Remélem, ez még nem a vége. Az AEK számít jobb csapatnak, de ezt a helyzetet az előző mérkőzéseken is megtapasztalhattuk már. Tudom, hogy mindenki a legjobbját hozza holnap, ismerem a játékosaimat. Remélem, hogy sokan látogatnak ki a szerdai mérkőzésre, hiszen ezt megérdemlik a srácok, a stáb, a csapat. Mikor, ha nem most? Végig koncentrálnunk kell a mérkőzés folyamán, és ötven-ötven százalék a továbbjutás esélye. Sikerre éhes a csapat.”

A sajtóeseményen az egyik újságíró felvetette, hogy ez lesz a nyár folyamán a 11. tétmérkőzése a csapatnak, mégsem sérült még meg senki.

„Ez a dolga a stábnak. Ez a stáb érdeme. Természetesen figyelni kell a játékosok állapotára. Jó az orvosi stáb. Nagyon jól sikerült a felkészülés. Úgy érzem, hogy az első két meccsünkre volt jellemző az idény eleji forma. Nagyon profi az orvosi stáb. Persze, vannak olyan sérülések, amelyek ütközésekből adódnak, de az izomsérüléseket kiküszöböltük. De hogy egy kicsit vicceljek is: nem jó dolog erről beszélni a meccs előtt, úgyhogy, ha megsérül valaki, azért ön lesz a felelős!”

A sajtótájékoztató vágatlanul

A szerb tréner arról is beszélt, hogy hazájában mennyire követik figyelemmel a munkáját.

„Nagy az érdeklődés Szerbiában is. Tudomásom szerint az ottani sporttelevízió meg is vásárolta a mérkőzés jogait, szóval közvetíteni fogják, stúdió is lesz. Külön nyomást nem érzek emiatt, nyugodtnak érzem a társaságot, ugyanúgy harcolnunk kell, mint eddig, és jó eredményt érhetünk el.”

A Mol Vidi FC csapatkapitányának, Juhász Rolandnak sok emléke van a görög ellenfélről, hiszen pályafutása során már öt alkalommal játszott ellene.

„Nagyon sokat dolgoztunk, hogy itt legyünk. A tavalyi hibákból tudtunk tanulni. A BL-ben és a bajnokságban is javultunk. Szerencsére nem érzek semmi feszültséget az öltözőben, mindenki sikerre éhes. A hétvégi bajnoki is jól sikerült. Az AEK ellen szereztem életem egyik legszebb gólját, de most elsősorban nem ez lesz a feladatom. Az, hogy az elmúlt két mérkőzést kapott gól nélkül tudtuk lehozni, a csapat érdeme, reméljük, tudjuk folytatni ezt a sorozatot.”

A védő elmondta: bízik benne, hogy nem csak székesfehérvári szurkolók buzdítják őket szerda este a Groupama Arénában.

„Nagyon sok pozitív dolgot kaptam az elmúlt napokban, sokan megerősítettek, hogy itt lesznek. Nem nagy távolság a szurkolóknak sem, remélem, sokan itt lesznek. A válogatott révén megtapasztalhattam, hogy a szurkolók mekkora segítséget jelentenek, úgyhogy mindenkit kérek, jöjjön holnap.”

Egyik újságíró elmesélte: beszélt valakivel a klub vezetőségéből, aki azt mondta, hogy Juhász Roland élete formájában van. A kolléga arra is utalást tett, hogy a válogatottban is szívesen látná az ősszel…

„Örülök, élvezem a futballt, nem érzem a kort. Sokszor kapom azt a kritikát, hogy miért nem megyek nyugdíjba. Amíg ugyanúgy várok minden mérkőzést, mint húsz éve, addig a pályán szeretnék maradni. A válogatottal kapcsolatos döntésemen nem szeretnék változtatni, mert a jövő csapatát kell építeni. Nem gondolom, hogy ezt egy harmincöt éves játékos hozná el. Remélem, hogy még egy-két évig a pályán tudok lenni. Nikolicsnak is nagy szerepe van abban, hogy ilyen teljesítményt tudok nyújtani. Nehéz helyzetben vette át a csapatot, de már megtaláltuk a közös hangot.”

Marko Nikolics mindehhez hozzátette: van egy gépük, amivel a játékosok fizikai állapotát mérik, Juhász Roland ezzel 100-ból 97 pontot ért el.

„Ezt persze meg is mutatta a többieknek. Nagyon fontos játékos, és fontos, hogy jó állapotban van. Remélem, hogy legalább még két évig a klubot szolgálja, mivel topjátékosnak tartom.”

BAJNOKOK LIGÁJA 2018–2019
PLAYOFF

BAJNOKI ÁG
ELSŐ MÉRKŐZÉS (augusztus 22., szerda)
21.00: MOL VIDI FC–AEK Athén (görög) (Tv: M4 Sport)
VISSZAVÁGÓ (augusztus 28., kedd)
21.00: AEK Athén (görög)–MOL VIDI FC (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik