A Liverpool a végére alaposan kitömte a bátran kezdő Portót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.17. 20:50
null
Sadio Mané nyitotta a liverpooli gólok sorát (Fotó: AFP)
Idegenben is megverte a Liverpool a Portót, a hazai 2–0 után a portugáliai 4–1 elődöntőt ért az angoloknak a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A fináléba jutásért a Liverpool a Barcelonával csap majd össze.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Porto (portugál)–Liverpool (angol) 1–4 (0–1)
Porto,Estádio do Dragao, 49 117 néző. V: Makkelie (holland)
Porto:Casillas – Éder Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles – Otávio (Soares, a szünetben), Danilo Pereira, H. Herrera – Corona (Fernando, 78.), Marega, Brahimi (B. Costa, 81.).Vezetőedző:Sérgio Conceicao
Liverpool:Alisson – Alexander-Arnold (J. Gomez, 66.), Matip, Van Dijk, Robertson (Henderson, 71.) – Fabinho, Milner, Wijnaldum – Mané, Szalah, Origi (Firmino, a szünetben).Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző: Éder Militao (68.), ill. Mané (26.), Szalah (65.), Firmino (77.), Van Dijk (84.)
Továbbjutott: a Liverpool, 6–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A negyeddöntő első felvonása után aligha fogadtak arra sokan, hogy a Porto kiejti a tavaly finalistát, ehhez képest a Liverpool igencsak bealudt az esős meccsen, a házigazda sorra alakította ki a helyzeteket: a 25. percben már 13 kapura lövésnél tartottak a portugálok, más kérdés, hogy mindegyik lehetőség kimaradt.

A Mersey-parti csapat meg annál sokkal jobb, hogy ezt ne büntetné meg: az első lehetőségből máris megszületett a vendégek vezető gólja! Wijnaldum szerzett labdát, majd Szalah játszott a hosszún érkező Mané elé, aki közelről nem hibázott – a VAR után pedig lehetett ünnepelni (0–1).

Ez már a 14. BL-gólja volt a Pool színeiben, ennél többet csak Steven Gerrard (21) szerzett a klubban.

A fordulást követően is nyomott a Porto, de újabb gólt ismét a Liverpool szerzett, Alexander-Arnold keresztlabdája után Szalah passzolt a kifutó Casillas mellett a rövid alsóba (0–2).


Ez már a 14. BL-gólja volt a Pool színeiben, ennél többet csak Steven Gerrard (21) szerzett a klubban.

Rögvest jött a teljesen megérdemelt portói találat is, Telles bal oldali szögletét Éder Militao fejelte a kapuba (1–2).

A 78. percben aztán a liverpooli támadótrió harmadik tagja, Firmino is betalált, Henderson beadásából fejjel mattolta Casillast (1–3).

Ez már a 14. BL-gólja volt a Pool színeiben, ennél többet csak Steven Gerrard (21) szerzett a klubban.

A végére pedig megtört a házigazda, még Van Dijk is szerzett egy gólt Henderson szöglete után, így a Liverpool 6–1-es összesítéssel jutott tovább, és várhatja a Barcelona elleni elődöntőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik