BL, G-csoport: Gulácsiék kikaptak, előzött a Porto

Vágólapra másolva!
2017.11.01. 22:43
null
Danilo őszinte gólöröme (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája G-csoportjának esti mérkőzésén a Gulácsi Péterrel a kapujában felálló RB Leipzig 3–1-es vereséget szenvedett az FC Porto otthonában, ezzel visszaesett a csoport 3. helyére a magyar válogatott kapusának csapata.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ

FC Porto–RB Leipzig 3–1 (Herrera 13., Danilo 61., M. Pereira 93., ill. Werner 48.)
KORÁBBAN
Besiktas–Monaco 1–1 (Cenk Tosun 54. – 11-esből, ill. Rony Lopes 45+1.)

FC PORTO–RB LEIPZIG

Meglehetősen hamar már a 13. percben hátrányba került a vendégcsapat, miután a jobbról belőtt szögletet követően az ide-oda pattogó labda Héctor Herrera elé került, s a mexikói közelről nem hibázott, 1–0! Gulácsi nem volt könnyű helyzetben, a lábához jött a labda, bravúrral védhette volna, de csak beleérni tudott.

Bő tíz perccel később a vendéglátók kapuját őrző José Sá mutatott be nagy védést – Iker Casillas ma is a portói kispadon kapott csak helyet –, amikor Emil Forsberg távoli szabadrúgása után tolta szögletre a labdát.

A vendégeknek ez volt az első félidőben az egyetlen kaput eltaláló próbálkozásuk, a hazaiak összesen háromszor próbálkoztak a gólt érő lövéssel együtt. Gulácsi jól élt együtt a játékkal, amikor csapata támadásba lendült, többször jó 40 méterre a kapujából is kimozdulva várta, hogy mielőbb ismét támadásba küldje társait.

A második félidőre érkezett a mérkőzést meglepetésre a kispadon kezdő Timo Werner, és alig három perc játék után egyenlített: Sabitzer remek passza után 20 méterről helyezett a kimozduló Sá fölött az üres kapuba, 1–1!

Szűk negyedóra elteltével aztán Ovidiu Hategan játékvezető működése korbácsolta fel a hazai drukkerek és a Porto vezetőedzője, Sérgio Conceicao indulatait, amikor néhány pillanat alatt kétszer is úgy tűnt, elmulasztott a tizenegyespontra mutatni, előbb Willi Orban kezét érte a labda a tizenhatoson belül, majd Vincent Aboubakar tűnt el gyanús körülmények és két lipcsei védő között az ötös előterében.

Hamar felülemelkedett azonban ezen a portói közönség, mert a 63. percben Alex Telles szabadrúgása után Danilo Pereira fejesével előnybe került a portugál csapat, 2–1! Gulácsi a második gólnál tehetetlen volt.

A második kapott gól után a vendégek megpróbáltak ugyan ismét egyenlíteni, de a biztos lábakon álló portói védelmet nem tudták igazán zavarba hozni, sőt, némiképpen talán a Porto járt valamelyest közelebb az újabb gól megszerzéséhez. Ezt a hajrában az uruguayi védő, Maxi Pereira szerezte, amikor egy ziccert értékesített a kiszolgáltatott Gulácsi mellett, 3–1!

Győzött tehát 3–1-re a Porto, és ezzel Gulácsiékat megelőzve feljött a tabella második helyére.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ

FC Porto–RB Leipzig 3–1 (Herrera 13., Danilo 61., M. Pereira 93., ill. Werner 48.)
KORÁBBAN
Besiktas–Monaco 1–1 (Cenk Tosun 54. – 11-esből, ill. Rony Lopes 45+1.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Besiktas 4 3 1
8–3 +5 10
2. Porto 4 2
2 9–7 +2 6
3. RB Leipzig 4 1 1 2 5–8 –3 4
4. Monaco 4
2 2 3–7 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik