MTI 2016.10.28 12:23 Frissítve: 2016.10.30 00:55

BL: ismét Budapesten lehet fotózkodni a BL-serleggel

Budapestre érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája győzteseinek járó ezüstserleg, szombaton és vasárnap 10-től 19 óráig a Műcsarnok melletti parkolóban ingyenes rendezvény keretében bárki közelről megtekintheti a különleges trófeát, és fotózkodhat is vele.

Kassai Viktor (balra) és Marcel Desailly a BL-trófeával (Fotó: Koncz György)

 

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) BL-trófeaturnéjának két nagykövete, a világ- és Európa-bajnok, kétszeres BL-győztes francia Marcel Desailly, valamint a 2011-es döntő játékvezetője, Kassai Viktor hozta be a serleget. Mind a ketten egyetértettek abban: nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy az ő segítségükkel kerülhet a trófea azoknak a szurkolóknak a közelébe, akik esetleg csak tévén keresztül tudják nézni a Bajnokok Ligája mérkőzéseit.

Mint elhangzott, szombat reggel 10 órakor a turné két nagykövete látványos ceremónia keretében mutatja be a hét és fél kilós trófeát a nagyközönségnek, később mindketten autogramot is osztanak.

Gregory Biskos, az UEFA szóvivője elmondta, hogy az európai szövetség 2009 óta hetedik alkalommal indította nemzetközi turnéra a BL-serleget, amely az idei körút utolsó állomásaként, harmadszor jött el a magyar fővárosba.

„Ez az eredeti serleg, mert az UEFA döntése értelmében 2009 óta a győztes csapat minden évben csak a másolatát viheti haza, az igazi a szövetségnél marad” – hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette: az UEFA számára fontos, hogy a futballrajongók testközelből láthassák az ikonikus, emblematikus trófeát, és megismerkedhessenek a focitorna történelmével.

Újságírói kérdésre Gregory Biskos megerősítette, hogy a 2018–2019-es idénytől lesznek változások a BL lebonyolításában, de a csoportkör 32 csapatos létszáma nem módosul, és a tradicionális nagy klubok mellett a nemzeti bajnokoknak továbbra is lehetőséget kívánnak biztosítani a főtáblára jutásra. Hozzátette: az UEFA új szlovén elnöke részéről csak egy ötlet volt, ám konkrétan nem tervezik, hogy a BL döntőjét Európán kívülre, például New Yorkba vigyék.

A rendezvényhez kapcsolódóan jótékonysági focitornát is szerveznek a magyar művészválogatott, a magyar újságíró-válogatott, az olimpikonokat csatasorba állító Sportimádó Sportolók, valamint a szervező UniCredit Bank csapatának részvételével, amivel a rendszeres testmozgás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A pénzintézet erre a célra 1 millió forintot ajánlott fel, amelyből a részt vevő együttesek gyermek-egészségügyi célokért dolgozó alapítványokat támogatnak.

Az Olympique Marseille-jel 1993-ban, majd a Milannal 1994-ben BL-t nyerő Marcel Desailly megígérte, hogy az eseményen maga is pályára lép.

2019.10.11 13:33:23

Bajnokok Ligája H. D.

A magyar bajnok három vereséggel zárta a főcsoportkört, így búcsúzott a sorozattól.

2019.10.09 17:28:28

Bajnokok Ligája H. D.

A magyar bajnok sokáig jól tartotta magát • A Kajrat elleni meccs dönt a továbbjutásról.

2019.10.08 14:49:03

Bajnokok Ligája B. L.

A spanyol ezüstérmes az első félidőben lejátszotta ellenfelét a pályáról, mégis a szünet után nyílt az olló.

2019.10.02 20:48:07

Bajnokok Ligája KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Sokkal nagyobb meglepetés volt a Tottenham döntőbe jutása az előző idényben.

2019.10.02 19:49:22

Bajnokok Ligája T. I.

Mohamed Szalah 69. percben született gólja döntött. • Szoboszlai ziccerig jutott. Haaland ismét betalált.