Nem dupla nulla: remek mérkőzést vívott a Barca és az OL

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 20:50
null
A küzdelemre nem lehetett panasz, a helyzetek számára meg pláne (Fotó: AFP)
A Barcelona Lyonba látogatott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésére, és a két csapat kiváló találkozón játszott egymással gól nélküli döntetlent. A továbbjutás kérdése teljesen nyitott, döntés három hét múlva.

Egészen pontosan 3948 nap telt azóta, hogy a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában legutóbb két veretlen csapat találkozott egymással. Akkor, a 2007–2008-as kiírásban az elődöntőben futott össze a vereség nélkül álló két gárda: a Manchester United és a Barcelona. A katalánok most is érdekeltek, hiszen a BL-ben a jelen szezonban még nem kaptak ki, míg az ellenfél most az MU helyett a Lyon.

Nyílt sisakkal kezdte a francia brigád a mérkőzést, ám hiába próbált gyors labdajáratással támadásokat vezetni, ezen akcióknak sokszor labdaeladás lett a vége, amiből következett a barcelonai kapura lövés. Nem véletlen, hogy a 20. percben a katalánok már nyolc kísérletnél jártak – főleg Messi és Ousmane Dembélé járt az élen ebben a műfajban. A legnagyobb lehetőség mégis a házigazda Lyon előtt maradt ki: Martin Terrier 23 méterről meglőtt bombáját Marc-André ter Stegen óriási bravúrral és a léc segítségével hárítani tudta.

Ennél közelebb azonban egyik fél sem jutott a gólszerzéshez az első félidőben, pedig helyzetek bőven akadtak: az első 45 percben összesen 17 kapura lövést produkált a két együttes – eredmény nélkül. Ráadásul a játékrész közepén Luis Suárez kényelmetlen „jubileumhoz” jutott: a 22. perchez érve már 24 órát töltött el a pályán a Bajnokok Ligájában anélkül, hogy idegenben betalált volna.

Az uruguayi csatárnak szünet után sem sikerült megszakítania a kétes értékű sorozatát, pedig esélye bőven lett volna. Sőt, nemcsak Suárez, de egyik csapattársa sem tudott betalálni, hiába birtokolta a korábbinál is nyomasztóbb fölényben a labdát a Barcelona, s alakított ki háromszor annyi gólhelyzetet, mint francia ellenfele.

A találkozó bátran megkaphatja minden idők egyik legszórakoztatóbb gól nélküli mérkőzésének kitüntető címét, hiszen a nagy iram és magas színvonal mellett mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési esélyek, s mezőnyben is számos látványos megmozdulást, cselt, passzt láthatott a közönség – pusztán a gól hiányzott.

Ezzel a Lyon beállította a Rangers és az AEK Athén vonatkozó rekordját, mivel ez volt a franciák hatodik döntetlenje a BL mostani kiírásában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Lyon (francia)–FC Barcelona (spanyol) 0–0

Lyon,
OL Stadion, 57 889 néző V: Cüneyt Cakir (török)
Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, F. Mendy – B. Traoré (Tousart, 69.), Ndombele (Pape Cheikh Diop, 84.), Aouar, Terrier (Cornet, 76.) – Moussa Dembélé, Depay. Vezetőedző: Bruno Génésio
Barcelona: Ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – S. Busquets, Rakitic, Sergi Roberto (Ar. Vidal, 81.) – O. Dembélé (Coutinho, 67.), L. Suárez, Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik