BL: Ha ilyen jó a Roma, milyen lenne Szalahhal? – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 15:50
null
Jürgen Klopp örül, hogy Szalah már nem a Romában játszik (Fotó: AFP)
Mint ismert, pénteken megtartották a Bajnokok Ligája elődöntőjének sorsolását, a Liverpool a Romával került össze. Az angolok menedzsere, Jürgen Klopp sajtótájékoztatón mondta el a párharccal kapcsolatos érzéseit – mindeközben persze nem hazudtolta meg önmagát.

 

„Mivel tudtam, hogy valamit mondanom kell a sorsolás után, megpróbáltam összeszedni az első érzéseimet, de nem volt közöttük olyan, hogy »hála az égnek, hogy nem a Bayernt vagy a Realt kaptuk, hurrá, Roma« – kezdte a sajtótájékoztatóját Jürgen Klopp.Ez csak egy sorsolás volt, és tudom, hogy sokaknak nagyon izgalmas, de a legjobb hír, hogy még mindig versenyben vagyunk. Minden ellenféllel szemben van esélyünk, szóval azt mondom, van sanszunk a Roma ellen is. Vannak, akik azt gondolják persze, hogy mi kaptuk a legkönnyebb sorsolást, de nem tudok velük egyetérteni – ezek az emberek bizonyára nem látták a Barcelona elleni párharcot. A visszavágón a rómaiak fantasztikusan játszottak, akár négy vagy öt góllal is nyerhettek volna.”

A párharc egyik különlegessége, hogy a Liverpool nagyágyúja, Mohamed Szalah épp az előző csapata életét keserítheti meg.

„Ez is a Roma erejét mutatja – mondta Klopp, amikor az egyiptomi szerepéről beszélt. – Mindenki tudja, hogy Szalah milyen hatással van a játékunkra, mennyire fontos tagja a csapatunknak. A Roma nélküle játszik ilyen fantasztikusan, mi lenne, ha még lenne egy Szalahuk is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges lesz a meccs számára.”

A német szakember számára azért vannak fontosabb dolgok is a Roma elleni ütközet előtt.

„Úgy hangzik, mintha Önök azt gondolnák, hogy mindenképpen a Premier League legjobb négy csapata között végzünk, pedig egyáltalán nem biztos. Innentől kezdve minden egyes mérkőzés kvalifikáció a számunkra. A Roma ellen a BL-döntőre kvalifikálhatunk, a PL-ben a következő szezon a tét. A Bournemouth-ra, a West Bromra, a Stoke-ra, a Chelsea-re és a Brightonra fókuszálunk, amikor eljön az ideje, akkor készülünk fel a Romára.”

Rush (balra) végigjátszotta a 34 évvel ezelőtti finálét – Monchi visszavágna (fotó: AFP)
Rush (balra) végigjátszotta a 34 évvel ezelőtti finálét – Monchi visszavágna (fotó: AFP)

A legjobb négy között a 27 év után nemzetközi kupa elődöntőjébe jutó Roma tehát a Liverpool ellen próbálkozhat meg a finálés szereplés kiharcolásával – ugyanakkor a „farkasok" honlapján megjelent ma reggeli fotók szerint nem mindenkit lepett meg a sorsolás ilyetén alakulása.

Az a 27 évvel ezelőtti elődöntő még az UEFA-kupában jött össze a rómaiaknak, s 1991-ben sikerrel túl is jutottak a dán Bröndbyn, hogy aztán a kétmeccses döntőben az Inter 2–1-es összesítéssel elhódítsa előlük a trófeát.

Azt megelőzően, 1984-ben történt, hogy legutóbb nemzetközi kupadöntőt vívott a Roma, s éppen az a Liverpool volt az ellenfél, melyet a sors most is az olaszok útjába sodort. A rómaiak akkor 120 perc játék után tizenegyesekkel 4–2-re kikaptak és elvesztették a finálét – apró magyar mellékszál, hogy a meccset végigjátszotta náluk Dario Bonetti, aki 2006-ban 19 mérkőzésen keresztül az NB I-es Sopron vezetőedzője volt.

A Romának azóta sem megy valami fényesen az angolok ellen; ha a döntő rendes játékidőben számolt eredményét számoljuk, egy győzelem, valamint két iksz mellett két vereség a mérlege. Van min javítani tehát, és ezzel tisztában van Monchi, a rómaiak sportigazgatója is.

„Itt a tökéletes esély számunkra, hogy végleg eltöröljük az 1984-es elvesztett kupadöntő emlékét a szurkolóink memóriájából. Nagyon erős csapat lesz az ellenfelünk, amely a Manchester City kiejtésével jutott el az elődöntőig, de mi csak magunkkal foglalkozunk, hogy megismételhessük, amit a Barcelona ellen véghezvittünk” – mondta az olaszok spanyol sportigazgatója, Monchi.

A szakember kitért Mohamed Szalah személyére is, aki tavaly nyáron liverpooli klubrekordot jelentő 42 millió euróért igazolt a „vörösökhöz”. Korábbi játékosának a klub hivatalos Twitter-csatornáján üzent, és vélhetően ezzel le is zárult az egyiptomi támadóval való foglalkozás római oldalról.

„Szalah visszatérésével nem törődünk külön, mert az egész Liverpoolt remek játékosok alkotják, akik egy nagyszerű edző útmutatásait követik. Mindenkire kellő figyelmet fogunk fordítani” – fogalmazott Monchi.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Április 24.

Liverpool FC (angol)–AS Roma (olasz)
VISSZAVÁGÓ
Május 2.
Roma–Liverpool

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik