BL, F-csoport: Szalaiék kétszer is vezettek, de a győzelem elmaradt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.19. 20:48
null
Havard Nordtveit szépen megelőzte a góljánál Andrij Pjatov kapust (Fotó: AFP)
A Hoffenheim labdarúgócsapata fennállása első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén 2–2-es döntetlent játszott Harkivban a Sahtar Doneckkel. A Szalai Ádámot a 75. percig soraiban tudó német együttes az első félidőben kétszer is megszerezte a vezetést, ám az ukrán bajnok a hajrában Maycon bombagóljával másodszor is egyenlített.

Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Werder Bremen, VfB Stuttgart, Schalke 04, Hamburg, VfL Wolfsburg, Mönchengladbach, Hertha BSC, Kaiserslautern, RB Leipzig. A sor a Hoffenheimmel folytatódik, amely 13. német csapatként mutatkozhatott be a Bajnokok Ligájában.

A Bundesliga legutóbbi idényének bronzérmese remekül kezdte a mérkőzést, voltaképpen egy olyan támadás végén szerezte meg a vezetést, amely abból indult, hogy Szalai Ádámot a felezővonal közelében szabályosan szerelték. A lecsorgó labdát Florian Grillitsch továbbvitte, a tizenhatoshoz érve összejátszott Leonardo Bittencourttal, majd okosan átemelte a Sahtar kapusát (0–1).

Az osztrák középpályás hazája történetének második játékosa Christian Stumpf után, aki góllal debütált a Bajnokok Ligájában.

A Sahtar brazil balhátvédje, Ismaily révén még az első fél órában egyenlített (1–1), ám Havard Nordtveit fejes góljával a Hoffenheim a szünet előtt ismét megszerezte a vezetést (1–2).

Szalai Ádámot a 75. percben cserélte le Julian Nagelsmann (aki 31 évesen és 58 naposan minden idők legfiatalabb vezetőedzője lett a BL-ben). Ha nem is ennek a húzásnak a következményeként, de a donyecki együttes a 81. percben egyenlített, Maycon ragasztott nagy gólt a németek kapujába (2–2).

A Sahtarban a szerdai találatokkal együtt így már összesen 75 gólt szereztek a brazil játékosok a Bajnokok Ligájában, ezzel az ukrán klub a második helyen áll az FC Barcelona (82) mögött a vonatkozó örökranglistán.

A Hoffenheim október 2-án a Manchester Cityt fogadja a második fordulóban, míg a Sahtar a Lyonhoz látogat.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

F-CSOPORT
Sahtar Doneck (ukrán)–Hoffenheim (német) 2–2 (1–2)
Harkiv,
Metaliszt Stadion, 28 336 néző. Vezette: Kehlet (dán)
Gólszerző: Ismaily (27.), Maycon (81.), ill. Grillitsch (6.), Nordtveit (38.)

Manchester City (angol)–Lyon (francia) 1–2 (0–2)
Manchester, City of Manchester, 40 111 néző. Vezette: Orsato (olasz)
G: Bernardo Silva (67.), ill. Cornet (26.), Fekir (43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik